local-stats-pixel fb-conv-api

Pasaule bez noteikumiem?11

124 0

Vai esiet domājuši, kāda gan būtu šī pasaule, ja nebūtu noteikumi? Nemieri, šaudīšanās un citas dzīvībai draudīgas lietas. Šis būs raksts `Pasaule bez noteikumiem?`, kurā paklāstīšu, kas varētu būt, ja nebūtu noteikumi, pastāstīšu savas domas un galvenokārt gribēšu uzzināt, ko par to domājat Jūs. emotion

124 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Tieši tā arī ir.Bez liekiem komentāriem.+!

2 0 atbildēt
Es laikam būtu vienīgā, kas mācītos un ietu uz skolu( brīvprātīgi). emotion
1 0 atbildēt

anarhijai ir pašregulējošs iespaids. noteikumu nav bet atbildība ir. nožmiedz personu X un šīs persponas draugs Y nožmiedz tevi.  katrai darbībai ir pretdarbība un atšķirībā no fizikas šī pretdarbība var būt gan līdzīga gan ļoti atšķirīga no pamata darbības. tā kāds piekauj kādu un lietas eskalējas līdz asinskaram, vendettai. pēkšņi prasta piekaušana ir par iemeslu slepkavībām. bet anarhijas pašregulējošā darbība ir balstīta tajā ka ar laiku ti kuri dzīvo ar domu par rītdienu būs vairākumā par tiem kuri ļauj dzīvnieciskām dziņām valdīt pār savām darbībām. vienkārši tādēļ ka tie kuri slepkavo un tiek slepkavoti ilgi neidzīvos. dzīve nav holivudas filma kurā viens cilveks slaktē simtus un pašam nekas. nav mums nedz supervaroņu nedz superļaundaru.

1 0 atbildēt

Es saku ja nebūtu noteikumi kaut uz vienu nakti, pieņemsim tieši 28. decembris. 

Ja cilvēki varētu darīt ko grib un nebūtu nevienu noteikumu, kas aizliedz kaut ko. Protams būtu slepkavības būtu zādzības un daudz citas kriminālas lietas. Bet es varu derēt ka tā būtu gada gaidītākā nakts. 

Kaut vai uz mirkli iedomājies ja tev būtu iespēja kādu nogalināt vai izdarīt kaut ko bet tevi par to nesodītu. Kurš gan to nevēlētos? Piemēram tavs kaimiņš zog tavas mašīnas degvielu un jau kuro reizi bļauj uz taviem bērniem, tev būtu iespēja nogalināt viņu vai vienkārši sodīt nedaudz paspīdzinot. Un neviens tev to nevarētu aizliegt.  

Varbūt daudzi skaļi neteiks bet klusībā piekritīs ka tas būtu tiešām noderīgi un arī labi. Viena nakts bez nekādiem noteikumiem. Var jau izvēlēties sēdēt mājās drošībā vai arī iziet un darīt visu ko tik sirds kāro. 

0 0 atbildēt

O Vecīt,tas jau sen ir noticis- Staļina represijas,izsūtīsana uz sibīriju. Daudzi nodeva viens otru lai tiktu uz zaļāka zara.Arī mana ģimene cieta staļina represijās.(vienmēr atradīsies kāds kam skauž ka esi skaistāks,bagātāks,labāks)Un nedomāju ka tur var ko labot-t'd ir cilvēka būtība.

0 0 atbildēt

​Ja būtu iespēja un vajadzība tad es darītu to. Un tas bija kā piemērs jo es labāk aplaupītu banku un visu nākamo gadu tērētu naudu. 

0 0 atbildēt

Tad pasaki kāpēc arī mūsdienās notiek slepkavības? Pat Latvijā tu varētu sastapt ļoti daudz cilvēkus kas labprāt kādu nogalinātu tikai viņi to nesaka skaļi un varbūt zin ka tiks sodīti par to. Bet ja nebūtu likumi tikai vienu nakti.... tad iedomājies kas notiktu ar deputātiem. Daudzi apvienotos lai tikai varētu nedaudz iekaustīt tos zaļos gurķus. 

0 0 atbildēt

Anonimitāte ir muļķības. Jo interneta pakalpojuma sniedzējs visu saglabā un vajadzības pēc policija arī to var dabūt. Un arī protams ka var meklēt caur IP adresi... 

Lai tev laba nakts.

0 0 atbildēt
Jūs cilvēki taču esi stulbi.Nespēju iedomāties,ka LV sabiedrībā,katrs 4 cilvēks varētu kādam atņemt dzīvību.Iedomājaties,atnāk grupējums ar apbruņotiem cilvēkiem ielaužas jūsu mājā un izvaro visu,kas kustas un jūs bezspēcīgi noskataties.Par ielām tieši tas pats notiktu uz ielām,jums visiem ir ģimenē kāds sieviešu pārstāvis,vai jums tiešām liekas,ka tā būtu laba doma?
0 1 atbildēt

​Cik es skatos internetā spokos jau arī kad bija raksti par tiem bēgļiem ļoti daudzi redzot video ka viņi aplaupa, izvaro un citas lietas dara rakstiski runāja ka viņus nogalinās un vēl ko izdarīs... Es saku ja cilvēks jau ir rakstiski gatavs kādu nogalināt, tad viņš pie kaut kādas sakritības nogalinās vai fiziski iespaidos citu cilvēku. 

Jā cilvēki nenogalinātu viens otru tikai tāpēc ka tas ir atļauts, bet tur arī spēlē jūtas, piemēram tu uzzināji ka tava sieva guļ ar tavu priekšnieku, kā tu justos? Vai arī pieņemsim ka tavu meitu izvaroja tur viens pedofīls. Loģiski spriežot es zinu ka tu nejustu prieku " Izvaroja manu meitu 40 gadīgs vecis. Nekas pārdzīvos davaj ejam ēst saldējumu." Drīzāk tas būtu naids jā varbūt tu domās būtu gatavs jau tiesas zālē viņam iedurt ribās zīmuli, bet tevi aptur cilvēciskums jeb tas ko citi par tevi padomās un likumi, jo ja tu neievērosi likumu un tiešām izdarīsi to ko domā tad tevi gaida ilgs laiks cietumā. Tici ja nebūtu likumi un kāda daļa cilvēku būtu nokaitināti tad neviens nespētu apturēt viņu. 

Labi piekrītu deputātu piemērs bija nepareizs. Bet cilvēkus aiztur tikai likums un cilvēciskums. Kāpec nav izdūruši riepas? Tas jau ir bijis un tas neko daudz nedod. Nu protams deputātiem jau netiek klāt, bet parastajiem cilvēkiem ir jāsauc BezTabu lai policija sāktu kaut ko darīt.  

Salīdzināsim izmaksas marihuānas smēķēšanai un mājas dedzināšanai... marihuānai sanāk naudas sods līdz 200ls nezinu cik tagad tas ir euro. Mājas dedzināšana jau maksās daudz vairāk un tieši tāpēc cilvēki pārkāpj likumus kas viņiem sanāk lētāk. Varbūt ir kādi bagāti cilvēki, kas izdara smagus noziegumus un tad uzpērk policiju un tiesnešus, un kas notiek ar vainīgo? pēkšņi pazūd pierādījumi vai vienkārši lieta tiek novilcināta pāris gadus un vēlāk neviens neko neatceras. 

Nu labi deputātus varbūt neviens negrib uzreiz nogalināt, bet daudzi varētu gribēt iesist pļauku tiem deputātiem, kas palielina sev algas un tad saka ka nav naudas skolotājiem un valstī sākusies krīze.

Jebkuram cilvēkam ir ienaidnieks varbūt tikai neliels, bet tāds ir. Cik liels, tas ir atkarīgs no nodarījuma. 

Par mani un no manis nav ko baidīties es tikai klusībā nogalinu cilvēkus savās domās. Vienmēr draugs citam līdz noteiktai robežai.

0 2 atbildēt