local-stats-pixel fb-conv-api

Mērķis vai Ceļš?2

36 0

Mēs visi zinām, ka dzīvē ir vajadzīgs mērķis un zinām, cik tas ir svarīgs. Kaut gan jāpiemin fakts, ka ne visiem ir mērķis. Bet tiem, kam ir dzīves mērķis, tas katram ir savādāks. Kādam tā ir mīlestība, kādam finansiālā brīvība, tas nav tik svarīgi, galvenais, ka ir. Un sanāk, ka mēs tik ļoti koncentrējamies uz mērķi, ka palaižam garām vienu mazu, bet ļoti būtisku lietu. Jāsaka godīgi, vismaz manā dzīvē svarīgākais nav koncentrēšanās uz mērķi. Kāds, noteikti , jau ir neizpratnē par to, ko es ar to gribu teikt, kāds nepiekritīs šim apgalvojumam pilnībā. Bet nu jā, ir kaut kas svarīgās, par mērķī. Un tā lieta ir ceļš.

Ceļš. Ceļš. Ceļš. Bet ko es ar to vēlos pateikt. Kā jau minēju, mērķis nav galvenais, galvenais ir izbaudīt ceļu uz mērķi. Vienalga, vai šis ceļš ir viegls vai grūts, taisns vai līkumains, tas ir jāizbauda. Tie cilvēki, kas uzstāda sev augstu mērķi un uz to koncentrējas, vienā brīdī attopas un redz, ka nav tam pietuvojies tik ļoti, cik vēlējās. Tad pazūd ticība, gribasspēks, cīņas spars un pēc tam vienkārši met plinti krūmos. Protams, vēl pa vidu tam visam patrāpās, kāds lielais dzīves eksperts, kas skalo smadzenes un visu laiku sauc iemeslus, kādēļ neizdosies, piemēram, tev nav zināšanu, ekonomika ir slikta, valdība neko nejēdz, paskaties uz savu pagātni, tev jau vienreiz neizdevās. Šos attaisnojumus es varētu rakstīt un rakstīt. Bet tie nav ne plika graša vērti. Savā dzīvē bieži esmu saskāries ar to ka, ja tava attieksme ir pareiza, tad fakti neskaitās. Un tiešām fakti neskaitās. Par ļoti labu piemēru, es atkal varu pieminēt rakstu “Kā es dabūju darbu. Iesaku izlasīt vēlreiz. Turpinot par mērķi, vēl ir jāpiemin, ka garais ceļš, kurš ir jāveic, arī var ļoti nobiedēt un tad atkal jāpadodas un jāpiedzīvo sarūgtinājums.

Nekoncentrējies uz mērķi un rezultātu. Visu laiku domājot par mērķi un rezultātu, to nesasniegt, jo tā ir lieta, kurai tiek pievērsta visa uzmanība. Ļoti labs piemērs. Zaudēt svaru vai iegūt vēderpresi (tautā sauktā sešpaka). Kā jau minēju nekas no zila gaisa nebūs. Tev jāsāk skriet vai jāveic vingrinājumi. Tev ir jāsper pirmais solis. Pēc tam, kad esi veicis šo pirmo soli un jau esi skrējis un vingrojis veselu nedēļu, tu uzkāp uz svariem vai paskaties spogulī, bet savu mērķi neesi sasniedzis, rezultāts nav tas, ko tu vēlējies. Un tad viss noplok, gribasspēks, motivācija, cīņās spars, ticība. Un vienā brīdī tu padodies. Tu tik ļoti koncentrējies uz savu mērķi, ka aizmirsi izbaudīt ceļu un beigās rezultāts tevi neapmierina. Un principā stāstam ir beigas. Tev nav ne motivācijas, ne gribasspēka ne kā cita.

Bet, kas notiek, kad tu esi veltījis savu uzmanību ceļam? Kas notiek, kad tu izbaudi ceļu? Kas notiek, kad tu esi apņēmības pilns izbaudīt ceļu uz savu mērķi? Nu un tur mani draugi viss mainās. Šajā brīdī, kad tu esi izlēmis, izbaudīt šo ceļu uz savu mērķi, tu saproti, ka pats mērķis un rezultāti vairs nav svarīgi. Tu iegrimsti pašā procesā. Var teikt, ka iegrimsti procesā, tik dziļi, ka tevi vairs neinteresē, ne laiks, ne rezultāti, ne kas cits. Nav svarīgi, vai tavs mērķis bija zaudēt 10 kilogramus vai iegūt 10 miljonus eiro, tu nedomāsi par savu fizisko pasauli sev apkārt. Tu nedomāsi, par savu svaru, tu nedomāsi par savu bankas kontu, jo tu jau zināsi, ka tūlīt to sasniegsi. Tu veic vingrinājumus un jūti, ka tavi muskuļi deg, bet tev ir vienalga, jo tu zini, ka tas tevi pietuvina mērķim un tu to izbaudi, tu jūti, ka tev deg plaušas skrienot, bet tu esi tik priecīgs, ka esi tuvāk savam mērķim un tu esi pateicīgs par tādu iespēju. Tu esi tik ļoti iesaistījies procesā, ka tu dari to, ko mīli un saņem par to, kaut kādu finansiālo atlīdzību, bet tevi īsti neuztrauc, cik tā ir liela, jo tu zini, ka tu izbaudi pašu procesu un jau tuvojies savam mērķim.

Kad tu iegrimsti un apņemies izbaudīt procesu saproti, ka faktiem nav nozīmes, saproti, ka laiks ir tikai mērvienība, kura tevi neuztrauc. Tu nedomā par rezultātu un mērķi, tu to nodod augstākam spēkam un ar savu darbību parādi viņam savu ticību, ka tas ko tu vēlies ir sasniedzams un tu to sasniegsi. Un uz doto brīdi, tu pievērs uzmanību sev un savām alkām. Tu esi tik dziļi iegrimis šajā procesā , ka saki sev, ka nākamās nedēļas, mēnešus, gada laikā ej uz pilnu klapi, par visiem 100 %. Tevi neinteresēs rezultāti, tevi neinteresēs vai kaut kas sanāk, vai nē.

Es šo principu pielietoju dzīvē. Kā piemēru, pat ļoti labu piemēru, varu pieminēt blogu un šo rakstu. Man ir ļoti specifisks mērķis uz kuru es tiecos, bet es par mērķi nedomāju. Es izbaudu procesu. Man patīk darīt to, ko es daru un fakti mani neuztrauc. Varu pateikt godīgi es neesmu ne tuvu savam mērķim, bet man tas ir vienalga. Es rakstu šos rakstus un turpināšu to darīt, jo man tas patīk. Un man ir pilnīgi vienalga ko citi saka, man ir pilnīgi vienalga, ko citi domā. Fakti mani neuztrauc, jo man ir pareizā attieksme. Es priecājos par procesu. Es priecājos par katru lasītāju. Tā kā šis rakst nokļūs arī spoki.lv lapā, es vēlos pateikties tiem 12 cilvēkiem, kas piespieda īkšķi uz augšu un tiem 62 cilvēkiem, kas atvēra un veltīja laiku pirmajam rakstam, kuru ievietoju . Paldies Jums! Es esmu priecīgs un pateicīgs par šo procesu, ko veicu, par to, ka es varu to veikt. Un es zinu, ka beigu beigās es sasniegšu to, ko es alkstu. Es savu mērķi esmu nodevis augstākam spēkam, kas man tagad ļauj pievērsties un izbaudīt šo burvīgo ceļu, šo burvīgo piedzīvojumu, šo burvīgo procesu. Es to visu izbaudu. Es priecājos par to.

Es Jūs visus vēlos aicināt nekoncentrēties uz mērķi, bet gan izbaudīt šo ceļu, kuru Jūs veicat, iemīlēt šo ceļu, priecāties par šo ceļu. Ar degsmi iet un darīt šo procesu. Dariet to, ko mīlat, priecājaties par to, neuztraucaties par rezultātiem, neuztraucaties, vai rezultāti parādīsies vai nē. Tikai un vienīgi iegrimstat pašā procesā. Raugieties uz skatu, kas Jums ir apkārt, esot šajā fantastiskajā pārmaiņu ceļā. Jūs redzēsiet pārmaiņās, jūs redzēsiet rezultātus, jo no tā punkta, kurā Jūs būsiet, redzēsiet, ka Jums jau viss ir. Vienreiz es jau pieminēju “Tu nepiesaisti to, ko gribi. Tu piesaisti to, kas tu esi.” Un tad kad būsiet tajā punktā, tu piesaistīsi to, ko tu gribu, jo tu tas būsi .

Wayne Dyer: “You do not attract what you want. You attract what you are”
“Tu nepiesaisti to, ko gribi. Tu piesaisti to, kas tu esi.”

36 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Reizēm aizdomājos līdzīgi..
2 0 atbildēt

 emotion  emotion 

2 0 atbildēt