local-stats-pixel fb-conv-api

Asiņainākā kauja 2. pasaules karā.15

273 1

Vēsture gluži nav tā lieta ar ko vislabāk piedalīties Mega konkursā, bet man vienalga,man patīk emotion Ok Nedaudz par rakstu emotion

Tad nu tā,visiem vēstur mīļiem labi zināms, kad asiņainākā kauja 2. pasaules bija kauja par Staļingradu, kas arī bija principā pagrieziena punkts kara gaitai. Padomju armijai pilsēta bija jānotur,kamēr pārējā armija pārgrupējas, un aplenc hitlera spēkus, lai vai ko tas maksātu. No pilsētas palika pāri drupas, bet plāns nostrādāja,un aplenkums izdevās, līdz ar to vāciešiem bija noslēgts gan apkāpšanās ceļš,gan jebkāda veida palīdzība, un nācās tiem tikt galā kā vien varēja.

Pāris fakti :

Vai zinājāt,ka 4 gadu laikā, vāciešu un padomju karaspēks satikās vairāk kā 400 reizes ?

2. pasaules karā bojā gāja 27 milijoni padomījas pilsoņi ( dati avotos atšķiras,bet nu es pieņemu sava avota datus)

Vai zinājāt, Staļins bija izdevis speciālu rīkojumu nr. 227 "nevienu soli atpakaļ" kas nozīmēja, ka padomju karaspēks nedrīkstēja atkāpties, ja to darīs, saskarsies ar aizmugurē esošo biedru lodēm.

Kara gados, pie austrumu fronte dzīvību zaudēja vairāk kā 4 milijoni vācu karavīri. ( Noteikti patiesais skaits paliks mūžam mums nezināms)

Vai zināji, pašā kara sākumā padomju savienībā bija iekšējas kaujas, starp Staļina armiju, un Hitlera atbalstītājiem.

Ok laiks bildēm, šoreiz bez skaidrojumiem.

« 1  2  3 »
273 1 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Kā to saprast -  4 gadu laikā vāciešu un padomju karaspēks satikās vairāk kā 400 reizes. Vai tās satikšanās ir domātas kaujas. Ja tā, tad tās droši vien ir tās ievērības cienīgākās. Kauju lielāku un mazāku ir bijis tūkstošiem.

8 0 atbildēt

Neatbilst patiesībai rakstā teiktais, ka asiņainākā kauja 2. pasaules karā bijusi kauja par Staļingradu. Asiņainākā bija kauja par Rževu, kas risinājās no 1942.gada sākuma līdz 1943.gada pavasarim. 

6 0 atbildēt
Nenoniecinot Staļingradas aizstāvēšanas nozīmi teikšu ka ir nekorekti runāt par kādu atsevišķu kauju par Staļingradu.Var runāt par Staļingradas aizstāvēšanu ilgākā laika posmā, bet ne kā atsevišķu kauju un kur nu vēl asiņaināko. Te jau pieminēja, tāda bija kauja par Rzhevu.
5 0 atbildēt

debīls likums, ka nevar atkāpties!  emotion 

vispār nenovērtē dzīvību  emotion 

3 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

"aizmugurē esošo biedru lodēm"... ha-ha! Tās bija speciālas KGB specvienības "Smerčs", kas neļāva atkāpties..

0 0 atbildēt
Aivarro,tās nebija "Smerčs" vienības.Tās bija speciālās NKVD ARMIJAS daļas "ZAGRAN OTRJADI" un kuru kaujinieki saņēma augstus PSRS apbalvojumus
0 0 atbildēt
😀😀😀🤔🤔🤔 Un vai bildes ir no Staļins radās kaujas vai kārtējais fufelis sagrābstīts netā???!!!
0 0 atbildēt

Ok laiks bildēm, šoreiz bez skaidrojumiem. Un kapēc bez skaidrojumiem, nācu lasīt sulīgu infu bet dabuju sagūglētas bildes -1

0 0 atbildēt

Jā, bet padomju pēckara filmu par Staļiņgradas kauju filmēja Jewlgavā...Jelgavā 90% ēku bija drupās...

0 0 atbildēt

Jebkura informācija par Otro Pasaules karu, ja tā ir no psrs laikiem vai tagadējās Krievijas, ir meli un nepatiesība! Par tā saucamajām makslas filmām par karu, kuras filmetas psrs laikos, vispār nav ko runāt emotion))

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt
Klaji meli!!!!
0 1 atbildēt

 emotion  emotion 

0 3 atbildēt