local-stats-pixel fb-conv-api

Sievietes Saūda Arābijā saņems SMS, ja vīri no viņām šķirsies8

201 0

No 13. janvāra Saūda Arābijā spēkā stāsies jauns likums, kas nosaka, ka šķiršanās gadījumā sievas saņems īsziņu. Uz doto brīdi spēkā esošie likumi ļauj sievu par šķiršanos vispār neinformēt.

201 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Grūti saprast, bet laikam tur notiek pārmaiņas

8 0 atbildēt
Umm... Saūda Arābijā ir telefoni? emotion
5 0 atbildēt
Sūda Arābijā diezgan smukas meičas dzīvo. Gribās uz turieni aizbraukt tikai baidos, ka krievu specdienesti manā ceļojuma koferītī neieber narkotikas iekšā, jo tad es no tās Sūda Arābijas dzīvs atpakaļ netikšu.
4 0 atbildēt

 emotion Laba ziņa!

0 0 atbildēt

Tā nevienlīdzība ir saistīta ar to, ka vīrietis sievieti arī aizsargā. Arī vīrietim ir pienākumi pret sievieti - uzturēt, apgādāt, ļaut audzināt bērnus. Šādi ierobežojot sievietes, viņi ierobežo iespējamo izvirtību un laulību šķiršanu. Ja vīrieša pienākums ir aizsargāt, tad sievietes pienākums ir novērtēt un atbalstīt vīrieti un neiekārdināt citus vīriešus. Sievietes pienākums ir darīt darbu ģimenē un mājsaimniecibā. Un daudzām eiropas sievietēm būtu par ko viņas apskaust. Problēma tā paliek situācijā, ja vīrietis paliek "ne - musulmanis" jeb parastais-netīcīgais vīrietis, kurš izmanto savu varu sevis spodrināšanai un padoto (arī sievas) pakļaušanai un pazemošanai. Tas arī vīrietim ir aizliegts.

Otra galējība - dota visatļautiba sievietei - noved pie tā, ka sievietēm nav ģimenes, nav vīra, ir daudz sexa bez atbildibas, ir bērni, kurus nevar uzturēt vai kuru audzināšanai nevar veltīt laiku vai ar daudz aborti. Šai saucamajai līdztiesībai ir pretējs efekts - sieviete  un bērni un arī veci cilvēk nav aizsargāta. Un tā ir daudzu Eiropas cilvēku  problēma. Ja vīrietis aizsarga sievieti, tad viņa vairāk var parūpēties par saviem un svešiem bērniem un par saviem un veciem vecīšiem. Faktiski vņa veic sociālo lomu sabiedrībā un rada mājas atmosfēru. Kamēr bērnu nav vai kamēr vīrietis ir atbildīgs, tikmēr Eiropas sievetes ir ieguvējas. Bet diemžel arvien biežāk parādās nabadzība, sociālā nevienlīdzba, nelaimīgi bērni, alkoholisms - un viss, kas izriet, ja pārs savā starpā pareizi nesadarbojas (kā noteikts visos garīgajos rakstos, arī islamā). 

0 0 atbildēt

kau tkā piedirst to sūda arābiju--tēlo paši baigos ,bet pašiem nekā nav ,iznēmot to ,ka pārdod naftu un slepkavo colvēkus savās vēstniecībās citās valstīs..draņķa cilvēki ,draņķa zeme ..vot kāpēc neviens tur necensās ar spēku uzspiest SAVU demokrātiju un brīvību?? a? kurš atbildēs?emotion))

0 0 atbildēt