local-stats-pixel fb-conv-api

5 uzvaras, kas patiesībā...33

764 2

..bija pazemojošas sakāves. Visi šie vēsturiskie notikumi patiesībā bija arī lielas izgāšanās, jo nesasniedza savus mērķus vai pat izraisīja pretēju efektu.

764 2 33 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 33

0/2000

ļoti labs raksts, paldies !

24 0 atbildēt

Vēlprojām valdība mēdz zagt vismaz pusi no zidojumiem kurus ziedojam bezpalīdzīgajiem cilvēkiem, neesmu pārsteigta.

20 0 atbildēt

Ziemas karš arī būtu bijis vietā- krievi tā kā uzvarēja, bet patiesībā tā bija apkaunojošākā sakāve vēstures ritumā kaujas laukos

14 0 atbildēt

Rietumeiropa, Ziemeļamerika prakti iznīcina sevi ziedojot Āfrikai naudu. Viņi nevis tur reāli kaut ko uzlabo, bet gan paglābj tur savairojušos cilvēkus no dabīgās atlas un pēcāk, ne jau viņi attīstīs savu Āfriku, viņi dodas uz Eiropu, pieprasa savas tiesības un dara visas pārējās muļķības. Es tikai nesaprotu, tie atbildīgie ir tik stulbi vai tas atkal ir kaut kāds milzu plāns, nu piem., lai izraisītu milzīgu konfliktu starp imigrantiem un vietējiem, lai samazinātu cilvēku skaitu.

9 0 atbildēt

Nu netiks, netiks, bet domā, ka tad tie urļiki (tieši viņi, nevis normālie krievi) tomēr mācīsies latviešu valodu? Ņi..ja :)

6 0 atbildēt

Ļoti baudāms raksts!!! emotion

4 0 atbildēt

Tāpat kā visas integrēšanas politikas un viss pārējais. Nu ja nebūs tam cilvēciņam smadzenēs prāts un sirdīs kaut kāda vēlme ko darīt, tad nekas nesanāks. Kaut vai jautājums par latviešu valodu. Ko tur vairs var pateikt?

4 0 atbildēt

ļoti ļoti ļoti super, paldies!

4 0 atbildēt

Ja latviešos būtu lielāks cīnītāju raksturs un daudzi politiķi tā nebaidītos (maigi teikts), rezultāts arī būtu labāks.

4 0 atbildēt

Atvēru rakstu tikai dēļ fredija bildes..... Bet tā labs raksts!

3 0 atbildēt

Par palīdzību badā cietējiem Āfrikā ir tā, ka palīdzības organizāijas savāc naudu un izdala visbiežāk rīsus vai ko citu ēdamu par simboliskām naudiņām, vai vienkārši ātdod. Bet tie rīsi ir daudz lētāki par to pārtiku, ko saražo vietējie zemnieki. Cilvēki nepērk zemnieku lietiņas, bet izvēlas tos rīsus, tādējādi graujot viņu ekonomiku. Zemnieks vairs nav spējīgs izaudzēt un nopelnīt no izaudzētā. Tādā veidā padara viņus atkarīgus no palīdzības, un no tā nopelna lielās korporācijas.

3 0 atbildēt

Labs raksts. Vēl tādus!emotion

2 0 atbildēt

Lab raksts. ļoti. kad izlasīju sākumu, tieši gadi'ju daļu par Vjetkongiešiem. par to, ka viņu ieliki, plus arī no manis! :)

2 0 atbildēt

Iespējams gada labākais raksts, ko esmu lasijis spokos!  Tiešām ļoti labs, žēl, ka spoku publika nenovērtēs to godam. 

2 0 atbildēt

Raksts gan ņemts no cracked.com, bet jāsaka, ka godam pārtulkots. Plusiņš pelnīts.

2 0 atbildēt

par pēdējo zināju, bet tāpat paldies :)

1 0 atbildēt

... Ierodies uz Marsa, a tur jau stāv karogs ar trollface.. time traveling, problem?

1 0 atbildēt

Par 2 un 4 nepiekrītu, jo pirmajā gadījumā spartieši palika aizturēt persiešus, lai pārējais karaspēks spētu izglābties un savu panāca (starp citu viņi stājās pretī Kserksa karaspēkam nevis Dārija III). Termopilas nekur netiek pasniegtas kā uzvara, ja nu vienīgi kādā Holivudas filmā. Tā pat par kritušo skaitu (bija vai nebija vēl kritušie neskaitot 300 spartiešus) arī īsti precīzu ziņu nav un tas, ka varētu būt vēl bojā gājuši kādi pāris tūkstoši helotu vai citu grieķu karavīru ir vairāk pieņēmums. Un nav jau arī tā, ka persieši tikai pašu vēlmes pēc aizvācās no Grieķijas. Pēc Salamīnas kaujas lielu daļu armijas nācās Kserksam sūtīt atpakaļ baidoties par savām komunikācijām un uzskatot, ka šādu daudzumu vīru būs grūti nodrošināt ar pārtiku, kad persieši palika faktiski bez piegādēm pa jūru. Savukārt ar atlikušo karaspēku apvienotie grieķu spēki tika galā pie Platajām un vēlāk vispār paņēma graujošu revanšu pret persiešiem Maķedonijas Aleksandra vadībā.

Runājot par Dinkerku - tā tiek uzskatīta par veiksmīgu operāciju, jo viss liecināja par citādu iznākumu un vāciešiem principā vajadzēja vai nu iznīcināt vai sagūstīt britu ekspedicionālo korpusu arī ar visiem tiem materiāliem, kas galu galā vāciešiem nonāca rokās. BET pēkšņā Hitlera pavēla par apstāšanos un spontāni noorganizētā flotes glābšanas operācija panāca to, ka vismaz kaut ko briti izglāba (šajā gadījumā savus karavīrus).

1 0 atbildēt

Kautkur dzirdeji, ka gadriz visas labdarbas organizācijās  lielākā daļa ienākumu aiziet administrācijas usturēšanai.... Domāju, ka Latvija nav izņ'mums

0 0 atbildēt

kamēr demokrātija nevaldīs visā pasaulē kariem un badiem un pārējiem nezvēriem miera nebūs. :D

0 0 atbildēt