local-stats-pixel fb-conv-api

Asiņainais Lietuvas 80. dzimšanas dienas priekšvakars Drauču ciematā11

222 0

1998.gada 15.februāris - satrakojies, 58 gadus vecs Polijas pilsonis apšauj savus lietuviešu kaimiņus mazajā Drauču ciematiņā, Lietuvas vidienē. Mūsdienās par šādu nelaimi masu mediji rakstītu, vēlākais, stundu pēc notikušā. Bet toreiz prātam nepatveramie notikumi Lietuvas laukos tika apzināti noklusēti. 1998. gadā Lietuvai bija jāatzīmē valsts 80. gadadiena, bet uzbrukums tika veikts 15. februārī – dienu pirms Neatkarības dienas svinībām. Bija bažas, ka saniknotie lietuvieši uzzinot, ka slepkava ir Polijas pilsonis, sāks rīkot linča tiesas poļiem un var uzbrukt Polijas prezidentam, kas tajā laikā apmeklēja Lietuvu. Tāpēc sabiedrība par notikušo uzzināja vēlāk, kad prezidents jau bija atgriezies dzimtenē. Tomēr diskusijas un spekulācijas nerimās vēl ilgi. Kas īsti notika tajā svētdienā?

222 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

It kā jau neklājas spiest *patīk*,bet paldies par atgādinājumu. Vai pie mums nebij kas līdzīgs kkādā kartupeļu talkā? emotion 

9 0 atbildēt
Labi ka viņu nosita. Bija pelnījis emotion
5 0 atbildēt

Katram savs celjsh ejams... 

4 0 atbildēt

Baigais mērglis. 

4 0 atbildēt

Pašiem bija līdzīgs gadijums kartupēlu laukā

2 0 atbildēt

Neesmu sadists, bet priecājos, ka Antanas ar dēlu salauza tam izdzimtenim pauri.

2 0 atbildēt
Cilvēks nebija no tiem godāmākajiem, bet šizofrnijas diagnoze drīzāk kādam kalpoja par labu, nevis kalpoja faktualitātei. Viņš vienkārši bija poļu neintegrants, kurš savās smadzenēs izdomāja neinteliģentu risinājumu lokālā līmenī. Žēl cilvku, ko viņš paķēra.
1 1 atbildēt