local-stats-pixel fb-conv-api

Cilvēki kuri mainīja pasauli41

441 14

Šeit būs 10 cilvēki kuri mainīja pasauli, literatūrā. Lai jums jauka lasīšana un ceru, ka patiks. emotion

Citi raksti- http://spoki.lv/profils/dandriks1

441 14 41 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 41

0/2000

Marks Tvens bija amerikānis nevis anglis , nejauc.

9 0 atbildēt

Varbūt Remarks krasi  nemainīja literatūras pasauli, bet man viņš arī ļoti mīļš :) Nu ļoti, ļoti. Un Margaretas Mičelas "Vējiem līdzi" arī lielisks ieskats ASV vēsturē, cilvēku tālaika attiecībās un tradīcijās utt. Bet nu gan es stāšos rakstīt. :)

P.S. Kāpēc nav nekas no Senās pasaules rakstniekiem/filosofiem? Tb Homēra "Iliāda", Platons, Sokrats utt? Nav jau tā, ka man ļoti patīk. Es tikai tā. Interesējos :) emotion

7 0 atbildēt

ja tavs IQ ir zem 50 domaju gan

6 0 atbildēt

Es visus šos rakstniekus zināju un ar viņu darbiem virspusēji pazīstams. Ieraudziju dažas sejas kuras līdz šim nebiju redzējis, bet tikai zināju viņa darbus. Piem: Džordžs Orvells viņa grāmatu "Dzīvnieku ferma" tagad lasu. Bet mana mīļākā rakstnieka te nav. Proti Žils Gabriels Verns (Jules Gabriel Verne). Patīk viņā darbi.

6 0 atbildēt

Dikenss mainīja pasauli arī ar savu "Ziemassvētku dziesmu". Tieši no turienes nāk uzskats, ka Ziemassvētki ir ļoti svarīgi svētki, svinami ģimenes lokā, ar daudziem našķiem, cepeti, dziesmām un dejām un ka Ziemassvētkos katram jābūt iespējai tos nosvinēt (lasi - Ziemassvētku dienā nevienam nav jāstrādā).

 

Es vēl pieliktu Remarku un Keruaku. Remarks iedeva balsi zudušai paaudzei, Keruaks nojauca klasiskos priekšstatus par to, kādai jābūt stāsta struktūrai. Viņš vienkārši rakstīja.

4 0 atbildēt

Raksts no manas puses nopelnījis pozitīvu vērtējumu. Vienīgi nākošajā daļā lūgtu ietvert arī savu rakstniecības ikonu - Remarku.

3 0 atbildēt

'Piekrītu ka Homēra darbu pietrūkst.   Par Tolkīnu gribētu teikt, ka viņš drīzāk nevis atjaunoja,bet radīja  Fantasy popularitāti

2 0 atbildēt

Izcili cilvēki!

2 0 atbildēt

Es nelasu grāmatas, bet ja apsvērtu tādu domu, tad varbūt varētu mēģināt Gredzenu Pavēlnieku, turklāt stāsta motīvs radies no vienas ģermāņu vai ķeltu leģendas.

2 0 atbildēt

superiigs raksts :) es veel remarku gribeetu te redzeet, bet tas taa... :) +++

2 0 atbildēt

Deivids Koperfīlds laba 

2 0 atbildēt

Tolkīns. Orvells. Tvens. Sun-Tzu. Mani mīļākie, tieši šādā secībā.

1 0 atbildēt

Engals un Marks varbut nemainija pasauli garīgi, bet mainīja to fiziski :) emotionemotion

1 0 atbildēt

Doilam nav tikai viena grāmata par Šerloku Holmsu un mūsdienās attēlotais varonis pat attāli nelīdzinās rakstnieka tēlojumam. Voltērs nevis Voltārs. Es teiktu haotiski salikti rakstnieki bez kopējas domas principā, tā teikt izvilkti no kaut kurienes daži, un izklausās, ka autors lielāko daļu nav ne lasījis ne rokās turējis. No manis ar + nav pelnīts.

1 0 atbildēt

Orvels ir konfekte

1 0 atbildēt

nu tāda literatūras ikona kā pārējie šajā sarakstā Roulinga, protams, nav, bet nevar noliegt, ka mūsdienu literatūru viņa tiešām spēcīgi ietekmējusi...

1 1 atbildēt

uzzināju dažus jaunus rakstniekus

0 0 atbildēt

Kam patīk Toma Sojera piedzīvojumi, noteikti jāizlasa arī Haklberijs Fins. Aizraujoši un vājprātā smieklīgi- ik pēc pāris gadiem pārlasu, lai pārliecinātos, ka vēl joprojām ir tikpat nežēlīgi forši  emotion

0 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt

baigi daudz angļu

0 0 atbildēt