local-stats-pixel fb-conv-api

PSRS laiku pērle: restorāns «Sēnīte»44

673 1

Restorans «Sēnīte» - tiem, kuri brauc pa šoseju Rīga - Sigulda, šī ir labi zināma vieta, taču nu jau dažus gadu desmitus šī ēka ir pamesta likteņa novārtā. «Sēnīte» uzcelta aptuveni pirms 50 gadiem un savulaik bija populārs restorāns visas PSRS mērogā. Pirms pāris gadiem «Sēnīte» iekļauta valsts aizsargājamo kultūrpieminekļu sarakstā.

673 1 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 44

0/2000

REIZ BIJA SĒNĪTE !!!! VAI ATDZIMS????

0 0 atbildēt
Jā man pēdējo reizi sanāca tur pabūt 2003 gadā.
0 0 atbildēt

Kaut kad ap 1968.g. (ziemā) ,nelaimīgā kārtā bojā aizgāja mans darba biedrs Egons Kārkliņš  Vēl pēc 

gada vai diviem viņa dzīvesbiedre Rasma Kārkliņa mainīja dzīves vietu un kļuva par ,,Sēnītes '' vadītāju .  Toreiz , atsauksmes  par ,,Sēnītes '' darbu bija visnotāļ pozitīvas .Cik ilgi Rasma nostrādāja par vadītāju ,man gan nav zināms . 

0 0 atbildēt

Viss ir no pagatnes,tad nebij tik daudz restoranu un kafeinicu .Bet Tur tak ir saimnieki,kas noprihvatizeja,kads sakars valstij gar kartejo graustu?

0 0 atbildēt
Nu beidziet ... Sēnīte kaut kas bija tikai tiem, kas dzīvoja būrī, ko sauca pa PSRS. Paskat, kā pirmajā bildē kolhoznieki, satupuši pie kopgalda, strēbj boršču. Šodien jūs ieietu tādā bodītē, apgrieztos un tikpat ātri izietu. Padomijā cilvēki neko nesajēdza neko no restorānu kultūras. Pa lielam arī partijas zieds. Mūsdienās ikviens ceļmalas krodziņš ieliek Sēnītei visos parametros. No Sēnites dvako padomju atraugas un nostaļģija. Tas mēsls ir jānojauc, kā to esam izdarījuši ar daudziem padomju objektiem. Luijs de Finess, pieradis pie Parīzes restorāniem, tajā ūķī smaidīja droši vien pieklājības pēc.
4 5 atbildēt

Un Strautiņš ar Sausnīti nolaida uz grunti jo saimniekot viņi nemāk.

0 1 atbildēt