local-stats-pixel fb-conv-api

X-Men: Citādāko orientāciju propaganda?8

Vispirms, gribu pateikt - ļoti liberāli cilvēki nelasiet šo rakstu, jo jums tas liksies tikpat ķecerīgs kā kārtīgam kristietim Jēzus salīdzinājums ar citplanētieti.

Labs vakars spocēni. Konkurss par superspējām lika atcerēties vienu senu, senu ideju, kas radās savulaik skatoties X- Men filmas. Uzreiz pasaku, nebūšu pārsteigts, ka kāds tādu jau ir izteicis pirms manis, jo dažādu sazvērestības teoriju mūsdienās ir miljoniem un neesmu pētījis vai tā, ko tūlīt izstāstīšu ir viena no tām.

Lai arī to, kas ir X- Men, noteikti zin lielākā daļa cilvēku, īsu ieskatu uzrakstīšu, tiem, kas nezin vai piemirsuši. X- Men jeb latviski X- Cilvēki ir komiksu varoņi no Marvel Comics, kuras pirmais komikss ir iznācis 1963. gada 10. septembrī. Pēcāk nākušas neskaitāmas komiksu variācijas, animācijas filmas un seriāli un filmas. Stāsta pamatā ir mutanti, kuri ir ieguvuši dažādas spējas( valdīt pār laikapstākļiem, telepātija, magnētisms, lāzerstari no acīm, reģenerācija utt.), kuri dzīvo un trenējās pie profesora Čārlza Ksavjēra un izmanto savas spējas, lai pierādītu, ka mutanti nav slikti, palīdzētu, cīnītos ar citplanētiešiem un sliktajiem mutantiem.

Par manu teoriju.

Nepārzināšu oriģinālo komiksu sižetu līniju, taču deviņdesmito gadu animācijas seriālā un filmu sērijā, kura sākās 2000. gadā ar filmu X- men, viena no galvenajām sižeta līnijām ir normālo cilvēku naids pret mutantiem (citādākajiem) Un šis ir tas moments, kurā parādās mana teorija, kurai ar veidot dažnedažādākos atzarus. Pirmais ir jau ievadā minētais par citādo orientāciju propogandu. Iedomājamies transvestītu vai vienkārši vīrieti, kas saģērbies ļoti sievišķīgi, uzkrāsojis lūpas. Daļa sabiedrības to apsmies, izrādīs necieņu, radikālāk noskaņotie apmētās ar mēsliem (praidos tā ir noticis). Tālāk otrais punkts - X- men, kad kāds sāk raudāt par to cik slikti ir būt mutantam, vienmēr kāds sāk taisīt pep talk, jeb nomierina un uzmundrina, stāstot, ka mutants nav ne ar ko sliktāks, un ar spējām jāsadzīvo, jo tas ir jau nodzimšanas - ģenētisks kods. Visvairāk tas izpaužās momentā, kad parādās ziņas par zālēm pret mutācijām, kuras lietojot mutants paliktu par normālu cilvēku. Un tad atceramies par homoseksuālismu. Agrāk bija ļoti populāri uzskatīt, ka tā ir slimība. PSRS laikos nebija brīnums, ja "zilīti" ieliktu trako namā. Šobrīd, to vairāk sauc par ģenētiku, iedzimtību utt. Vai nav, kas līdzīgs? Prātā parādās praidu saukļi:" Mēs tādi piedzimām un tādi esam, mēs ne ar ko neatšķiramies no jums, homo nav slimība un negribam no tā tikt vaļā. " Lūk, dēļ šiem 2 punktiem rodās teorija, ka caur X- Men tika propogandēta homoseksuālisma pieņemšana, kā līdzvērtīga heteroseksualitētei. Šeit gan mīnusu rada sliktie mutanti, kuri uzskata, ka cilvēki ir sliktāki par mutantiem un mēgina viņus iznīcināt vai pakļaut (par tāda tipa homīšiem nav īsti dzirdēts).

Ja šī teorija mums liekās pārāk traka, tad ir teorijas atvasinājums vai maigāka versija. X- men tika radīts (vai vismaz šī sižeta līnija par mutantu tiesību skaitīties līdzvērtīgiem parastam cilvēkam iegūšanas mēģinājumiem un parasto cilvēku naidu pret mutantiem) ir kā mēģinājums bērnus padarīt liberālākus un iemācīties cienīt citādākos. Vienalga vai citādākais ir kāds ar mentālu atpalicību, kurš rīkojās dīvaini, vai nesmieties par invalīdu vai vienkārši, kādu, kas ir ļoti neglīts, vai galu galā tiem pašiem homoseksuāļiem - nesmieties, neņirgāties un neaprunāt citādākos. Un šādā, multenīsu, komiksu veidā parādīt - redz viņi ir savādāki, tacu patiesībā viņi sirdī un dvēselē ir tādi paši kā mēs. Viņš ārēji ir savādāks, kā tu, taču tieši tāpat, kā tu grib tikai dzīvot. Un, starp viņiem (mutantiem multenēs un savādākiem cilvēkiem dzīvē) ir gan labi cilvēki, gan slikti. Un tāpēc nevajag cilvēku apņirgt vai necienīt tikai tāpēc, ka viņš ir kaut kādā veidā savādāks. Un bērns to iemācās un cilvēki kļust laimīgi un toleranti.

Iespējams, ka šī mana teorija ir muļķības un vienīgais iemesls bija naudas peļņa un radošā iedvesma marihuānas dūms, taču, kāpēc, lai nepasapņotu dažreiz par ko tādu, jo tolerance pret citiem jau nav nekas slikts, vai ne?

143 5 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Domāju, ka lielos vilcienos Tev ir taisnība un X-men ideja patiešām ir antiksenofobijas propaganda. Kas patiesībā nav pati sliktākā no propagandām.

3 0 atbildēt

Īstenībā patiesība ir vienkāršāka, tas ir, X-cilvēku pamatā ir mazliet neveikla ziņa pret rasismu, ko vairākas reizes veidotāji ir apstiprinājuši, ko vislabāk var redzēt tajā, ka abas mutantu puses (tie, kuri grib gūt mieru miermīlīgā veidā, un tie, kuri grib izcīnīt savas tiesības) vada Mārtina Lutera Kinga un Malkolma X aizvietotāji (attiecīgi Profesors X un Magneto)

2 0 atbildēt

"Šeit gan mīnusu rada sliktie mutanti, kuri uzskata, ka cilvēki ir sliktāki par mutantiem un mēgina viņus iznīcināt vai pakļaut (par tāda tipa homīšiem nav īsti dzirdēts)."

Ir gan. Ja no darba ir jāatlaiž viens no diviem kandidātiem ar līdzvērtīgām spējām, vienmēr atlaidīs heteroseksuālo, jo atlaistais homoseksuālais tūlīt pacels balsi, ka viņu diskriminē pēc seksuālās orientācijas, un tas, lūk, ir aizliegts. Tas pats ar nēģeriem, feministēm un citām minoritātēm. 

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

gribējās jau rakstīt garu komentāru, bet tad izlasīju:

"Iespējams, ka šī mana teorija ir muļķības un vienīgais iemesls bija naudas peļņa un radošā iedvesma marihuānas dūms, taču, kāpēc, lai nepasapņotu dažreiz par ko tādu, jo tolerance pret citiem jau nav nekas slikts, vai ne?"

un sapratu, ka Tu pats to tekstu nedomā nopietni un komentēt nav vērts

emotion

visa diena izbojāta emotion

0 0 atbildēt

 emotion 

nu labi nenocietos - te mans komentārs:

par konspirācijas teoriju un citu tamlīdzīgu sviestu atmaskošanu......

došu dažus norādījumus, kas Jums palīdzēs izvērtēt jebkuru konspirācijas teoriju.....

Teorija sticamība. to var iedalīt 3 līmeņos:

1) drošticama. tā ir zinātniski pierādīta. Piem. uz Marsa nav atrasta dzīvība, līdz ar to nav pamata ticēt jebkurai teorijai, kas apgalvo pretējo, jo neviena no misijām uz Marsu vai mēnesi nav atradusi tur mītošas dzīvas būtnes;

2) Ticamās teorijas. tās pašas nav pierādītas, bet balstās uz pierādītiem faktiem., kas līdz ar to neizslēdz kļūdas iespējamību..... Piem. globālā sasilšana.

3) iespējamās teorijas.. tās, kuras šķiet iespējamākas kā tām pretējas teorijas....

pie šīs skalas sašķīst pilnīgi visas konspirācijas teorijas.......

piem. iespējams, ka X meni tika veidoti, lai popularizētu homo  - antitēze - x meni tika veidoti lai nepopularizētu homo ... (neviens nav iespējamāks par otru)...

savukārt apgalvojums.. x meni tika taisīti, lai gūtu peļņu... un X meni tika taisīti, lai negūtu peļņu.... (pirmais šķiet daudzreiz iespējamāks par otru bez vajadzības vēl kaut ko pierādīt ar faktiem)......

vēl bez ticamības var piemērot vienkāršākas skalas:

1) vienkāršākais risinājums ir pareizākais;

2) ticamākā versija ir pareizākā...

2 2 atbildēt
Nesen pēdējo filmu noskatījos. X-Vilšanās, mļe.
0 0 atbildēt