local-stats-pixel fb-conv-api

Bīstamais 80-to gadu Ņujorkas metro14

468 0

70-to gadu beigās un 80-to gadu sākumā nebija bīstamākas vietas par Ņujorkas metro. Tie, kam nebija vajadzības to izmantot, varēja sevi uzskatīt par laimīgiem. Taču, neskatoties uz to, šveiciešu fotogrāfs Villijs Spillers tur pabija un uzņēma tumšu un atmosfērisku fotogrāfiju sēriju, kuru pazīst ar nosaukumu "Hell On Wheels" (Ellle uz riteņiem)

Toreiz tā bija pati bīstamākā metro sistēma pasaulē, bet neskatoties uz to, fotogrāfijas ir drīzāk līksms un sirsnīgs ceļojums pa kādreizējo Ņujorkas metro sistēmas ēru. Fotogrāfs dzīvoja Ņujorkā un viņš dokumentēja savus metro ceļojumus ar ārzemniekam raksturīgu ziņkārību. Fotogrāfijās var redzēt to, kas viņu tik ļoti fascinēja - steiga un tā laika neprāts. Tas bija pirmā repa un grafiti laiks. Kino rādīja "The Warriors", bet vilcienos bija "Guardian Angels", taču kriminālo pilsētu vadīja Eds Kočs.

Diemžēl Villijs Spillers arī pieredzēja noziedzības pieaugumu metro. Uz 1980. g. kriminogēnā situācija bija tik slikta, ka metro regulāri patrulēja 2300 policistu.
Pirmo reizi "Hell On Weels" publicēja 1984. g., bet 2016. g. fotogrāfijas tika restaurētas un izdotas grāmatā. Kā raksta Tobia Bezzola 2016. g. izdotās grāmatas ievadā tad "Šie attēli diez vai stāsta par biesmām un noziegumiem. Villijs Spillers nav atklājis pazemes tumsonību, bet drīzāk īpatnēju un košu valstību, kas tur eksistēja"

Tā ir vizuāla poēma par ņujorkiešiem

« 1  2  3 »
468 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000
Pēc bildēm spriežot - nekas traks. Ir redzētas šausmīgākas vietas.
16 0 atbildēt
A es nesapratu kas tur tas baisais...
3 0 atbildēt

 emotion 

parastas bildes,kapeec taada azziotaazza,hvz...

3 0 atbildēt

krokodils dandijs metro bija citas ainas.

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Rīgas sabiedriskais trakāks. Paldies Ušakov.

1 0 atbildēt

Maskavas un Sankt-Pēterburgas metro ne mazāk bīstams. Kaut vai terora akts Sankt-Pēterburgā un vilciena noiešana no sliedēm Maskavā.

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

30. Svaiga gaļa metro maniakam  emotion 

0 0 atbildēt

kā jau jeņķlandē-salašņu zemē...pirmā teroorganizācija arī tur radās--kkk

viņiem liela teritorija tā kā būtu laiks pakarot viņu zemē

0 1 atbildēt
6. bildē labajā stūrī, tas čuvaks izskatās pēc Džonija Depa emotion
0 1 atbildēt