local-stats-pixel fb-conv-api

Vai tiešām dators tik ļoti bojā redzi?18

146 1

Čau spoki, beidzot lielais karstums ir beidzies, un manas smadzenes ir atgriezušās normālā darbības režīmā. Šodien es pierādīšu iespējams to kam daudzi negrib ticēt - ilga atrašanās pie datora nevar sabojāt tavu redzi, lai cik neticami tas neizklausītos.

146 1 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000
pie datoriem un telefoniem redze bojājas, jo acis visu laiku koncentrētas uz vienu attālumu, ja visu laiku skatīsies tikai telefonā un datorā, nefokusējot uz neko kas atrodas tālāk par telefonu vai datoru, redze lēnām sabojāsies.
16 0 atbildēt

Sēžu spokos jau 3813 dienas, redze sliktāka nepaliek.  Pat uzlabojās - sāku ievērot, ka 9 no 10 meitenēm šovasar ir celulīts uz augšstilbiem un nevienmērīgs iedegums.

11 0 atbildēt

Gaisma ir ļoti svarīgs aspekts, bet teikt, ka TV un dators neietekmē redzi tiešām nav pareizi. Jebkāds pārspīlēts fokuss uz tuvumā esošu objektu, kas arī ir ļoti spilgts, pēc ilgāka laika radīs problēmas.

TV un dators izraisa redzes problēmas nevis tāpēc, ka izstaro ļaunus starus (cilvēces uzskati par redzes bojāšanu noteikti nenāk no kāda gadījuma 20. gs. ar TV starojumu), bet tāpēc, ka cilvēki pie šīm ierīcēm piekopj ļoti kaitīgus redzes paradumus - mazāk mirkšķina, trenē savas acis uz fokusēšanos tuvam objektam un pavājina acu "muskuļus" (+ simts citas lietas). Ja ievēro visus ieteikumus TV un datora lietošanai - redzes problēmas no šiem objektiem var ļoti būtiski samazināt.

Pētījums, ko izmanto par bāzi savam rakstam, tikai pierāda šādus uzskatus. Jo ir redzams uzsvars uz statistiku (lielākas iespējas būt mazāk problēmām tiem, kas atrodas ārā) - bērni, kas pavada vairāk laika ārā, pavadīs mazāk laika pie datora un TV. Pētījumi uz jūrascūciņām gan nav pamats uzskatiem par cilvēku redzi.

5 0 atbildēt

22 gadi ikdienā blenžot ekrānos un joprojām ideāla redze  emotion 

4 1 atbildēt

Karstums ir prom? Prieks, ka informēji - īsti gan to nejūtu! emotion

2 0 atbildēt

Ticēt vairāk, ko spokos raksta katrs autors un šī gada beigās es nomiršu no infarkta...  emotion

2 0 atbildēt
Nebiju aizdomājies... Paldies par rakstu!
2 1 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

19 gadi pie ekrāniem, un tikai vienai acij + 0.5 emotion 

2 2 atbildēt
Mana sieviete ir ieguvusi mağistra grādu kā optometrists kontaktologs. Varu teikt, ka sēdēšana pie pc ilgstoši tikai sausina acis. Tapēc vēlams ik pa stundai uz 5-10 min atrauties. Ir pat pierādīts, ka 3d spēles. Piem CS uzlabo redzi, jo tiek trennēti redzes muskuļi. Tas ir - tu koncentrējies tālumā, tad tuvumā, atkal tālumā utt. Redzi bojā saule. Ja negribat konjuktivītu nākotnē - nēsājiet saulesbrilles. Nekas cits tik ļoti nebojā redzi kā saule. Un ieteiktu nepirkt saulesbrilles kautkādā rimi. Labāk samaksāt 20 eur vairāk salonā,un nopirkt polarizētas.
1 1 atbildēt
Man no zīmēšanas actiņas sagāja sviestā!emotion
0 0 atbildēt