local-stats-pixel fb-conv-api

Neticēsi! Bet pasaulē pirmā lidostas simfonija tapusi Latvijā!5

56 0

Ko parasti dara lidostās - cilvēki ceļo, dodas atpūsties vai biznesa darīšanās. Bet ko darīt lidostai, ja uz to atlido ne tikai lidmašīnas, bet arī mākslas mūza? Piemēram, Rīgas lidostas mūza atlidoja ar ideju par jauna veida simfoniju - skaņdarbu, kurš veidots ar mākslīgā intelekta tehnoloģiju palīdzību. Visai saprotamu iemeslu dēļ lidosta pati nevar tiešā veidā sakomponēt simfoniju, bet tā ir iespējams paveikt, izmantojot lidostas, cilvēku un mūsdienu tehnoloģiju mijiedarbības piedāvātās iespējas.

Lidostas simfonijas tapšanā ir piedalījies mākslīgais intelekts, teju 20 tūkstoši cilvēku un aptuveni 250 lidostas traktori, lidmašīnas un citas lidostas servisa tehnikas vienības.

Pats process ar nav bijis vienkāršs - simfonijas radīšana notikusi trīs posmos. Vispirms filmējot fiksēts viss lidostā notiekošais. Otrajā posmā mākslīgā intelekta mašīnredzes datorprogramma izšķiroja, vai kameras priekšā pārvietojas cilvēks, autobuss, lidmašīna vai kāds cits objekts, un attiecīgi pārvērta kustības atbilstošajās skaņās. Pēc tam nofilmētais materiāls tika papildināts ar digitālajām nošu līnijām un caur tām redzamie objekti tika nolasīti kā notis. Trešajā, noslēdzošajā posmā no lidostas kustībām iegūtās notis tika iespēlētas audio studijā ar klavierēm, sitamajiem un stīgu instrumentiem, bet pašā noslēgumā jaunajam skaņdarbam simfonijas kompozicionālo skanējumu piešķīra mūziķis-aranžētājs.

Lūk tā, mūsdienās simfonijas vairs nav tikai atsevišķu komponistu privilēģija, bet tehnoloģijas dod iespēju, savu simfoniju radīt daudz plašākām interesentu lokam - tostarp, arī lidostām!

Pirmā lidostas simfonija pasaulē.

 

56 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Super!!

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt
Wtf??? Neveiksmigs stigu trinksis kkads uz vijoles... incanti
0 0 atbildēt
Huina
0 0 atbildēt