local-stats-pixel fb-conv-api

Pārdomas par Valentīna dienu. 2017. gada versija4

Sveiki, daudzi zin, ka man patīk domāt un pēc tam ar daļu no šīm domām arī dalīties publiski. Tāpat, daudzi zin, ka es esmu viens no tiem, kas nosoda Valentīna dienu. Taču jāsaka, šodien brīvā brīdī pasēžot un padomājot, sapratu, ka ne visos gadījumos tā ir tik ļoti ļauna.

Vispirms, protams, jāpaskaidro kāpēc man nepatīk šie svētki. Mīlestības diena, visu mīlētāju diena - skan jau ļoti skaisti. Bet, kas realitātē ir Valentīna diena? Tā ir diena, kad tā saucami Forever Alone jeb mūžam vientuļie sajūtās vēl vientuļāki un nabaga pārīši, steidz domāt, kā nu, lai sagatavo romantiskas pusdienas, vakariņas, brokastis, kā apsveikt, ko uzdāvināt (runa par tiem pāriem, kuri svin šos svētkus) Vissliktāk ir tad, ja svinot gribošs ir tikai 1 no pāra- nevar , taču otrs atpalikt, jo savādāk kārtējais kašķis. Vissliktākais šajā visā, protams, ir komercializācija. Problēma, kas ir visiem svētkiem- "Tu nebūsi labs puisis, ja neuzdāvināsi savai meitenei 100 rozes, biļetes uz spa, mīļāko šokolādi, jaunāko telefonu, gigantisku lāci un vēl neaizvedīsi uz dārgu restorānu, kur neudāvināsi dārgas rotas" Meitenēm, vienkāršāk. Vīriešus, tomēr, parasti ir vieglāk un lētak iepriecināt. (Nesaku, ka ta ir ar visām meitenēm, runāju par to, ko uzspiež popkultūra, filmas, mūzika, "slavenības", sieviešu žurnāli, reklāma, mēdiji). Var mani saukt par lētu un skopuli, bet vai tad mīlestības apjomu parāda tas cik dārga dāvana? Un vai tiešam savas jūtas ir jāizrāda pāris reizes gadā kaut kādās mistiskās svētku dienās?

Tas par slikto, taču ievadā solīju arī ko pozitīvu. Tad nu laiks pozitīvajam. Mīlestības svētki tā ir iespēja tiem pašiem mūžam vientuļajiem. Vismaz, tiem, kuriem kāda(s) ir iekritis(usi) sirsniņā. Kura, vēl varētu būt labāka diena, kā 14. februāris, kurā sadūšoties un noriskēt atzīties jūtās? Ja nu nostrādā šīs dienas "maģija" un gars un vakarā jau lepni, vari paziņot par aiziešanu no FA statusa? Līdzīgi es teiktu, ka šī nav slikta diena tiem pāriem, kuriem iestājusies rutīna un pazudusi dzirkstele no attiecībām- šāda diena ir ļoti labs moments, kad pārtraukt šo rutīnu vai atcerēties jaunību, attiecību sākuma periodu, kad bija rozā brilles uz acīm un viss likās vieglāk un skaistāk. Un trešais. Mīlestība ir plašs jēdziens. Mīlēt var ļoti daudz un dažādi. Mīlēt var ne tikai otro pusīti, bet ģimenes locekļus, radus, draugus, sunīti, kaķīti utt. Priekš pamuļķiem- runāju par jūtām un emocijām nevis zoofīliju un incestu. Valentīna dienu dēvē par mīlētāju un mīlestības dienu. Nu tad lūk, vai obligāti jāizrāda jūtas otrajai pusītei ( jo īpaši, ja tādas nav) Var, taču izdarīt ko jauku priekš, kāda cita tuva cilvēka vai radībiņas - un to ļoti iespējams, varēs arī nabaga mūžam vientuļie. Galu galā pats svētku koncepts- diena, kad pateikties tiem ko mīli un papildus visam iepriecināt ārpus ikdienas jau nav slikts. Žēl tikai, ka tas ir kļuvis ļoti saistīts ar naudu. Galvenais tajā visā neaizmirst, ka tuvie un mīļie jāmīl un jālolo katru dienu! Priecīgus svētkus!

143 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Nobirdināju aizkustinājuma asaru un piešķīru abiem saviem kaķīšiem pa  karbonādes šķēlei. 

7 0 atbildēt
Da nu gan pateici. Ja es atdzītos savai simpātijai jūtās es izskatītos pēc galīgākā muļķa
1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt