local-stats-pixel fb-conv-api

9 stulbākie sabiedrības stereotipi33

468 10

9 muļķīgākie sabiedrības stereotipi, kurus ir jālauž. Lielākā daļa stereotipu minēts par Latvijas sabiedrības uzskatiem. (Ja būs pietiekoši liels atbalsts šim rakstam, būs otrā daļa kā arī Jūs varat pievienot savus stereotipus, kas Jūs ikdienā kaitina)

468 10 33 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 33

0/2000

tad kad tu steidzies ar BMW tu esi agresīvs bemberists, 

kad tu steidzies ar piem. Audi tu vienkārši steidzies :D

26 2 atbildēt

stereotipi jālauž,bet šo stereotipu popularizētājiem deguni jālauž

16 0 atbildēt
Par BMW- jaunie ir ļoti glauni un padārgi, kāpēc biznesmeņiem nebraukt? Agresīvi braucēji ir ar tām vecajām grabažām, kuras jau kopā liktas un lauztas atkal
10 0 atbildēt
1. Tavi argumenti ir vāji. 2. Lielākā daļa tavi sastādītie stereotipi maz dzirdēti. Piem- apsargi? WTF? Tad tā vietā lbk varēji pieminēt 100latniekus 3. Ieteiktu lauzt šos stereotipus ar vairākuma viedokli. Nevis ar savu personīgo viedokli. Jo citiem tā ir tukša skaņa.
10 0 atbildēt

Liela daļa ir tādi sterotipi kuri ir par 8gadīgiem bērniem!

9 1 atbildēt

Cilvēki ir stereotipiski, tā bija un būs.. Tāds uzskats veidojies galvenokārt no tā, ka vairākums tomēr tādi ir..

1. Nevajag vērtēt tikai pēc sejas, par apģērbu arī vajag spriest, bet nu pamatā guļ izrubījušies tikai dzērāji-kur pagadās..

4. Ļoti reti kurš čigāns ir normāls. Viņiem tāda mentalitāte, to stereotipu ir pieņēmuši un tā arī dzīvo..

9 2 atbildēt

? Divklasnieku karaļi? Vai tad nebija teiciens par divnieku karaļiem? emotion

5 0 atbildēt
kad gaju pamatskola, tad viena meitene man prasija vai man ir draugs- es teicu nee, tad shii prasija vai man ir bijis tads- nop. Tad vinja uz mani noraizejusies paskatijas un teica- kas tu lezbe esi? :D kautgan ari visu vidusskolas laiku cilveki uz mani shchiibi blenza. Nu taa vi shi, ja nesaskan isti ar apkartnes dzekiem, tad vienmer tiks apshaubita tava sexualaa orientacija :D
3 0 atbildēt

2. Lielveikalu apsargiem maz maksā tādēļ labi apsargi sen ir pārvilināti uz normālām firmām. Līdz ar to lielveikalus apsargā tādi/as kas neko citu nemāk vai vienkārši ir slinki. Tur bieži vien strāda padūšīgas sievietes kas kuras zādzību gadījumā pat pabļaut nevar kur nu vēl noķert zagli.     Kā tādus/as var neuzskatīt par neveiksminiekiem???

4. Čigānus grūti neuzskatīt pa zagļiem. Pastāstīšu par savu pieredzi.

Bērnībā dzīvoju laukos. Tur sākumā brauca čigāni tirgojot butes. Tu uzprasi vidējas viņi iesver tādas ka uz pannu pusi tik var uzlikt. Apvārdoja muterītes tā ka samaksāja naudu un vēl produktus 2x vērtīgākus pa pikumu sadeva līdzi. Nākamajā dienā uzzinājām ka vēl pus ciems ar tāpat apčakarēti.  Citreiz mēģināja slavenos agraizītos džinsus notirgot. Kad dzen ārā tad izliekas ka aizbrauc, bet īstenībā aizbrauc aiz garāžas un zog detaļas no traktora.

Otrā pieredze ar čigāniem bija ka kopā ar vienu nostrādāju 3.gadus. Viņš strādā vis lēnāk, kāš naudu priekš kafijas un uzskata ka viņam ir jāmaksā lielāku algu jo viņam ir 4.bērni. Beigās tas pats vēl apzaga priekšnieku pa 500Ls un cik zinu arī riteni nozaga ,jo bija slinkums iet uz darbu ar kājām.    Un tie parazīti bieži tirgojas ar narkotikām.

Paši tie parazīti ir izveidojuši priekšstatu par sevi. tad lai izbauda to. Nekad nekur nevienam čigānam darbu nedošu un neiesaku nevienam citam. Ja viņi būtu tikpat strādīgi cik nekaunīgi tad sen jau būtu daudz ko sasnieguši. Pat mellenes iņi nevar vienkārši salasīt. Ar savām pārtaisītajām sniega lāpstām viņi plēš un bojā mētras kurās pēc viņiem nākamgad vairs nav ko meklēt

3 0 atbildēt

Ak, tu tak esi rigtīgs stereotipu apgāzējs :D

3 0 atbildēt
Baigie attaisnojumi. Čigāni ir un būs zagļi.
9 6 atbildēt

Ir jau arī sabiedrībā populārs stereotips, ka visas daudzbērnu ģimenes ir nelabvēlīgas. Tā nav!

2 0 atbildēt

Nu cilvēki paši izvēlas kam ticēt un kam nē.Neviens ar varu nespiež ticēt šiem stereotipiem.Tāpēc jau katrs no mums savā dzīvē saņem dažādu pieredzi par vienām un tām pašām lietām - tad katrs pats var izdarīt secinājumus, bet jebkurā gadījumā šie secinājumi nav jāuzspiež citiem, jo iespējams, ka viņiem ir bijusi savādāka pieredze vai nav bijusi vispār un ja bērns ir izaudzis ar nepareiziem uzskatiem par kaut ko - tā ir abpusēja vaina , jo bērns pats pieņēma izvēli ticēt visādām muļķībām un vainīgi arī ir tie, kas viņam šīs muļķības sastāsta.

2 0 atbildēt

par 8. jasaka, ka jaa man ir gadijies saskarties ar sho stereotipu gimenee, viens iipantis, kas specializejas uz trolloshanu shadu frazi nesen pateica, ja godigi nebutu no gimenes laikam butu ieklapejis kartigi purnaa...

1 0 atbildēt

7. šo es arī nekad nēsmu sapratis. Brilles nenēsa tikai tie kas ir gudri uvai nūģi  kā atpazišanas zīmi. Brilles nēsā jo redze ir sačakarēta.  Man piemēram ari kopš 6. klases ir brilles, bet nebiju ne teicamnieks, ne nūģis, ne arī kautkāds supergodīgais.  Skolas laikā mēdzu gan vārīt mēslus, gan bastot, gan ari atzimes nebija tās izcilākās, Brīvo laiku arī es pavadiju nevis ar grāmatām vai pastmarku kolekcionēšanu, bet ar mopēdu un rolleru skrūvēšanu.  Nekas nav mainījies tikai tagad no moto uz auto esmu pārgajis. Tākā tur es piekrītu, ne visi  kam ir brilles ir grāmatu tārpi, vai datoriķi, programmētāji utt. 8. Punktam arī piekritišu. Tāds stereotips ir tikai radies mūsdienu sa****o jauniešu prātos. ķipa obligāti ir jābūt kopā jo redz tas ir stiligi visi tā dara, ja nedari kā visi tad esi dīvains.    man 22. citi manā vecumā jau precās un bērnus taisa, a man vienalga. Man patīk meitenes, bet man tādas attiecības nav vajadzīgas, un es pat necenšos iepazīties, zbis ir tāpat. Man patīk būt "vienam" Vairāk laika sev un saviem hobijiem.  Un parasti arī šim stereotipam līdzigs stereotips.  Ķipa ja tuvojoās 30 gadu robežai tad jau viss nokavēts bezmazvai dzīve galā nosrakstits un forever alone uz mūžu.  ja nepaspēji izveidot attiecibas jau 16 - 24 gados, tad ****ets ir.  Muļķigi. Pats esmu saskaries ar frāzi: Tev jau 22. kapēc tev vēl  nav meitene?  Atbildu ka attiecibas pašlaik nemaz nevēlos.  Tas: "Kapēc tā nēsi vairs jauns, drīz jau būs par vēlu utt." WTF?  Pirmkārt jau tas ir aplami, jo daudziem cilvēkiem normālas attiecibas tieši izveidojās ap 30+ gadiem, jo tad visi cilvēki  ir nākuši pie prāta un nav vairs bērnišķigi kas nezin ko paši grib. Otrkārt, ja arī būtu par vēlu - galīgi neuztrauc. Attiecibas nav manas dzīves mērķis un svarīgākā sastāvdaļa.

1 0 atbildēt

" lai ierīces cena būtu zema un konkējoša"

 Patiesībā, visi šie apple nokijas utt. Ražo telefonus ĶĪNĀ, jo, lai uztaisītu tādu telefonu vajag izejvielas, kuras var dabūt gandrīz tikai Ķīnā(ir arī Āfrikā, bet tur sanāk neizdevīgāk), un Ķīnas valdība esot izdomājusi "prikolu", ka tās izejvielas nedrīkst izvest ārā no Ķīnas...

1 0 atbildēt

Es vienkārši tikko uzklausīju cita cilvēka viedokli un uzskatu, bet es necentīšos arī pierādīt pāris stereotipus, kur cilvēki kļūdās, es reāli nezinu vai tā ir vai nav. Piemēram čigāni...reāli tas ir iespaids kādu mēs esam guvuši no iebraucējiem vai patvēruma meklētājiem, nav zināms, vai tiešām viņi tādi ir, bet tie kas pie mums apgrozās...jāa...

0 0 atbildēt

Par čigāniem Tev nepiekrītu un tavs arguments mani neparliecināja, sorry ,bet cik es viņus esmu saticis nav bijusi laba pieredze , lai gan vienreiz viens darbinieks veselus 2 menešus stastija ka tās ir muļķības par čigāniem , bet vienu dienu aizlaidās ar kolēģa algu... agrāk arī bija čoms - čigāns, itkā viss oky līdz uztaisija bērnu vienai meitenei , kurai stāstija cik labs viņš ir un tulīt pēc tam pazuda . Es neko nesaku, bet pieredze runā citu.

0 0 atbildēt

pilnigi piekritu, pats labprat braukatu ar bembi, nav jau tie auto slikti.

0 0 atbildēt

kas tas par murgu? :D

0 0 atbildēt