local-stats-pixel fb-conv-api

Un atkal jau Facebook iekūlies jaunā privātuma aizskaršanas skandālā9

Pēdējos pāris gados Marks Zukerbergs un viņa radītais sociālais tīkls Facebook.com nereti iekūlies skandālos par datu nopludināšanu gan tīšā, gan netīšā veidā citiem saitiem, Facebook uzlaušanu utt. Tagad Facebook iekļuvis jaunā skandālā, kurš saistīts ar izklaides lietotnēm/ adresēm Snappchat, Netflix un mega kopmānijām Amazon un Microsoft, kā arī daudzām citām firmām.

NY Times atklājis, ka Facebook ir atļāvis piekļuvi vairāku simtu miljonu lietotāju datiem vairāk nekā 150 miljoniem kompāniju. Netflix, Spotify, Royal Bank of Canada bija pieeja lasīt, rakstīt un dzēst Facebook lietotāju privātās vēstules.

Sony, Microsoft un Amazon varēja iegūt Facebook lietotāju e-pastus caur viņu draugiem, pēdējā gada laikā.

Facebook nekautrējās piešķirt kompānijām šadu piekļuvi pat tad, ja lietotājs bija atvienojis jebkādu datu šērošanu.

Jāatgādina, ka aprīlī, kad Marks Zukerbergs stājās ASV Kongresa priekšā cita skandāla dēļ, viņš izteica vārdus:"Mēs nevienam netirgojam datus."

Kā atklāj NY Times, viņu iegūtā informācija no Kembridžas Analītikas centra atklāj arī to, ka MIcrosoft meklētājs Bing, ir varējis redzēt visus skandālā iesaistīo Facebook lietotāju draugus, bez viņu atļaujas vai apziņas. Facebook gan nav saņēmis par šo lietu nevienu maksājumu.

Kā norāda Facebook otrdienas vakarā visu šo noliedza. Facebook privātuma un publiskās politikas direktors Stīvs Saterfīlds izsakās, ka "Facebook partneriem nav šādas pieejas un ir nepareizi musināt uz šādiem uzskatiem." Tāpat Sarefīlds norāda, ka neviens Facebook partneris nav pārkāpis Facebook privātuma politiku un Facebook 2011. gadā izdoto norunu ar Federālo Tirdzniecības Komisiju, kurā ir apsolīts, ka Facebook lietotājiem būtu jādod atļauja izmantot viņu datus pirms tos var izmantot cita kompānija.

NY TImes tehniskie testi pierāda arī to, ka Facebook lietotāju datiem var piekļūt vairāk kā 60 "gudro" telefonu ražotāji, tajā skaitā arī Apple. Apple ir pieeja lietotāja kontaktiem, kalendāram arī tiem lietotājiem, kuri norādījuši, ka nevēlās dalīties ar šādu informāciju.

Vai tu lieto Facebook un citus soc. tīklus? Vai uzticies tam, ka tie bez tavas atļaujas nedalīsies ar tavu info?

81 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Es ceru, ka Facebook augsta ranga menedžeriem un Zukerbergam ir paredzēta speciāla vieta ellē  emotion 

5 0 atbildēt

šis tirliņš ir pamatīgās sprukās..maz ,ka viņu ar šantāžas palīdzību piežmieda jeņķi tiesa--pateikt un apgalvot to kā patiesībā nav biji..tagad atkal ..tas viss norāda uz to ,ka FB tiek pilnībā CIP kontrolēta ..tirliņš jau tā knapi palika formāls īpašnieks..viņam  nav nekāda sīpašas ietekmes uz FB..tā parasti i notiek ar lupatām..

4 0 atbildēt

Gaidu, kad uzradīsies kaut kas labāks par Facebook!

4 0 atbildēt
Un tās informācijas zagšana, kāds tam iemesls?
2 0 atbildēt

Vienīgā problēma, ka man spamo e-pastu un visur ‘na*uja’ ir mans vārds uzvārds…

2 1 atbildēt

šis pipuks .cekerbekers ir tikai face book formāls vadītājs..FB jau sen kontrolē jeņķi specdienesti,ja kādam tas nav vēl zināms..bet šis pamuļķis ir tikai grēkāzis..un to viņš pelnījis--lupata..

0 0 atbildēt
Izplatot šo paziņojumu, trūkst galvenā daļa, ka šī informācija ir iegūta, kad lietotājs autorizējās citos portālos ar facebook piekļuvi- tātad programmētāju vaina ka bija "bugs" vai kļūda, ka autorizējoties sūtīja par daudz datu un nestrādāja tas, ka lietotājs atzīmēja ka nevēlas dalīties ar šiem datiem.
0 0 atbildēt

sen zinams.

0 0 atbildēt