local-stats-pixel fb-conv-api

UZMANĪBU - krāpnieki5

138 2

Krāpšanas mēģinājumi, lai gūtu materiālu labumu ir bijis kopš pirmsākumiem, esmu apkopojis informāciju par šāda veida krāpnieciskiem mēģinājumiem, un brīdinu cilvēkus neatkārtot citu kļūdas. Kā jau 21. gadsimtā, arvien vairāk cilvēki izmanto internetu, kā saziņas, norēķinu avotu, citi to izmanto ļaunprātīgiem mērķiem, lielu uzmanību pievērs tam, kādu informāciju sniedz tev nezināmai personai.

1. Aicinājums iepazīties (arī no ārzemnieku puses). Ja ar tevīm kāds iepazīstas, uztver visu sarunu līmenī, neizpaužot par sevi personīgu informāciju (nesūti pases kopijas, personas kodu, vai paroles), jo to var vērst pret tevi pašu. (kad esi drošs un pārliecināts par partnera patiesumu, turpini savas ieceres iepazīt tuvāk). Ja kāds iepazīšanās laikā sāk stāstīt savu bēdu, tas nenozīmē, ka tā ir patiesība (tā var izrādīties mahināciju izplānota shēma, kā vieglā veidā nopelnīt (izkrāpt līdzekļus) no lētticīgajiem). Ja kāds tev lūdz palīdzību (internetā nav īstā vieta, kur to darīt, tam ir domāti specializētie palīdzības dienesti, kur tiek piešķirta palīdzība un pabalsti) tāpēc neuzķeries uz viņu āķa, jo ne jau tu būsi vienīgais kam tiks prasīta palīdzība. Jo vairāk palīdz, jo vairāk jautā, tad tādi cilvēki izlaižas slinkumā un no vieglās peļņas iespējām pašiem negribas strādāt.

2. Internetā tu neredzi, kas sēž ekrāna otrā pusē, tāpēc iesaku neuzticēties tam ar ko kontaktējies, jo nav 100% pārliecības, ka tur ir tieši tā persona ar ko sazinies. Visparastākajos čatos vai iepazīšanās sadaļās, sievietes piedāvā erotiku par atlīdzību izsūtīšot bildes vai video ( to tu saņemsi, tikai tās nebūs viņa/s), tam ari var neticēt, jo bildes un video, tiek nokopētas no porno saitiem, nevis tiek izsūtītas savējās paša veidotas. Tas pats ir ar kredīta (tālruņa bilances papildināšanai) prasītājiem, tur tak skaidri un gaiši var nojaust, ka kaut kas nav riktīgs, normāls cilvēks tā nerīkotos (par kredītu nepārdotu savas erotiskās bildes)

3. Interneta vidē rosās aktīvi dokumentu viltotāji, ja tu pasuti lai novilto dokumentus, tad arī tu pats esi krāpnieks. Veicot šādas darbības, vari palikt gan bez pasūtītajiem "dokumentiem" gan bez naudas, it īpaši ja nauda jāizsūta pa pastu, arī pārskaitot uz bankas kontu nevar būt drošs, ka tevi nepiekāsīs.

4.Ne tikai Internetā, bet arī ārpus tās notiek visādas pretlikumīgas darbības it īpaši apdzīvotās vietās (lielpilsētās). Ne tik liels noziegums kā iepriekš minētie, arī veikalos vari tikt apmānīts, vari nopirkt preci, par kuras kvalitāti un veselīgumu itkā esi pārliecināts (pēc uzrakstiem), bet nesteidzies, rūpīgāk izlasi sastāvu (tiksi apgaismots), būsi nedaudz izbrīnīts. Šis nav tik liels noziegums,(kā iepriekš minētais), kā nevēlēšanās sniegt patiesu informāciju par piedāvāto produktu (to izcelsmi, vai saturu), atšķirībā no 3 iepriekšējiem punktiem, par iegādāto preci veikalos, naudu vari atgūt (tikai ja busi saglabājis čeku)

Cilvēkiem iesaku būt vērīgiem, izvērtēt situāciju, apdomāties,neesiet lētticīgi (nevienam neuzticaties), būt soli priekšā krāpniekiem un pašiem par tādiem nekļūt, jo tas ir krimināli sodāms.

Zemāk ir reāli paraugi no dzīves, par kuru situācijām izstāstīju augstāk minētajā tekstā.

138 2 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Kur aitas tur cirpēji....

1 0 atbildēt

Ko tā ASV čikita grib,tā es i nesapratuemotion

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt