local-stats-pixel fb-conv-api

Marss - cilvēces glābiņš?65

492 1

Pārfrāzējot virsrakstu - vai cilvēce pētu pārdzīvot trešo pasaules karu uz Marsa?

Viens no sabiedrības veiksmīgākajiem un spožākajiem prātiem apgalvo, ka spētu!

492 1 65 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 65

0/2000

Un vispār, ja cilvēks pārcelsiesno mūsu sadirstās Zemes uz Marsu un kolonizēs to, viņš to vēlāk tāpat pārvērtīs par velvienu miskasti, un viņa apdzīvotības līmenis atkal būs tāds pats, pirms mēs ieradāmies. Un pēc tam muļķi atkal sāks gudrot, kurp doties? Varbūt aizsperties atpakaļ uz mēnesi, un piedirst arī to?  emotion  

Un vispār, cilvēks pats arī ir tikai dabas sastāvdaļa, kura iedomājas, ka viņa var valdīt par to visu un iznīcina to. Šitais ir viens riktīgs egoisms un uzpūtība...

31 0 atbildēt

Kamer cilveks neiemacisies uzvesties civilizeti,nekas neiznaks.Tikai staipis lidzi savas problemas un turpinas piedirst ari citas planetas.

26 1 atbildēt

Zemes problēma ir cilvēki. Pareizāk cilvēku stulbā domāšana!  

Nu aizlidos uz marsu iedzīvosies un ko tālāk? Atradīs ko vērtīgu un lielās korporācijas visu sagrābs un būs atkal vis sa*irsts

20 0 atbildēt

Kā teica filozofs Daniels Dennetts: Dzīvība pati par sevi ir tikai plāna krāsas kārta uz zemes un mēs turam otiņu.

Esam evolucionējuši tik tālu, ka spējam mainīt zemes virsmu, ietekmēt apkārtni dažkārt pat ar prātam neaptveramu effektivitāti. Es nepiekrītu populārai idejai, ka mēs iznīcinam dabu, nē mēs tikai lēnām nogalinam sevi. Ja uzvāra ūdeni un tanī iemet vardi tā izleks ārā, bet ja ieliek to aukstā ūdenī un uzvāra tā tur sēdēs neskatoties uz temperatūras palielināšanos un nomirs. Tas pats arī notiek ar mums. Zeme ir pārcietusi 5 massveida izmirumus pēdējo 500 millionu gadu laikā. Tā pārcietīs arī cilvēkus. 

Domāju, ka 3. pasaules karš nav tik reāls, kā tas varētu likties. Konflikti ir bijuši vienmēr pa visu pasauli sākot no kautiņa skolā beidzot ar terrora aktu/ ideoloģiju cīņu pār kontroli. Problēma tāda, ka mēs vēlamies salīdzināt 3. pasaules karu ar iepriekšējiem 2 un tas nestrādā. Galvenais iemesls ir savienotība kuru esam izveidojuši ar visu pasauli, jebšu globalizējušies ekonomiski, sociāli, kūlturāli un protams politiski. Ja sākas karš, ko iesākt tiem uzņēmumiem kuri ir atkarīgi no citām valstīm? ASV visas ražošanas rūpnīcas ir pārcēluši uz ķīnu, ja sākas karš viņi tos pazaudē, valstī kurā jau ir liels ieroču skaits iedzīvotājiem un maz usticības valdībai tas varētu progresēt līdz vēl vienam pilsoņu karam. Ķīnai pazūd eksports, ekonomika sabrūk, fabrikas slēdz ciet, sākas nemieri. 

Mūsu globālisms ir izveidojis ļoti delekātu kāršu namu kurš nepastāvēja 70+ gadus atpakaļ. Tas ir līdzīgi kā konflikts starp Indiju un Pakistānu abiem ir ātom ieroči, abi ar tiem vicinās kā ar saviem galīšiem, abi saka, ja tu palaidīsi savējos tad es arī, bet reāli tālāk tas nevar progresēt, jo ja pat Indijai izdotos būt pirmajiem kuri palaiž savus ieročus cieš visa pasaule. 

Vinnētāju nav ir tikai zaudētāji.

Nu varbūt pasaules 1% cietīs salīdzinoši mazāk, bet ironiskā kārtā bez tiem 99% viņi arī nav nekas.

13 0 atbildēt

Manuprāt Marss ir jau iznīcināta planēta, no kuras cilvēce ir pārcēlusies uz šejieni...

13 0 atbildēt

Manuprāt, tas būtu loģiski mēģināt kolonizēt citas planētas. Ne jau tāpēc, ka mēs esam idioti, kuri iznīcina paši sevi, bet gan tāpēc, ka Saule nebūs mūžīgi. Vispār , ja mēs tik ilgi izdzīvosim kā civilizācija.

9 0 atbildēt
Īstenībā tā būtu pilnīgi debila loģika - ieguldīsim milzīgus resursus Marsa apguvē, lai tad kad iznīcināsim šo planētu, varētu pārcelties uz turieni un kā bomāri varētu visu sākt no jaunaemotion
8 0 atbildēt

Būtu forši, bet pārtika lielākam cilvēku skaitam tāpat būtu jāpiegādā no Zemes. Kartupeļi uz Marsa diezko labi neaugs emotion  

6 0 atbildēt
Piedirsiisim zemi, un peectam lidosim piedirst citas planeetas
5 0 atbildēt

Par kādu kolonizāciju var būt runa, ja būsim spiesti dzīvot zem Marsa virsmas un resursi, mašinērija, lai iegūtu resurus tālākai attīstībai, būvniecībai. Mums tehnoloģijas vēl nav un sazin vai būs, lai Marsu pārveidotu (terraforming) cilvēkam piemērotu. 

3 0 atbildēt
Karo4 , pieņemsim mēs veiksīmigi iemitinamies uz marsa viss iet gludi utml. Tad atkal sāksies viss kas uz zemes - Alkatība - galvenais ienaidnieks ļaus ātri par sevi zināt. Visi gribēs varu un naudu. Lai cilvēki saprastu to tiešām ir jāsit , jo maza daļa būs saprātīgi pārējiem būs uz visu pajebaķ. Karo4 jāpanāk neiespējamais - vienlīdzība , saprātīgums un balanss. Cilvēks pats sev ir ienaidnieks cenšoties attīstīties uz augt , tas sevi nobeigs , jeb pāraugs nespējot pierast un savaldīt to kas ir.Karo4 viens liels sviests un jālabo sava planēta kamēr var. (Gramatika ppc :/)
3 0 atbildēt

Tu neesi vienīgais, kurš ir uzdevis šo jautājumu. Ja Tev nav problēmu ar angļu valodu, vari iečekot šo forumu, kur tiek diskutēts tieši par šo jautājumu. Īsumā - Marss ir daudz piemērotāks kolonijas izveidošanai, nekā Mēness.

3 0 atbildēt

Ja sāksies 3. pasaules karš, vot i nekāda kolonizācija arī nenotiks. 

3 0 atbildēt

cilvēki ar savu destruktīvo prātu laika gaitā tā pat iznīcinās sevi, tikai klāt vel paraus citas planētas, kuras varbūt kāda gudrāka dzīvības forma, kas varbūt atrodās kaut kur visumā varētu izmantot.

cilvēki rada ieročus lai iznīcinātu citus cilvēkus, dzīvas radības. mums ir ieroči, ar kuriem varam sevi iznīcināt tūkstošiem reižu. valstu valdības tērē milzīgus līdzekļus militārajām vajadzībām, tās attīstībai, kas ir domāta, lai iznīcinātu, nestu nāvi. tā vietā, lai mēs tos līdzekļus tērētu dzīvībai, mūsu attīstībai, tas aiziet iznīcināšanai. viss dēļ bailēm mūsu galvās.

mums nevajag jaunas planētas pirms neesam sapratuši paši sevi. kamēr tehnoloģijas ies pa priekšu mūsu domāšanai, iznīcība ir neizbēgama.

3 0 atbildēt

Uz Marsa ir radiācija pāri normai , kas nozīmē , ka cilvēki tikai īpašos tērpos un bunkuros varētu uzturēties. Uz Marsa arī nav skābeklis , kas mūs uztur pie dzīvības un atmosfēra ir pārāk maza , lai augi utml. lietas izdzīvotu. Kā arī nav ūdens (pietiekami). Domāju , ka nekāda dzīve nesanāks un , kā tie , kas tur aizceļos paši dabūs ūdeni? Nafta iet uz beigām , degvielas nebūs , lai tiem aizsūtītu ūdeni... ... Vēl daudz varētu runāt kapēc nekāda īstā dzīve uz Marsa nesanāktu... Nav neviena planēta kur ir iespējama dzīvība un ir viss vajadzīgais... Nu domāju , ka tuvumā nav kur mēs - cilvēki tiktu klāt. Mēs pat nevarat 1 gaismas gadu pārvarēt... kur vēl 50+ 

3 0 atbildēt

taka Švarcenegera filma uz marsa

2 0 atbildēt
Ja sāksies 3. pasaules karš, tad uz Marsa būtu jāveido bēgļu nometnes. emotion
2 0 atbildēt
Baigā dzīvošana uz Marsa nesanāks tikuntā dēļ tā , ka tur nav skābeklis ; ir radiācija virs normas... Nav ūdens pietiekami , nav nekas ēdams un neviens nezin vai tur var uzaudzēt kartupeļus.
2 0 atbildēt

Marss nav cilveces glabinjsh.No pasreizejas ,,cilveces,, glabinja nav. Ar tik stulbu un destruktivu attieksmi mes nevaram ceret ne uz ko. Kamer vien bus kada valsts ,kas megjinas izgudrot iznicinashanas ierochus,,kuriem nav analogu,,  ,viss turpinasies ta pat ka lidz shim. Mes neesam radushies nejaushi, kadas tur ,,jevolucijas,, utt. celja, mes esam kadas daudz augstakas un attistitakas civilizacijas produkts,eksperiments.... Nevaram zinat pat vai esam raditi ar labu noluku(prieksh mums) . Kamer mes kasisimies sava starpa un turpinasim piecukot to vienigo vidi ,kura esam spejigi izdzivot, nekadu ceribu nebus.Neglabs ne Marss ne kada cita planeta.Mes vienkarshi parcelsim uz turieni savas problemas un negativismu. Vispirms jatiek skaidriba ar sevi ,tad ari paversies tadas perspektivas ,no kuram elpa aizrausies !     Dievs radija cilveku pec sava gimja un lidzibas...  tatad ir potencials.

1 0 atbildēt

Varētu , ka būt , ka mars ir cilvēces glabiņš.

Bet zini cilvēce ir tā radita , lai paši iznīcinātu savu zemi.

Jo pienāks tāds brīdis kad mēs būsim pāratīstīti , un mēs izmirsim.

pēc tam zeme pati atjaunosies un sāksies jaun laikmets , kurš ik pa laikam atkārtosies.

tādas ir manas domas par šo rakstu.

1 0 atbildēt