local-stats-pixel fb-conv-api

Palikšu mājās13

Labrīt Rīga; vai Tu mani redzi, klau māte, te tavs pazudušais dēls!

Nepaspēju aizbraukt. Tur visi inteliģenti, bet te visi lohi un vieni divnieku un mazā puslitriņa piekritēji. Ik pa laikam dzirdu partiju runasvīrus izsakām lozungus, ka “jādara viss, lai savējos dabūtu atpakaļ uz Latviju”. NesAukšu vārdā partiju, kas par to kliedz visskaļāk, jo Nevēlos Aģitēt pret. Nesen kādā televīzijas diskusijā tika runāts par to, ka šie te “savējie” brauktu atpakaļ tad, ja uz rokas saņemtu 1500 € algu, un tas esot tas, ko jānodrošina, un obligāti jāpanāk, lai “savējie” atgriežas. Bet kas ir šie “savējie”? Pazīstu daudzus, kas pārvākušies uz dzīvi citās valstīs. Pat ja sākotnēji daļa no viņiem devusies prom materiālu iemeslu dēļ, tad šobrīd viņi neapsver iespēju atgriezties Latvijā tāpēc, ka ir pieraduši pie labākas dzīves. Un “labāku dzīvi” nevajag jaukt ar “vairāk naudas”. Viņi ir pieraduši dzīvot brīvi domājošā liberālā sabiedrībā, pieraduši, ka apkārt ir smaidīgi, jauki un izpalīdzīgi cilvēki. Un viņi nebrauks atpakaļ, lai par 1500 € atkal būtu spiesti dzīvot mūžīgās sērās, gaudošanā un naidā. Respektīvi, manuprāt, ar “savējiem” netiek domāta inteliģence. Tad ir krasi pretējs alternatīvi apdāvinātu izbraucēju slānis, kas internetā nepārtraukti dalās ar dzersmju bildēm un, pēc visa spriežot, ir devušies uz ārzemēm, lai varētu sapelnīt vairāk naudas, ko nokost. Tie ir visi tie cilvēki, kurus laukos pabalsta dienā varēja satikt pieturā pie vietējās bodes, kaujoties par pēdējo stiprā divlitreņa malku. Šie tad arī ir tie “savējie”, kurus deputāti uzskata par nepieciešamu dabūt atpakaļ. Sanāk, ka valstsvīri mērķtiecīgi strādā pie tā, lai atrastu veidus, kā pierunāt Latvijā atgriezties idiotus, liekot pamatīgu mīksto uz prom aizbraukušo inteliģenci. Tas izskaidrojams ar to, ka inteliģences un idiotu proporcijas valstī nekad nav bijušas samērīgas un saprotamas. Ja vienīgais dzīves mērķis ir saglabāt un palielināt latviešu īpatsvaru valstī, tad ir jāspiež uz masu, nevis kvalitāti. Tātad nav būtiski, ka latvieši būs apaļi idioti, galvenais – lai mūsu būtu daudz. Galvenais – lai šeit neiedomājas atbraukt kāds ukrainis, baltkrievs vai čučmeks, par katru cenu jāpanāk, lai katrs pēdējais idiots vēlas atgriezties Latvijā naudas dēļ un radīt šeit jaunas latviešu idiotu paaudzes, kas varēs reizi mēnesī pieturā pie vietējās bodes kauties par pēdējo malku litrenē. Jo, nu – 2l vairs nav… Priecātos, ja mājās atgriestos nevis “savējie”, bet gan tie, kuri atpakaļ brauktu tāpēc, ka šeit ir laba dzīve, nevis liela nauda. Kādreiz baigi gribēju braukt prom, jo apkārt vieni vienīgi lohi. Tagad ar prieku secinu ka lielākā daļa lohu aizbrauca pirms manis, ta nu beigās var arī palikt... un iedzert kādu litriņu emotion

220 2 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Raksts protams interesants, kaut vai tāpēc, ka rosina domāt..

10 0 atbildēt
Piekrītu. Vienu daļu no aizbraucējiem sastāda tas kontingents, kas LV vispār nekādu darbu nav spējīgs darīt, jo ir citas prioritātes - piekraut ģīmi.
9 0 atbildēt
Tie lohi tak grib, lai atgrieztos un būtu ko nosmelt atkal. Nosmels un tad atkal aizbrauks. Jo vairāk tautas, jo vairāk naudas.
6 0 atbildēt

Protams, tie kurus tu Negribēji nosAukt nekad nav darbojušies savas tautas interesēs. Bet kuri tad ir. Blakus mājas džeks tikai apkāš citus, bet pašiem kāda programma. Nevis būtībā mainīt šo visu sačakarēto sistēmu, bet kā 'pareizāk" iztērēt naudu. Bet droši tas ka  liela daļa juaniešu skries balsot par viņu tāpat kā par čipendeiliem kuri abreni aizsargāja pie saeimas.

5 0 atbildēt

"Kādreiz baigi gribēju braukt prom, jo apkārt vieni vienīgi lohi. Tagad ar prieku secinu ka lielākā daļa lohu aizbrauca pirms manis"

Labs.

5 0 atbildēt
Dalītas domas. Jādara lai izsisties. Te Latvijā viens otram skauž ka jauns auto, bet ar jauno auto nav kur braukt- jo daudzi ceļi ir sliktā kvalitātē. Latvijā arī ir pārāk maz profesiju ar labu atalgojumu, un tās pašas izbeidzas dēļ automatizācijas. Latvijā ja neshēmo nekādu biznesu neuztaisīsi, jo cena par augstu un tirgus par mazu. Veiksmes stāsti- ātro kredītu kompānijas. S##s ir tā Latvija. Un lielākai daļai nav pat iespējas aizbraukt, jo alga aiziet uz komunālajiem dēļ pi#####m, kas liek tādas pat cenas kā Igaunijā. Un visiem pie d#### cik ir alga un cik varēs to atļauties, jo vienmēr būs kāds l##s, kurš īrēs pat pagrabā par 300 eur. Zaglīga, skaudīga, nodevīga....bet te ir draugi, kurus negribas pamest un būt vienam tur, svešumā.
5 0 atbildēt

 emotion  interesantas domas...

3 0 atbildēt
Tik nevejag irst.Te ir gan tāds kontingents,gan normāli cilvēki.Nevajag nodirst tos ,kas dzīvo citās valstīs,nevis tur kur piedzimuši.
2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

pacēlu netik senu rakstu, škiet akTUalitāte nemainās...

1 0 atbildēt
👍
1 0 atbildēt