local-stats-pixel fb-conv-api

Policija draud sodīt brīvprātīgos atkritumu savācējus54

351 3

Kristīnes Rutules stāsts no facebook (21.09.2018):

Atcerieties manu ierakstu pirms nedēļas par atkritumu kalniem Garkalnes Peldezera atpūtas vietā?
Nedēļas laikā nekas nebija mainījies, tāpēc pieņēmām lēmumu tos, atvainojos, sūdus satīrīt pašiem ( "sāc ar sevi!" )
Un ne jau tāpēc, ka mums nebūtu, ko darīt, vai tāpēc, ka mums patiktu savākt aiz citiem, bet tāpēc, ka neviens cits to nedarīs, taču mums patīk atpūsties tīrībā.
Tad nu pirkām atkritumu maisus un cimdus, ņēmām grābekli un lāpstu un, negaidot ikgadējo lielo talku, devāmies sakopt mazu daļu no Garkalnes.

10 (!) pilni atkritumu maisi, neskaitot, protams, skujiņas, kas tika sadedzinātas + savāktas ap kokiem.
Pilna mašīna, lai tos sūdus (pudeles, alus bundžas, tārpainas ēdienu paliekas, sieviešu higiēnas lietas, latvju prievīte u.t.t.) izvestu!
Pārpildīta atkritumu tvertne ezera pretējā pusē!
Laikam visu vasaru neviens netīrīja.
Bet toties rezultāts acīm redzams. Un man personīgi ļoti tīkams ( izbaudu tos "pirms" un "pēc" )

Tik tālu viss skaisti.

Un tad ierodas cienījamā Garkalnes pašvaldības policija, kas, starp citu, tika ietagoti jau pirms nedēļas.
Ar pretenzijām par ugunskuru mežā (jāpiebilst, ka konkrētā vieta ir labiekārtota atpūtas vieta ar konkrētu ugunskura vietu, piknika galdu un soliem, noteikti to neasociēju ar mežu) un par mašīnu "zaļajā zonā" (wtf?). Kad norādīju, ka ar telti te atpūšamies regulāri un tāpēc arī paši BRĪVPRĀTĪGI te sakopjam CITU SŪDUS, tad sekoja: "Ak, ar telti? Tas arī nav atļauts." Nopietni?
Ugunskurus Garkalnes Peldezerā esam dedzinājuši (vienmēr norobežojot + pēc tam nodzēšot), teltis cēluši un ar mašīnu piebraukuši visus pēdējos 7 gadus. Esmu gatava par to saņemt sodu

Taču ne par pieradumu ir stāsts.
Bet par attieksmi.

Garkalnes pašvaldībā ir piemēslota atpūtas vieta. Divi rīdzinieki, muļķīši, velta savu laiku un naudu, lai to sakoptu, bet tā vietā, lai pašvaldības pārstāvji pateiktu paldies vai vismaz ignorētu, tiek paņemti mani dati, safotogrāfēts ugunskurs un mašīna (ceru, ka es ar n-tiem atkritumu maisiem arī tiku fonā) un "draudēts" ar ziņojumu priekšniekam, lai tas izvērtētu šo mega lielo "pārkāpumu".

Smieklīgi. Gaidu sodu. Beidzot man būs interesants privāts kāzuss

351 3 54 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 54

0/2000

Protams, apsveicami, ka savāca sūdus aiz citiem, bet tas neatrisinās problēmu un pēc kāda laika atkal varēs braukt vākt mēslus. Ir jāiet ar bildēm un iesniegumu pa tiešo pie garkalnes doma priekšsēdētāja. Domes priekšsēdētājiem ir apmeklētāju pieņemšanas laiki, kad jebkurš var aiziet ciemos (arī Ušakovam). Tad nu lūk, aizejiet pie viņa ciemos un pieprasiet kārtību! Zinu, ka otro reizi nebūs jāiet.

Man līdzīga situācija bija citā pierīgas pilsētā. Pierakstījos uz pieņemšanu pie domes priekšsēdētāja. Uzdevu pāris neērtus jautājumus un situācija tika atrisināta. Protams, obligāti ir jānodrošinās ar informāciju un jāzina, ko likt pretī stulbiem domes argumentiem. Es biju pārsteigts, ka domes priekšsēdētājs bija uzlicis parakstu manai problēmai, bet tā arī nebija iepazinies, ko parakstīja.

19 2 atbildēt

Nedaudz savādāk noticis īstenībā,noskatieties ''DEGPUNKTU'' pirmdienas vakara raidijumu,atbild otra puse.Nesaprotu,kāpēc neviens nerunā patiesību par notikušo,bet vienmēr cenšas sevi attainot,arī policisti labie,izvēlējās baidīšanas humoru un aizmirst,ka cilvēki viņus uztvers nopietni,nu vienīgi par ugunskuru varēja aizrādīt nopietnā formā,jo Latvijā norādītajā laikā mežos uguni kurināt bija stingri aizliegts.Un vispār likuma sargiem vajadzētu r;ikot komunikācijas kursus lai nerastos domstarpības.  

13 0 atbildēt
Vajag pie pikniku un atpūtas vietām izvietot milzu informatīvo plāksni ar uzrakstu "KRIEVI SAVĀCIET ATKRITUMUS!"
12 0 atbildēt

@Aptauja: Vai pašvaldības policija rīkojas adekvāti mēģinot sodīt cilvēkus, kas vāc atkritumus?

Cits variants: Protams tas ir super ka tiek savākti atkritumu, PALDIES jums par to, bet tādēļ jau nav jāpārkāpj citi noteikumi.

7 0 atbildēt

Turies, Kasjaks ar Tevi, paldies Tev, bet policistiem riktīgs fuj, kā man riebjas tie nomenklatūristi-birokrāti, likumā rakstīts, bla bla bla, pilnīgs sviets!!!

7 0 atbildēt

Savadi ,nez kapec nebrinos.Vot ,ja pasvaldibas policija piebrauktu ,sveicinatu,staditos prieksa, izteiktu pateicibu (pasvaldibas varda),safotografetu visu un palugtu personas datus ,lai izvirzitu Latvijas Lepnumam....  emotion 

7 0 atbildēt

Laikam policijas darbiniekiem darbs aptrūkās.

7 0 atbildēt
Man pēc raksta izlasīšanas nāk prātā viens: Gribēji,kā labāk, sanāca,kā vienmēr. Īstenībā jau nemaz tik smieklīgi nav. Es arī par tīru dabu un neesam tak sivēnu valsts, varam tak aiz sevis savākt. Bet nu šis raksts ir kronis visiem kroņiem. Vienīgi interesē tas, ka jūs tikāt brīdināti par to ka šo divu policijas darbinieku šefs izvērtēšot pārkāmu. Kāds tad tas ir?
7 0 atbildēt

@Aptauja: Vai pašvaldības policija rīkojas adekvāti mēģinot sodīt cilvēkus, kas vāc atkritumus?

Cits variants: Katrs gadījums jāizskata atsevišķi. Par pārkāpumiem, protams, ir jāsoda, bet šādos gadījumos varētu vērtēt atsevišķi - ja cilvēks brīvprātīgi paveic pašvaldības institūciju darbu, tad būtu tikai loģiski par to viņu atbrīvot no soda par iebraukšanu, uguskur utt.

7 0 atbildēt

tad kad novelk formas var arī pa degunu dabūt. 

6 0 atbildēt

Pašus poličus vajadzeja ar sudainu koku noslanit ! 

Tagad ar safotografetajiem matrealiem prom uz domi un iesniegumu ! Par pašinieku rupjibu un pilnvaru parkapšanu ! Plusa kompensaciju par patereto laiku un atkritumu utilizaciju , kas bija pašvaldibas pienakums ! 

8 2 atbildēt

Tādi tie menti arī ir emotion 

6 0 atbildēt

Redzēju šito FB. Vot tas ir piz*ģec, maigi izsakoties.

6 0 atbildēt

@Aptauja: Vai pašvaldības policija rīkojas adekvāti mēģinot sodīt cilvēkus, kas vāc atkritumus?

Cits variants: Atkritumi ir pašvaldības īpašums un ja tie tur ir tātad tam tā ir jābūt. Zogot pašvaldības mantas var nokļùt aiz restēm.

6 0 atbildēt
Dari labu vai sliktu vienalga sū*i sanāk🤨
5 0 atbildēt

Cik skaisti izskatas ka sakopts, sagrabts ir. Nupat vai izvilkts no kadas arzemju filmas! Malaci, un sutiet dirst tos policistus, mana muza ne reizi ko labu izdarijusi ir.

4 0 atbildēt

Lai viņi paši ar savu auto pārvietotos un parkotos vietās, kur parastajiem mirstīgajiem liegts, būtu jābūt iedegtām bākugunīm (bez skaņas). Izskatās, ka šitie prātvēderi to nezināja.

2 citāti:

"Transportlīdzekļa novietošana zālājā vai apstādījumos nav tiešiaizliegta ar Ceļu satiksmes noteikumiem. Ādažu pašvaldības policijasatsaukšanās uz Ceļu satiksmes noteikumu 4.pantu šajā gadījumā neliecina, ka no satiksmes drošības viedokļa apstāšanās zālājā būtu aizliedzama. Ceļu satiksmes noteikumi nekādā veidā neregulē braukšanu pa pļavu, zālāju, mežu, dārzu un citām tamlīdzīgām vietām, kā arī transportlīdzekļu novietošanu šādās vietās." / Rīgasapgabaltiesas Krimināllietu tiesu kolēģija, Nr. 130056912 /

"Kā to ir atzinusi Administratīvā apgabaltiesa un Rīgas apgabaltiesa līdzīgās lietās, Noteikumu 128. punkts nav tulkojams tādējādi, ka ar šo normu tiek aizliegta transportlīdzekļa novietošana ārpus ceļa. Šādas interpretācijas kļūdainums ir redzams no tā, ka gadījumā, ja atzīst, ka šādi ir jāsaprot tiesību norma, tad transportlīdzekli nevar novietot vietās, kurās nav izbūvēts ceļš, proti, nav pieļaujama transportlīdzekļu stāvēšana laukā, mežā, pagalmā, neizbūvētās teritorijās pie ēkām un citās vietās"

/ADMINISTRATĪVĀ RAJONA TIESA, Nr. 142226512/

Varbūt kādam noder emotion

4 0 atbildēt
Policijs dara tā tāpēc,lai segtu finansiālo stāvokli par pāvesta ierašanos, jo mums takš naudiņas vairs nav jasāk jau ir darīt kautkā pamazām😂😂😂
4 0 atbildēt

tur jau vienam policistam uzvārds izsaka visu ko viņi gribēja!

4 0 atbildēt

Vienkārši - kropļi.

4 1 atbildēt