local-stats-pixel fb-conv-api

Bērnu gulags...79

1346 3

Mēģināšu visu satilpināt 1 rakstā .Runa ies par otro pasaules kara laiku un notikumiem pie kuriem cilvēki atmiņās atgriežas nelabprāt,bet internetā var lasīt atmiņu stāstus no cilv'ekiem kuri to ir izjutuši un redzējuši......proti -BĒRNU GULAGs.

1346 3 79 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 79

0/2000

Tiem, kas nesaprot krievu valodu atļaušos iztulkot tekstu pie 3. attēla:

Aiz sliekšņa bērni. Ārkārtīgi daudz bērnu vecumā līdz 6 gadiem. Mazās vatētās darba jakās un vatētās biksēs. Un numuri - uz muguras un krūtīm, kā ieslodzītajiem. Katra bērna numurs ir viņa mātes numurs. Viņi ir pieraduši redzēt savā tuvumā tikai sievietes, taču ir dzirdējuši, ka ir tēvi, vīrieši. Viņi pieskrien man klāt un sauc: "Tēti, tētiņ!". Bērni ar numuriem vārdu vietā ir pats šausmīgākais. Bet uz barakām lozungi "Paldies biedram Staļinam par mūsu laimīgo bērnību"...

No kalmiku dzejnieka Dāvida Kugultinova atmiņām.

149 0 atbildēt

Ja Jums interesēja raksts par Gulagu ...sakiet un būs vairākas daļas.par šo tēmu.

93 1 atbildēt

Mums japriecājās ka neesam to piedzīvojušiemotion

48 0 atbildēt

Pēc manām domaām Hitlers salīdzinājumā ar staļinu ir mazs nevainīgs jēriņš.

22 0 atbildēt

Krievija ir bijusi stulba un vēl jo projām ir stulba emotion

Protams, ne visi krievi ir stulbi,bet lielākā daļa ir tie saucamie urļiki :D

20 1 atbildēt

man liekas,ka dzīve nav izdomājusi cienīgu sodu šādiem cilvēkiem par visu šo...nāvessods: tas nav nekas!!!

+

16 0 atbildēt

Raksts interesants, tikai iesaku, pārlasi lēnām vēlreiz un izlabo visas kļūdas (PLZ) grūti lasīt. Bet, tāpat ++

16 0 atbildēt

Pats interesējos par ko tādu, tāpēc + ieliku.

Eh, labi ka dzīvojam mūsdienās, un pofig uz tām visām krīzēm!

12 0 atbildēt

bet kādu pozitīvu iezīmi tomēr var saskatīt tanī visā. Tie, kas izgājuši gulagu, daudz labāk izjūt un izbauda dzīvi. Tiem diez vai kādreiz uznāks depresija vai domas par pašnāvību, tiem dumas domas galvā nenāk.

Nožēlojami tie, kas baudot visas ērtības, mauj, ka viss ir slikti. Un taisni tādus vajag ārstēt ar gulagu.

12 1 atbildēt

Kā mazi bēni var apdraudēt lielo impēriju nesaprotu tos vadoņus kas viņu slimajās galvās darijās

9 0 atbildēt

Vissvarīgākais fakts(visiem nacisma nīdējiem) ir tas, ka sito visu darīja KOMUNISTI. Dievs  soda visus un arī komunisti tika sodīti par shādiem grēkiem.

9 0 atbildēt
Neko nesapratu no raksta, daudz krieviski,😀
8 0 atbildēt
Kā bērni var būt valsts nodevēji? Par to, ka viņi māk teikt tikai patiesību par to visu murgaino psrs? Un kad agrāk cilvēkus aplaupīja krievu zaldāti tas nebija noziegums. Bet kad bērns kaut ko pasaka kas ir patiess viņš gulagā jāieliek? Skumji. Visus psrs likumu pieņēmējus un visus tos ideālistus kas sūdzējās uz katra stūra ar netīru mietu khem aizdzīt viņpasaulē.
8 1 atbildēt

par spīti tam, ka virspraksts neieintriģēja, sākumu palasīju, un kļuva interesanti. gribu nākamo daļu. un jā, aizkustināja. emotion

7 0 atbildēt

Sanāk ka padomju emblema arī ir jaaizliedz!  "bet padomju laikā jau bijā labi"  Krievi bija labi, viņi jau neko sliktu nedarīja, Hitlers, Hitlers jau bija tas Ļaundaris! :D Jaa, jaaa viņš, viņš! Redzat, krievi tomēr bija sliktaki, jo vāci macījās no vieņiem ka taisīt nometnes, bet Hitlers ari nebijas pa kapeiku labāks, jo no kuras grāmatas abiem ideoloģija nāca? no Marka!

6 0 atbildēt

Interesants raksts ++emotion

4 0 atbildēt

Attēlā pievestā pavēle ir no 1937. gada un tur ir rakstīts par `tautas ienaidnieku` bērnu nodošanu bērnu namos, nevis par viņu izsūtīšanu uz soda nometnēm. Kas nav gluži viens un tas pats. Un liek domāt, ka te ir vai nu darīšana ar drusku manipulāciju ar vēstures faktiem un to traktējumu.

Un 10. bilde gadījumā nav no bada Pievolgā, nevis no `bērnu gulaga`? :/

3 0 atbildēt
Raksts labs, krievi vienmer is bijuši šādi tādi, bet nekad izprotami, un ja kads izgudros laikamasinu tad tada Hitlera un Stalina nebutu :D
2 0 atbildēt

Raksts labs, bet gramatika visu tik sāpīgi nočakarē, ka nebūs plusa.

2 0 atbildēt

Komunisms kā filosofiska vērtību sistēma ir līdzīga kristietībai. Komunisma cēlēja morāles kodekss atgādina Bībeles atziņas par cilvēka uzdevumu Pasaulē. Gan komunisms, gan kristietība aicina cilvēku ierobežot savus galvenos instinktus, tie ir, izdzīvošanas un drošības instinkts, vairošanās instinkts, dominēšanas instinkts. Mērķis ir radīt cilvēku, kurš jebkurā brīdī ir gatavs ziedot dzīvību Dzimtenes un biedru labā, daudz strādāt, bet nopelnīto atdot biedriem, kurš nav atkarīgs no seksuālām vēlmēm, izpalīdzīgs, bet arī pieticīgs, atturīgs, nevēlas dominēt un izcelties. Problēma - cik daudz Pasaulē ir tādu cilvēku? Varbūt 0,01%, varbūt mazāk. Komunisms vēlējās radīt utopisku vidi, kurā dzīvo cilvēki, kas pilnībā kontrolē savus instinktus, bet dabā tas nav iespējams, jo tāds stāvoklis nav panākams ar represijām un piespiešanu no ārpuses, bet tikai ar sasodīti traumatisku iekšējo ciešanu un beznosacījumu mīlestības ceļu, kas ir tāds mocekļa gājums.

3 1 atbildēt
« 1  2  3 »