local-stats-pixel fb-conv-api

Vai jauniešiem ir jāstrādā vasarā?28

Katru gadu Latvijā notiek vairums pasākumu, lai piesaistītu skolēnus vasaras darbiem. Tomēr vai tad vasaras brīvlaiks ir domāts strādāšanai?

Kā jūs domājat, vai skolēniem ir jāstrādā vasaras periodā?

No vienas puses vasaras darbs ir nepieciešams, lai skolēni varētu paši nopelnīt savu pirmo naudu, un lai nopirktu sev vēlamo neprasot naudu radiniekiem. Pati, strādājot pirmo darbu, nopirku sev ilgi kāroto datoru.

Tomēr no otras puses vai tad vasaras brīvlaiks ir radīts darbam? Manuprāt tas ir radīts atpūtai. Paši taču atceraties, kad maija vidū jau sākat domāt kā pavadīsiet vasaru, vai vispār pietiks tā vasaras brīvlaika. Un iedomājieties, ja strādājat visus 3 mēnešus, tad vasaras brīvlaika vispār it kā pat nebija. Tāpēc domāju, ka nevajag piespiest citus vai arī sevi strādāt priekšlaicīgi, jo taču paspēsiet vēl pastrādāt un varbūt pat jums par daudz tā darba bus. Skola taču ilgst tikai 12 gadus un iedomājieties pēc tam vēl apmēram 88 gadus strādāt varēsiet. Tā kā atslābstiet un atpūtieties.

 
81 2 28 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 28

0/2000

Bet naudu izpriecam tak gribas, ta ka lai strada. Un tas darbs nemaz nav piespiedu kartas, pasi var izveleties ka pavadit vasaru.

18 0 atbildēt

Domaaju, ka nav taadas striktas nostaadnes. Var, piemeeram, pastraadaat vienu meenesi, divus atpuusties. Vai otraadi. Var nestraadaat nemaz vienu vasaru, bet otru straadaat. Var straadaat visas vasaras, ja patiik. Ir daudz un visaadi varianti, katrs izveelaas saveejo  emotion 

12 0 atbildēt
Ir,ir jāstrādā. Lai nenodzertos, un mazāk nepilngadīgas māmiņas būtu. Un bez tam tas tak forši ka tev nauda pašam sava. Nevis vislaik jāprasa vecākiem.
13 2 atbildēt

@Aptauja: Vai jauniešiem ir jāstrādā vasarā?

Cits variants: man vienalga,ko tie liekēži vasarā dara,man tādu nav un priecājos,pats strādāju jau no padsmit gadiem un neko nenožēloju..

8 0 atbildēt

Ja mani adoptētu Andželīna Džollija,Madonna vai beigu galā Alla Pugačova...es nestrādātu ne vien varsaras brīvlaikā,bet arī visa mūža garumā un mācītu citus kā vajag dzīvot emotion 

6 0 atbildēt

Vācijā jauniešiem brīvajā laikā ļauts LEGĀLI strādāt no 14 gadu vecuma. Latvijā jau visus grib uztaisīt par profesoriem un cerēt, ka roboti viņu vietā darīs vienkāršos darbus.

5 0 atbildēt

katram tā ir sava izvēle, strādāt, vai atpūsties. katram kāda motivācija. es neaugu turīgā ģimenē, un 14 gados man piedāvāja palīdzēt dažas stundas būvniecībā gružus pavākt. tā bija mana primā mēneša alga. tas bija mans vasaras darbs un nebija arī jāstrādā katru dienu. vasaras beigās varēju atļauties aizbraukt uz Rīgu, nopirkt sev krutas botas sklolai, materiālus, somu, jaku. senčiem nekas nebija jāpērk. Un tā 18 gados kļuvu patstāvīgs un no senču mājas izvācos.

kāds pluss vasaras darbiem:

+tu iemācies kas ir kāda profesija, iemācies, kas var dzīvē noderēt

+tu paliec drošāks, pārliecinātāks par sevi, ka spēsi paveikt uzdoto

+tu saproti, kā rodas nauda (maģiski neparādās senču maciņos)

+tu saproti, kādas ir darba devēja un darba ņēmēja attiecības, saproti, ka skolotājas skolā vairs nav tik prasīgas.

5 0 atbildēt
Man patīk šitie tīņi emotion darīt neko negrib bet jauno iPhone grib emotion pareizi mamma nopirks. Man vasaras laikā laukos atpūta bija kad pēdējā vista bija kūtī un siens sagrābts emotion tagad šie pat doma ka kartupeli kokos aug.
4 0 atbildēt

"Tomēr no otras puses vai tad vasaras brīvlaiks ir radīts darbam? Manuprāt tas ir radīts atpūtai. " - Nez kā citi to var apvienot? Nav jau tev jāstrādā 24/7, bet gan 5 darbadienas 8 stundas. Ej un sestdienās ballējies!!!

4 1 atbildēt
Nekur nav rakstīts, ka brīvlaiks ir domāts atpūtai. Brīvlaikā ir iespējams izdarīt to, ko mācību laikā nebija iespējams, tai skaitā arī pastrādāt, tādēļ brīva izvēle. Un interesanti tev skaitļi - 12 gadus skolā (kas galīgi var nebūt 12), un vēl 88 gadus nodzīvot? Tas pietam, ka skolā iestājas 6-7 gadu vecumā. Latvijā vidējais dzīves ilgums nav tuvu tam, ko uzrakstīji emotion (pat ja ņemt apmērami)
3 0 atbildēt

 emotion Jastrādā.

2 0 atbildēt

@Aptauja: Vai jauniešiem ir jāstrādā vasarā?

Cits variants: Katra paša izvēle

2 0 atbildēt

@Aptauja: Vai jauniešiem ir jāstrādā vasarā?

Cits variants: pohui

2 0 atbildēt

@Aptauja: Vai jauniešiem ir jāstrādā vasarā?

Cits variants: Ja negrib strādāt skolas gados, vēlāk nez vai arī sagribēs.

1 0 atbildēt

@Aptauja: Vai jauniešiem ir jāstrādā vasarā?

Cits variants: ja negrib dzīvot vecākiem uz kakla tad jā

1 0 atbildēt

@Aptauja: Vai jauniešiem ir jāstrādā vasarā?

Cits variants: Kas grib, lai strādā

2 1 atbildēt

@Aptauja: Vai jauniešiem ir jāstrādā vasarā?

Cits variants: Kā pats cilvēks vēlas.

1 0 atbildēt

@Aptauja: Vai jauniešiem ir jāstrādā vasarā?

Cits variants: Katrs pats izvēlās

1 0 atbildēt

@Aptauja: Vai jauniešiem ir jāstrādā vasarā?

Cits variants: Pēc vēlmes

1 0 atbildēt
Vaitad kāds spiež?
0 0 atbildēt