local-stats-pixel fb-conv-api

Shēma, kā izģērbt mazo/vidējo uzņēmēju22

369 1

Turpinājums rakstu sērijai

http://spoki.tvnet.lv/tribine/Shema-ka-nopirkt-masinu-uz-citu-rekina/797662



šoreiz stāsts par to kā represīvais kantoris VID, smuki iekasē sodus, un iedzen strupceļā uzņēmējus.

Balsoties uz 23.pants. Nodokļa avansa maksājumi, ja intresē vairāk, vari palasīt likumi.lv, bet ja vēlies aiztaupīt laiku, tad īsi pastāstīšu!

369 1 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

lIELĀKĀ MAFIJA IR PATI VALSTS. Par ko ir lielakie sodi ? par slepkavību ? nu nē par nodokļu nemaksasanu... kam vajadzīgi nodokļi ? Lai ierēdņi varētu siki dzīvot. parēķiniet paši cik vienā termiņā nopelna mūsu eiroparlamentārieši...miljonu. Un kas no ta Latvijai ? nekas . Mafija

28 1 atbildēt

Esmu dzirdējis vairākus šādus gadījumus. Es nesaprotu, kas vidam liek prasīt naudu, kas vēl nav nopelnīta, kāpēc nevar prasīt nodokli par gadā jau nopelnīto naudu? Kā plāno tikt galā ar situāciju? Manuprāt, kādam būtu jāsaņemās un jāiesniedz sūdzība Eiropas civildienesta tiesā, vai Eiropas cilvēktiesību tiesā, nezinu īsti kuras instances kompetencē tas būtu. emotion

23 0 atbildēt

Man tā nešķiet problēma. Ir daudz svarīgākas pozīcijas, kas traucē uzņēmējdarbību. Minētais punkts ir visiem zināms, gudrs uzņēmējs savlaicīgi plāno savas naudas plūsmas. Ar normālu grāmatvedi var sataisīt peļņu kādu vajag. Noformē daļu ienākumus par avansiem, un tie vairs neskaitās kā ieņēmumi un pārceļas uz nākamo gadu. Koroče ir varianti - vajag tikai rubīt fišku.

13 0 atbildēt

latvijā viss ir atkarīgs no veiksmes, tāpēc jau to sauc par veiksmes stāstu vai varbūt veiXXXmes stāstu ? 

12 1 atbildēt

Valdība mūs pārbauda.. cik MAZ ēst mums vajag, lai izdzīvotu!

10 0 atbildēt

->arturs

Izskatās kat tu esi ļoti liels speciālists. Izveidojis daudzas lielas un veiksmīgas firmas. Pelni milionus un te "dāvā" savas zināšanas. 

Izveido kaut vienu firmu kas nostrādā 10 gadus un tad stāsti ka tā nav problēma! 

Priekš maza un vidēja uzņēmēja tā ir liela problēma. Idiotiska problēma. Kad es sāku iteresēties par nodokļu masāšanu, priekš manis tas bija liels pārsteigums un nesaprašanas iemesls. Kāda hu** pēc man ir jāmaksā nenopelnīti nodokļi? 

Un uzņēmējam nav jāsēž pie datora un jāseko līdzi kārtējām idiotiskajām izmaiņām likumos. Viņam ir jādomā kā uzņēmumam gūt peļņu. Protams ka ir jāalgo adekvāts grāmatvedis. Bet mazie uzņēmēji lielākoties to nespēj atļauties un viņiem nākas pašiem vadīt savu grāmatvedību. Un viņiem nav laika un zināšanu shēmas taisīt, lai viena gada peļņa neiznīcna nākamajā gadā uzņēmumu. 

Tā ka vispirms pats kaut ko izveido un tad te uzstājies - joban** ekspert.

7 0 atbildēt

Iespējams, ka šī nodokļu politika nav tā pati veiksmīgākā, bet nebūt nav tik traki, kā šī raksta autors sludina. 

Ja vienā gadā uzņēmumam ir milzu peļņa, bet nākamajā gadā tas zina, ka tik lielus ienākumus vairs negūs, tad kas liedz uzņēmumam no tekošā gada atstāt kādas naudas rezerves, kas ir paredzētas nākotnes nodokļu nomaksai? Ja uzņēmējs ir tik bezatbildīgs, ka neatliek līdzekļus skaidriem nākotnes izdevumiem, tad viņš ir pelnījis izputēt. 

Jā, šī avansā maksāšanas nodokļu politika liedz ieguldīt patreizējos līdzekļus un gūt papildus peļņu no investīcijām, bet šie zaudētie ienākumi procentuāli ir nenozīmīgi. Šī raksta autora piemērā, kur uzņēmumam vienā gadā ir 300 000 euro peļņa, bet nākamjā gadā - tikai 10 000 eiro -, šādi gadījumi ir uz rokas pirkstiem saskaitāmi, tāpēc nav vērts to ģeneralizēt un attiecināt uz visiem mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. 

Ļoti daudzās Eiropas valstīm nodokļu politika ir šāda, un tam ir savs pamatojums. Tas valdībai ļauj ne tikai precīzāk prognozēt nodokļu ienākumus, bet arī tas izslēdz iespēju, ka uzņēmēji varētu nepildīt saistības attiecībā pret valsti. + valst saņem ienākumus jau tagad, nevis tikai gada beigās, kas ļauj pašai valstij attīstīt savus projektus, kas varētu sniegt peļņu nākotnē.

5 0 atbildēt

Nu tad javāc paraksti un janodo saimaij šo jautājumu

4 0 atbildēt
It kā godīgi strādā... un it kā strādātu godīgi, a nodoklis būtu 5%...
4 2 atbildēt

Ja tu par terminu Tīrā peļņa, tad es apzināti viņu lietoju nepareizi. Ja par kautko citu, tad lūdzu paskaidro!

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Kur bildes? Gribu redzēt tās izģērbtās uzņēmējas?
6 7 atbildēt