local-stats-pixel fb-conv-api

Atskats pagātnē: Pasaules tirdzniecības centra ēku būvniecība13

277 1

Dvīņu torņi... Pasaules tirdzniecības centra ēkas, kas tika sagrautas 2001. 11. septembrī. Ir pagājuši jau 17 gadi kopš šī traģiski pārsteidzošā notikuma. Kādreiz tās bija augstākās ēkas pasaulē. Dvīņu torņu būvniecība bija veltīta "pasaules mieram caur tirdzniecību". To sagraušana var tikt uzskatīta par ļoti simbolisku notikumu, taču tas arī bija iegansts karadarbības uzsākšanai. Dvīņu torņi atradās pašā Ņujorkas centrā un pēc pabeigšanas tie kļuva par neatņemamu Ņujorkas skata daļu.

Ikoniskās būves sāka būvēt 1966. g., bet pabeidza 1970. g. Atklāšana notika 1973. g. 4. aprīlī. Diemžēl pasaules augstākās ēkas statuss ar 417 m un 415,1 m tām bija tikai divus gadus - 1971./1973. g.

Dvīņu torņi bija daļa no 7 ēku kompleksa, kas tika uzbūvēts nojaucot veselu kvartālu. Pret tā būvniecību bija daudz iebildumu, jo būvniecības vietā strādāja līdz 30 000 cilvēku. Amerikas Arhitektu institūts to kritizēja būves nosaucot tās par "tikai ar stiklu un metālu aizpildītiem kabinetiem" Pēc to pabeigšanas tie vēl daudzus gadus nevarēja izīrēt visas telpas. Tas izdevās vien ap 1979. g. pateicoties zemākām cenām.

277 1 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Pēdējā bilde vienkārši super! +

6 0 atbildēt

Un redzot tās centrālās,masīvās tērauda sijas,neticas ka šie torņi varēja sagāzties ar brīvās krišanas ātrumu!!!

4 0 atbildēt

ir jau interesanti emotion 

2 0 atbildēt

Nav pamata ņaudēt par kaut kādiem jeņķu pašu izraisītiem peidzīvojumiem uz pašu pakaļām---nupat Indonēzijā zemestrīcē bojā gājušie pāri par 2000 cilvēku--lūk tā ir īsta nelaime .

P.S. nav īstu piemi''nas un atceres dienu tai slepkavnieciskajai idejai par japānas nomētāšanu ar atombumbām!!  Tie draņķa dvīņi ne tuvu nestāv blakus tam ļaunumam,ko nodarīja ASV Japānai!!!   nav lielāka   ļaunuma par ASV ..Pat pārtikas cena sceļas ne jau Krievijas dēļ ,bet gan ASV mantkāres dēļ.lai gan to daudziem nav lemts saprast !!

4 2 atbildēt

emotionemotionDD  Ir  Dvīņu brukšanas diena ..viss sagruvis ..pažarnieki pa putekļiem un citiem sūdiem kaut ko mēģina atrast ..te skatās..stāv viens melnais ,kolosālā uzvalkā un trauš nost putekļus.  Pažarnieks vaicā ::  Ni ,kurienies jūs te ,ser??  Uz ko šis atbild::Tu ,protams ,smiesies ,bet es biju pasažieris tajā lidmašīnā ,kurā ietriecās lidmašīna emotionemotion

0 0 atbildēt

Un tad ir cilvēki, kas vēljoprojām uzskata, ka lidmašīnas varēja nogāzt šādas konstrukcijas, kaut arī oficiālā 9/11 teorija nesaskan ne ar fiziku, ne ar loģiku. 

0 0 atbildēt

 emotion  emotion  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 2 atbildēt