local-stats-pixel fb-conv-api

Acteki9

239 2

Vairāk nekā pirms 700 gadiem tagadējā Meksikas teritorijā izveidojās jauna civilizācija. Šīs civilizācijas radītāji acteki bija pēdējie Amerikas pirmiedzīvotāji, kas valdīja Meksikā. Viņi bija klejotāju cilts, kas Meksikas ielejā ieradās aptuveni 13. gadsimtā. Šajā teritorijā jau bija nodibinājušās tolteku un omleku indiāņu civilizācijas, kas ietekmēja actekus. Nākamajos 200 gados acteki izveidoja varenu impēriju ar 12 miljoniem iedzīvotāju, viņi uzskatīja, ka pienāks pasaules gals, ja neziedos cilvēkus savam Saules dievam. Viņi būvēja piramīdas un tempļus, kuros ziedoja iekaroto pilsētu gūstekņus. Acteki kļuva bagāti, vācot nodevas no iekarotajām ciltīm un zemēm. Audumus, kukurūzu, zeltu, māla traukus, greznuma lietas uz Tenočtilanu piegādāja nesēji, mainot tās lietas pret citām precēm 4 lielos tirgos Takstveži visas nodevas reģistrāja ar speciālu piktogrammu palīdzību. Viņi pieteica karu ikvienai ciltij kas atteicās maksāt nodevas. 1519. gadā Meksikā ieradās spāņu konkiskadori un actekus sakāva. Montesumu II, pēdējo acteku valdnieku, sagūstīja viņa paša ļaudis un nogalināja. Acteku impērija sabruka.

239 2 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
Nu kur tik īss raksts?
5 0 atbildēt

Pat strādājot 24h un bez brīvdienām, vienam upurim varēja atvelēt tikai 10 minūtes, grūti droši vien bija ar akmens nažiem tādā tempā strādāt.

2 0 atbildēt

Asinskārību no šiem dabūt laukā nevar vēl tagad- tas ir tik dziļi iekšā, ka Meksikā vēl joprojām iet diezgan karsti, un bandīti tādi, salīdzinot ar kuriem Āzijas jakudza atpūšas. 

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Mazuma piegarša acīm
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt