local-stats-pixel fb-conv-api

20. gadsimta nelieši.121

930 9

Šis raksts ir turpinājums rakstam Par 20. gadsimta varoņiem

930 9 121 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 121

0/2000

Manuprāt tas ir vnk šausmīgi, ka lielākais slepkava- Staļins velaizvien daudziem cilvēkiem ir kaut kāds tautas varonis, kamēr tas pats Hitllers ir uztaisīts par sinonīmu visam pasaules ļaunumam...

177 3 atbildēt

Un Hitlers vienmēr ir ļaunums, tiek nosodīts, bet Staļins tiek cildināts joprojām. Pretīgi.

131 15 atbildēt

Hitlers bija ģēnijs.

105 14 atbildēt

sprauslājošs papagailis, pļāpa, āksts no komēdijoperas. emotion

Jāpameklē kaut kas vairāk par to Papa Doc :)

Raksts ideāls. emotion

34 3 atbildēt

Musolīnī bija ģeniāls cilvēks. Tās ''indīgās gāzes'' bija piparu gāze, lai iztrenkātu pretinieku no tranšejām. Daudz cilvēcīgāk nekā lodes. Britu propoganda to pataisīja par ķīmisku uzbrukumu, jo negribēja vēlvienu impēriju. Par tiem gudrajiem, viltīgajiem itāļiem kas ir domāti? Čāno un sazvērnieki kas aiz muguras parakstīja miera līgumu, ievelkot valsti pilsoņu karā? Musolīnī karā iesaistījās negribīgi-viņš apzinājās ka nevar nostāties pret Vāciju, jo tas nozīmēt karu ar militāri spēcīgāku valsti, bez sabiedrotu atbalsta. Nostāties sabiedroto pusē kara sākumā nozīmētu Itālijas beigas. Vienīgais loģiskais lēmums bija karot paralēli Vācijai. Karš tika sākts vairākus gadus par ātru un Musolīnī paredzēja ka tas nebeigsies labi, un nebeidzās arī. Bet ko viņš varēja iesākt, ja Itālijai nebija nepieciešamie resursi, armijas, sabiedroto, izņemot Vāciju, kas pat neprasīja militāru palīdzību.

Nevajag par vēsturi rakstīt dzeltenās preses līmenī!

29 3 atbildēt

Lazars KAGANOVIČS. Palabo!

23 4 atbildēt

- pirmkārt Mao ir pirmais un Staļins otrais - otrkārt te būtu jābūt vietai H. Trumenam, kurš deva pavēli par Japānas ņukošanu - treškārt par ASV un PSRS sadarbību - mums mazajiem nekad līdz galam nebūs skaidri daudzi jautājumi, kas notika to valstu starpā patiesībā. Pat ja izrādītos, ka WW2 bija tikai teātris pēc principa "Hitlers teica Staļinam, davai sūdus sataisām..." tas nebūtu nekāds brīnums... un daudzi fakti to pierāda!

20 2 atbildēt

Kādreiz cilvēki, kuri bija pie varas "nogalināja" ntos cilvēkus. Mūsdienās zog ntos miljonus naudas. Totalitārisms vs. Demokrātija. :D

15 1 atbildēt

Tad jau es esmu pasaules labākais cilvēks, jo esmu nogalinājis par 60 miljoniem mazāk.

15 2 atbildēt
epg avatarsepg

kāpēc visas tautas ar mazo burtu (kā pienākas), bet ebreji visur ar lielo?

12 2 atbildēt

Viņi visi vienā maisā metami un visi viņi ir slimi kropļi. Nav ko te pašiem cildināt vienu, otru. Visi tur viņi ir slepkavas kam pienāktos vienāds sods. Ir nelietīgi mērīt kurš ''labāks'', tikai tāpēc, ka viens nogalināja 2 miljonus cilvēku un viens 2.1 miljonu. Domājiet, ko rakstiet.

12 3 atbildēt

IMHO ģēnijs ir tāds, kurš izveido kaut ko tādu, kas principā iepriekš nav bijis. Hitlers šajā gadījumā , manuprāt , nav nekāds ģēnijs. Arī par to visu stratēģisko plānošanu , viņam bija bars ar izciliem Feldmaršaliem , kas savu lietu pieprata. Tomēr arī no Hitlera var daudz ko mācīties , ja runājam konkrēti par politiku. Būtībā viņš pierādīja, ka nav svarīgi no kurienes Tu esi , kas Tu esi , par ko Tu esi izmācījīes vai neesi izmācījies, galvenais, kā Tu visu pasniedz un vai tev ir šis redzējums. Ir vīzija , ir rīki - uz priekšu. Labs piemērs mūsu valstij , taču tiem pa*tiem jau nemaz negribās nekādu vīziju "atrast" un rīki jau ir , it kā taču aizņemamies un aizņemamies. Un sorry - karš ir karš , tur mirs un mirs daudzi. Kā tur bija - viena nāve traģēdija , miljons - statistika ?! :)

7 0 atbildēt

Hitler KA PUT !

7 1 atbildēt

1) Ļeņins tomēr nebija pilnīgs Staļina ideoloģiskais priekštecis - viņš ar Trocki sapņoja par vispasaules revolūciju, kamēr Staļinam galvenais bija centralizēta PSRS "zem tupeles" un revolūcija kaut kur aiz kalniem.

2) Franklins Rūzvelts - Kara paildzināšana nav īsti vietā, jo Staļins viņam lūdza pēc iespējas ātrāk atvērt otro fronti, Rūzvelts saudzēja tautiešu dzīvības, neapzinoties sekas. Vēl par viņu - kā viens prezidents var izkontrolēt kkādu tālu ierēdņu uzskatus(komunistiskos vai demokrātiskos)?

3) Vudro Vilsons - Viņa kļūda vai neveiksme bija miera slēgšanā. Eiropā Austrumu frontē vācieši sit lupatās krievus, kaut kas bija jādara pirms vācieši pārsviež spēkus un nospiež frančus. Viņam pat bija plāns ilgstošam mieram pēc tam. TAČU viņš saslimst ar Spāņu gripu un piekāpjas atriebīgajiem frančiem un britiem, kuri vēlējās un uzlika vāciešiem milzīgas reparācijas un tā radīja naidu.

5 0 atbildēt

Brr, lasot to visu tirpas pārskrēja. Tas ir drausmīgi.

3 0 atbildēt

Jā ir tāda laba grāmata "Ledlauzis" par šo tēmu

3 0 atbildēt

Kapēc Fīrers ir šeit?

2 0 atbildēt

Henrihs Himlers bija noziedznieks, taču ne muļķis. Viņš labi pārzināja stratēģiju un zināja, ka valstī kura karo ir darbaspēka deficīts un ne jau mazs. Ar vienu armiju vien karā uzvarēt nav iespējams. Pat zibenskarā ne. Jebkurā gadījuma ir jāražo ekipējums un pārtika armijai un jānodrošina piegādes. To bez darbaspēka izdarīt nevar. Tā viņam pierakstītā nāves mašīna ir ne vairāk kā tikai mīts un lēts propagandas triks. Tie 12 miljoni nogalināto viņam vienkārši tiek pierakstīti. Pēc kara beigām ~ 6 - 7 miljoni ebreju izceļo no Eiropas un tie tika pierakstīti Himleram kā upuri. Tas tika formulēts kā fakts ka Eiropā apmēram 6 miljoni ebreju kaut kur pazuda - tātad tika nogalināti. Taču Fakts, ka ~ 6 miljoni to pašu ebreju pēc kara iesniedz pieteikumus naturalizācijai ASV kā ieceļotāji no Eiropas tiek slēpts. Par to neviens neko negrib dzirdēt. Vācijā nāves nometnes neeksistēja. Nāves nometnes arī ir propagandas triks un arī ir būvēts uz detaļu noklusēšanas principa. Koncentrācijas nometnēs augsta mirstība sākā 1944. gadā, kad sabiedrotie (ASV un Lielbritānija) sabombardēja Vācijas transporta komunikācijas, kā rezultātā piegādes tika nopietni traucētas. Koncentrācijas nometnēm saruka pārtikas, medikamentu u.c. piegādes kā rezultātā šajās nometnēs sākās tīfa epidēmijas un, protams, ārkārtīgi augsta mirstība. Šie mirušie nevar tikt norakstīti uz Himlera kakla, Himlers te neko ietekmēt nevar, taču tas tiek darīts. Taču te vaina ir jāuzņemās sabiedrotajiem. Par pārējiem noslepkavotajiem - daļa vainas ir jāuzņemās PSRS armijai, kura pati Eiropā slepkavoja pa labi un pa kreisi un daļa aptrakušām nacionālajām vienībām, kurām ebreji asociējās ar NKVD, jo NKVD pamatsastāvā vidēji 80% bija ebreji. Šīs nacionālās vienības visvairāk slepkavoja Ukrainā, jo tur cilvēkiem atmiņā vēl bija NKVD uzrīkotais totālais bads 1939. gadā, kad vienas ziemas laikā Ukrainā bada dēļ mira ~ 10 - 12 miljoni cilvēku. Precīzu skaitli neviens nosaukt nevar, jo tautas skaitīšanas nebija. Taču šīs nacionālās vienības nekad nav bijušas Himlera kunga pakļautībā.

Tā nāves nometņu propaganda ir izdevīga dažam labam, lai neskatītos uz tādiem "godājamiem" vīriem kā Mehliss, Ježovs, Kameņevs, autora pieminētais Kaganovičs, Berija un vēl veselu rindu citu, kuri visi ir ebreji. Uz katra no manis nosauktajiem sirdsapziņas ir apmēram tikpat dzīvību, cik uz visiem nacistiem kopā...

Ja cilvēks ir noziedzies kaut ko, tad nav taisnīgi viņam pierakstīt visus pasaules noziegumus, taču Vācijas tā laika valdībai tika pierakstīti un tiek vēl tagad pierakstīti visi pasaules noziegumi. 

Ja bļaustamies par Holokaustu, tad ir arī jābrēc par manis nosauktajiem un citiem godājamiem ebrejiem, kuri dienēja NKVD un uz kuru pašu sirdsapziņas ir daudzi noslepkavoti cilvēki.

2 0 atbildēt

Lasot rakstus spokos, mani pārņem sajūta, ka 90% rakstu ir radušies pēc tam, kad to autors ir noskatījies vienu 20min garu šaubīgu dokumentālo filmu youube :) Arī šis ir pilns ar aplamībām.

 

Ja Vudro Vilsons nebūtu iesaistījies karā, tad Vācu karaspēks būtu sakāvis sabiedrotos, par to nav nekādu šaubu! Īsi pirms ASV karaspēka ierašanās, Krievijā notika revolūcija un tā izstājās no kara,  kas ļāva Vācijai visu savu spēku koncentrēt uz Rietumu fronti un to vācieši arī darīja gūstot vairākas lielas uzvaras. Tikai ar ASV karaspēka ierašanos svaru kausi atkal pārsvērās par labu sabiedrotajiem.

 

Un par pēc karam sekojošo Vācijas pazemošanu, kurā raksta autors aplami vaino ASV: Pieprasīt no Vācijas milzīgas kompensācijas sabiedrotos spieda nevis ASV karaspēka ierašanās, bet milzīgie kara dēļ ņemtie kredīti, kurus UK un Francija bija spiestas ņemt, lai apbruņotos. Varētu pat spekulēt, ka ātrāka ASV iesaistīšanās nozīmētu drīzāku uzvaru, mazākus cilvēku upurus, mazākus finansiālos tēriņus un no izrietoši - mazākas represijas pret Vāciju.

1 0 atbildēt

Cuukji jautaajums Tev-pasham neliekas, ka tie miljonu skaitlji ir ''mazliet'' paarspiileeti/

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »