local-stats-pixel fb-conv-api

10 komunistu labumi?22

418 8

Tā kā biju uzmaucis rakstu par nacistu labumiem http://spoki.tvnet.lv/vesture/10-nacistu-labumi/802150, bija jau sen laiks arī par komunistu labumiem uzcept rakstu! Esmu vēstures mīlis nevis nacists vai komunists, tā kā bez apvainojumiem lūdzu!

418 8 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

1. Ja vien vispār padomijā var runāt par cilvēktiesībām emotion

2. Apakšpunkta virsraksts ir "Efektīvs sabiedriskais transports", bet tālāk rakstīts, ka "Lai gan padomju transporta sistēma bieži vien bija lēna un neērta". Kaut kā nelīmejas kopā emotion

3. Vai tad tagad ir maksas atvaļinājumi? Un neatminis gan, ka maniem vecākiem tiktu dota atpūta kūrortos, pat par maksu tos nevarēja dabūt parastiem mirstīgie.

4. Slēgtā sistēma bija jāprot tikt galā ar ierobežotiem resursiem.

5. Nesmīdiniet mani ar to, kas tika pieņemts uz papīra. PSRS uz papīra varēja pieņemt jebkādu likumu, pat ja vajadzēja tikai paspīdēt pārējās pasaules acīs, jo atšķirība bija tājā, ka PSRS rakstītos likumus varēja neievērot, kamēr demokrātiskajā pasaulē tik vienkārši vis nebija.

6. Ko autors smēķē? Katrā lauku miestā  mežos bija N atkritumu bedres, kur gāza visu, kas nebija vajadzīgs. Lielāku noziegumu pret dabu nevaru iztēloties. Nemaz nerunājot par fabriku notekūdeņiem un militārajām bāzēm.

7. Rietumu vai Austrumu koloniālisms? Es labāk izvēlos pirmo.

8. Autor, iedod man arī uzpīpēt to pašu emotion Sūdīgāku ražošanu nevaru iedomāties. Ražoja tāpēc, ka jāražo, 50% saražotā nogulās noliktavās uz necelšanos. 90% labākās produkcijas aizgāja militārismam. Cilvēkiem atmeta pārpalikumus. Fabrikas cēla tur, kur tās ekonomiski nekādi neiederējās. Komandekonomika vēl nebutu nekas traģisks, ja vien nekomandētu totāli atsaldeņi.

9. Un tagad ir maksas? Par augstskolu padomijā varēji aizmirst, ja kāds rads bija melnajā sarakstā. Tāpat diža vajadzība pēc studijām vairumam nebija.

10. Problēmas ar daudzko bija mazākas, jo risināja ar paņēmienu "nav cilvēks, nav problēmu". Līdzīgi ar kreiziķiem, nelabvēligajiem un citiem "sociālajiem atkritumiem". Tos vienkārši izolēja.

Patiesos padomijas labumus autors ne tuvu nav uzsvēris!!

22 1 atbildēt

Jebkurā sistēmā var atrast kaut ko labu.

11 0 atbildēt

Pat neizlasost MELI, MELI un velreiz MELI ..

6 2 atbildēt

Izceļams arī būtu KGB. Lai cik negatīvas asociācijas LV būtu ar viņiem, taču savu amatu puikas pieprata labi,lai neteiktu ka izcili. Kā iekšēji tā ārēji-cienīgu pretinieku(ieskaitot CIP) viņiem nebija. Diez vai zem viņu modrās acs  kādam Ahmedam vai Džamalam izdotos uzrīkot uguņošanu vai pedo saņemt administratīvo sodu.

3 0 atbildēt

Pilnībā piekrītu. Tas ka dēļ atpalicības nebija plastmasas maisiņu, neliedza visu pārējo drazu gāzt kur pagadās. Vēl 50 gadi paies kamēr satīrīs to kas samēslots PSRs laikā - kaut vai tie nelaimīgie gudrona dīķi, tas izmaksā simtiem miljonus. emotion 

3 0 atbildēt

Paldies, lika šo to atcerēties!  emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Daži komentāri:

2. Sabiedriskais transports PSRS bija advancēts salīdzinājumā ar ASV, kur sabiedriskais transports NEKAD nav bijusi prioritāte. Attiecībā pret Eiropu diez vai PSRS sabtranss bija TIK efektīvs. Es drīzāk teiktu, ka ne.

6. Ne tik daudz atkritumu pārstrāde, cik otrreizējo izejvielu izmantošana. Tas ir līdzīgi, bet nav gluži viens un tas pats.

7. Par kolonijām nav īsti taisnība. Nu redz, Rietumu kolonijās aborigēni lielākoties tā arī palika aborigēni un, pa lielam, otrās šķiras cilvēki (ar atrunu par to, ka spējīgākie, veiksmīgākie, dižciltīgākie utml. teorētiski arī varēja izsisties uz pācelties uz metropoli). Kamēr PSRS visi PSRS pilsoņi bija vienlīdzīgi, un ja vien `šķiriski pareiza izcelšanās` un `politiski neuzticamu radinieku` klātbūtne, tad jebkurš latvietis vai azers baudīja visas tās pašas tiesības un iespējas, kuras bija pieejamas Maskavas krievam.

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Labs raksts. emotion

0 1 atbildēt