local-stats-pixel fb-conv-api

30 veidi, kā var nomirt no elektrības22

318 1

Ja nevar izstāstīt, tad vajag parādīt. Vai nav bijis tā, ka valoda nepalīdz, bet toties žesti ir spējuši izteikties daudz labāk? Tas pats ir arī ar bildēm. Tu vari centsties iestātstīt, izskaidrot un paskaidrot, bet tik un tā nesapratīs. Nu nesanāk savienot vārdus kopā, lai veidotos bilde. Tāpēc vajag parādīt. ...un kas var būt vēl uzskatāmāks par shematiskām diagrammām ar potenciāli nāvējošām situācijām? Vienreiz ieraudzīsi un vairs neaizmirsīsi. Varbūt tā arī domāja Stefans Jellineks, kurš izveidoja un 1931. g. izdeva grāmatu "Elektroschutz in 132 Bildern".

Viņš bija ārsts, kurš bija specializējies ar elektrību saistītajos negadījumos. Savas elektropataloģijas studijas viņš uzsāka 1899. g. Pretēji tolaik izplatītajam uzskatam S. Jellineks uzskatīja, ka atdzīvināšanu pēc nelaimes gadījuma var turpināt tik ilgi, kamēr vien uz ķermeņa nav parādījušies pēcnāves pleķi. Zilumiem līdzīgi pleķi parādās uz ķermeņa kaut kur 20-30 min pēc nāves. Tāpat viņš nodarbojās ar zibens izraisīto nelaimes gadījumu pētīšanu. Viņa teorija ieguva ļoti plašu publicitāti, kad 1924. g. izdevās atdzīvināt zibens nospertu sievieti un viņas meitu.

Līdz 1938. g. viņš dzīvoja un strādāja Vīnē, bet ebreju vajāšanas dēļ emigrēja uz Edinburgu, kur arī dzīvoja līdz savai nāvei 1968.g. Sākot ar 1909. g. viņš vadīja paša dibināto Elektropataloģijas muzeju, bet zemāk redzamās ilustrācijas tomēr atspoguļo galveno - esiet droši lietojot elektroierīces! (Nečurājiet uz tramvaja līnijas vadiem no tilta)

« 1  2  3  4 »
318 1 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000
Tie, kas skatījās Mythbusters, zin ka 17.nav iespējams emotion
6 0 atbildēt

 emotion 

6 0 atbildēt
Starpcitu ar apkuri jabut ljoti uzmanigi. Var gadities ka kaut kur boileri rodas faze un reali sezhot vanna vai dusha dabu triecienu. Vajag zemeet.
5 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
Mūsdienās daudz kas ir taisīts no plastmasas, caurules, fēni, lampas u.c. bet par drošību tāpat nevar aizmirst.
1 0 atbildēt
Ja man ir rausteklis tad uz vadiem var čurāt 😂😂
1 0 atbildēt

Jā, kopš tiem laikiem "Health & Safety" Britānijā ir gājis uz priekšu milzu soļiem. Šeit priekšā pakaļā ir BS un zemējumi. Nebūs gāzes/ūdens/apkures caurules kādā vietā "zemētas", viss, elektrības/gāzes padevi atslēgs, sasauks veselu konsīliju un atsūtīs baru ar "highly trained engineers", kas zemējuma vadu pāris stundu laikā kaut kā tomēr pieķibinās. emotion Tagad, lai izvairītos no līdzīga ļembasta, es pirms gaidāmās inspektora vizītes, noeju pāri visiem zemējumiem un pats pievelku skrūves, ja nepieciešams.

Pats iepazinu elektrību apmēram 1.5 gada vecumā, kad sāku aktīvi apsaimniekot mitekli. Kaut kādā brīdī no plaukta noķeksēju saišķi ar karodziņatslēgām un sāku pētīt kur tās varētu "ieštepselēt". Vistuvāk man gadījās elektrības rozete. Tās bija rozetes, kādas citur neesmu redzējis, ar diviem apaļiem caurumiem, kas turpinās ar šauru šķirbu, gluži kā amerikāņu štepseļiem. Tipa kaut kāds hibrīds starp Eiropas un Z-amerikas štepseļiem. Domāts - darīts. Vienu atslēgu es pamanījos smuki ieštepselēt vienā rozetes caurumā. Acīmredzot tā bija neitrāle, citādi būtu visai naski devies uz "labāku rotaļu laukumu" emotion . Kad ieštepselēju atslēgu otrā caurumā, viss ko es atceros, bija skaļš blīkšķis, zila uguns bumba un pēkšņi nodzisusi gaisma. Vēl ilgi par manu iepazīšanos ar elektrību liecināja melnā elektrības rozete... Atslēgas laikam bija sakusušas, jo tās es vairs nekad netiku redzējis.

1 0 atbildēt

Paldies. Noderēs.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

esmu vīlies.

- neredzēju zibens iesperšanu un neredzēju nosišanos ar elektrisko presītes trenažieri "taurenīts"  emotion 

0 0 atbildēt
6 un vannā ūdens ieguva brūnu nokrasu
0 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt
Mūsdienās daudz kas nav aktuāls.kaut vai tas pats 12. Daudzi pajoliņi vēl tagad domā, ka no mūsdienu gludekļa var aizdegties. 😁
0 0 atbildēt

7, bildē ir kristāla detektora uztvērējs. Mājās bija šāds aparāts. Mokas kamēr kritālam jūtīgo punktu uzmeklēja. To modificēja kad parādījās D2B diode. NO tā varēja atrauties ja nu vienīgi pērkona laikā un tad ja iepers antenā.

0 0 atbildēt