local-stats-pixel fb-conv-api

PSRS laiku pērle: restorāns «Sēnīte»44

673 1

Restorans «Sēnīte» - tiem, kuri brauc pa šoseju Rīga - Sigulda, šī ir labi zināma vieta, taču nu jau dažus gadu desmitus šī ēka ir pamesta likteņa novārtā. «Sēnīte» uzcelta aptuveni pirms 50 gadiem un savulaik bija populārs restorāns visas PSRS mērogā. Pirms pāris gadiem «Sēnīte» iekļauta valsts aizsargājamo kultūrpieminekļu sarakstā.

673 1 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 44

0/2000

Un tad atnāca "Brīvā latvija"..Tika mērkaķu baram iedota demokrātija, kuri to sajauca ar visatļautību..27 gadu laikā ir iznīcināts praktiski viss.

76 1 atbildēt

Nezinu,es neesmu ne partijas funkcionārs,ne ārzemju viesis,braucot uz Valmieru,Cēsīm,vienmēr iegājām vai nu kafejnīcā,ja nebija gara rinda,paēdām restorānā,nu vienīgi ,ja bija pasākums,tad  krogā nelaida,bet tā brīva ieeja. Stulbums ka nemācēja saimniekot un nolaida uz grunti,tāpat kā dauzko.

50 0 atbildēt

Es arī tur kā bērns paspēju pabūt 80to beigās uz pāris palielākiem pasākumiem. Skumji, ka šo vietu nolaida, tiešām izdevīga lokācija.

33 0 atbildēt

vispirms jau pašā rakstā sastopamas gramatiskas kļūdas, bet es esmu par to, lai "Sēnīti" atjaunotu un tie, kas te brēc: "nahren vajag" utt, ir pilnīgi idioti un nejēgas.!!! Piekrītu koment. autoriem Leonam un vekselim, šeit vajag atjaunot to, kas kādreiz ticis izpostīts.!!

23 0 atbildēt

Gadījās tur būt pagājušā vasarā, kad pieturā gaidījām autobusu. Laika bija gana un apskatīju tuvāko apkārtni. Tik nesakopta vieta, aizaugusi ar balandām un nātrēm nevienam latvietim godu nedara tik lielā ceļu krustojumā, lai arī kam tā šodien piederētu. Īsts nesaimnieciskuma un bezatbildības piemērs.

23 0 atbildēt

Interesanti. Šādas čaulas konstrukcija bija pirmā ne tikai Latvijā, bet visā PSRS, un viena no pirmajām pasaulē. Kaut kas līdzīgs bija Rīgas atoostas nojumes, tikai mazākā mērogā. Izcils inženieru darbs, priekš sava laika unikāla būve. emotion  emotion 

10 0 atbildēt

Nav pagājuši "daži desmit gadu". Pirms 17 gadiem, gandrīz precīzi, braucot no savām atkāzam 2001. gada augusta otrajā puse, piestajam uz "ceļa kāju". Draugs skaļi brīnijās

-"Skrūvīte" tikai 80 santīmi?!

10 0 atbildēt

Sēnītē bija labas dropes ar  Raimondu Paulu un pats Imants-dalailama    ar grupu spēlēja!!     Nejau zilo putniņu, bet to ko  Imim priekšniecība lika spelēt!!      Vienu reizi ar VEF kolektīvu  1983 gadā bijām sēnītē   Oficiālā daļa bija  , kad visus ar autobusiem saveda  pie Sēnītes, un bija POļitruks, kurš noinstruēja, ka  jāuzvedās  atbilstoši partijas  instrukcijām!!   Dzert nedrīkst, ēst var tik cik  pienākās,  un būs jāklausās   mūzika un   oficiālie paziņojumi...     .....Bet visi veči jau  aknu sildīja pirms  brauciena uz Sēnīti, un garšīgās kotletes un karbonādes ēšana Sēnītē bija tikai   pakārtots moments ieraušanai!!       Pat  atceros, kā 1985 gadā   pēc  PSKP kongresa  Lapčenoks  līks gulēja Sēnītē tā pievilcies bija, ka    ....  Tapēc vien    jau Sēnīti vajag par Latvijas Nacionālo arhitektūras objektu  nodēvēt...    UNESCO vel vajag  piesaistīt, jo R,Pauls  pēc pēdējās pjankas Sēnītē pateica, ka vairāk neņems uz iekšu!!!!!   Un savu vārdu tur vel jo projām!!!

9 0 atbildēt

Nezinu kāpēc ''Sēnīti'' uzlika uz sēkļa,bet tā saucamajā ''alus pagrabā''(tagad sauktu par barčiku) bija fenomināli laba ventilācijas sistēma! Ja kāds ''kūpināja'',pat pie blakus galda nevarēja just! Nepīpētāji varēja labi justies!

8 0 atbildēt

Nu Sēnītē tik bieži nebija slēgti pasākumi. Cik man ir bijis tur jābrauc garām, un tas bija visai bieži, reti kad tur bija kāds slēgts pasākums. Parasti arī pirms kāda slēgta pasācienavinmēr bija izlikts paziņojums....

7 0 atbildēt
Man mamma ar tēti tur bieži tusēja!emotion
5 0 atbildēt
Jup. Ir būts. Diezgan sīks vēl biju, kā pa muzeju, muti vaļā staigāju.
4 0 atbildēt
Raksts labs, bet pareizrakstības kļūdas gan griež ausīs. Ja jau uzkāpi uz skatuves, mēģini būt līmenī! Lai izdodas!
1 0 atbildēt
Gribētos uzzināt, kad tieši Sēnīte tika aizvērta. Jo man ir tāda miglaina atmiņa, ka esmu tur reiz bijusi ar skolas ekskursiju braucot no Rīgas. Tādas dažas neskaidras vīzijas ir acu priekšā. Tā es joprojām līdz šai dienai nesaprotu, vai esmu to iztēlojusies vai tā bija emotion Bet, ja jau dažus gadu desmitus ir ciet, tad diez vai biju.
1 0 atbildēt

Nagu sēnīte

1 0 atbildēt

''Sēnīti'' uzcēla,vismaz pirms 60 gadiem...

1 0 atbildēt

Nez kapeec nebiju tur bijis,bet spriezzot peec bildeem ,taada eedniica vien bijusi...Vieta laba,gan jau kaads jaunbagaatnieks nopirks un atjaunos vai nojauks un uzcels savu,kaads sakars(palasiiju komentus) te ar valsts dotaacijaam un nodokllu maksaataaju naudu,nu gan,dazzi,te lej!?

2 1 atbildēt

Esmu dzirdējis par "Sēnīti" visai pretrunīgus vērtējumus, vieni uzskata par mūsdienu arhitektūras šedevru, citi par bezjēdzīgu veidojumu, kuru jānolīdzina ar zemi

0 0 atbildēt

REIZ BIJA SĒNĪTE !!!! VAI ATDZIMS????

0 0 atbildēt
Jā man pēdējo reizi sanāca tur pabūt 2003 gadā.
0 0 atbildēt