local-stats-pixel fb-conv-api

Milzīgs ugunsgrēks Popes muižā - Milzīgi zaudējumi1

10 5

Kad pēc pusnakts liesmas plosīja Popes muižas pārvaldnieka māju, kurā ir desmit pašvaldības dzīvokļi, festivāla «Dziesminieku vārti» dalībnieki, kas nakšņoja blakus ēkā un pirmie pamanīja ugunsgrēku, no liesmām veda ārā cilvēkus - pārsvarā gados vecus. Popes muižas biedrība jau vairākkārt vērsusi pašvaldības uzmanību uz senās, kultūrvēsturiski vērtīgās ēkas katastrofālo stāvokli, kas bija «bumba ar laika degli».

No mājas tika izvesti kopumā 12 cilvēki - no uguns neviens nav cietis, tomēr viņu sadzīve izpostīta pilnībā. Ugunsgrēks izcēlās 18.jūlijā pēc pusnakts un tika likvidēts 7.50 no rīta.

Ugunsnelaimes skarto vidū arī bērni

Festivāla «Dziesminieku vārti» mākslinieciskā vadītāja Maija Kalniņa nelaimes brīdī atradās piecu kilometru attālumā no muižas un vēl gatavojās gaidāmajam festivālam, kad iezvanījās telefons un viņa uzzināja, kas noticis.

«Austras bērnu» klātbūtne, iespējams, paglāba no traģiskākām sekām.

«Viņi ātri noreaģēja un palīdzēja iedzīvotājiem izkļūt no degošās mājas. Viņi mēģināja iznest arī kaut ko no sadzīves lietām, bet senās koka konstrukcijas un dakstiņu jumts dega pārāk ātri. Māja bija avārijas stāvoklī, un mēs jau iepriekš vērsām uzmanību uz to, ka tādā nevar dzīvot. Puiši, kas bija iekšā, teica, ka tur bijis briesmīgi - atisanitāri apstākļi,» stāsta Maija Kalniņa.

Daži cilvēki no degošās mājas izskrēja apģērbā, kādā karstajā vasaras naktī bija gulējuši. Kādai kundze palicis slikti ar sirdi, jo sadegušas simtiem viņas grāmatu.

Ņemot vērā, ka iedzīvotāji ir zaudējuši visu - viņiem nav pat elementāru ikdienišķu lietu -, «Vārtu» festivālā, kas sāksies piektdien, tiks vākti ziedojumi ugunsgrēkā cietušajiem. Šobrīd festivāla rīkotāji apzina, kas cietušajiem vajadzīgs. Nelaimes skarto vidū arī ģimene ar diviem bērniem.

10 5 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://tvnet.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
Novelu jums aizbraukt uz angliju
2 0 atbildēt