local-stats-pixel fb-conv-api

Maģiskie ceļi Īrijā: Viens no iemesliem, kāpēc ir vērts apciemot šo valsti!2

19 0

Esi kādreiz sapņojis nonākt kādā burvestību zemē, kur brīnumi notiek, fejas lido un aug koki debesu augstumā? Gandrīz aprakstam atbilstoša vieta pastāv Īrijā.

Īrijā ir vieta, kur visi gravitācijas likumi tiek izslēgti, katrs, kurš reiz ir apmeklējis šo vietu, ir izjutis brīnumainu, neizskaidrojamu sajūtu vilni, kad viņu acu priekšā notiek tas, kas it kā nevarētu būt iespējams.

Maģiskie ceļi.

Īss un vienkāršs apraksts par šiem ceļiem - te viss notiek otrādies, jā, tu nepārlasījies. Otrādies.
Iedomājies pavisam ikdienišķu situāciju, tu apstādini automašīnu kalna nogāzē, neaiztiekot stāvbremzi, kas notiek? Protams, mašīna pēc visiem fizikas likumiem turpina ripot lejā pa nogāzi... bet kas notiek uz maģiskajiem ceļiem? Tādā pat situācijā, automašīna nevis ripos lejā, bet augšā. Un šajā brīdī tavas uzacis pacēlās par vismaz 3cm.

Skaidrojums šim visam ir pavisam vienkāršs, bet ir atkarīgs no tā, kurš tev to stāsta. Ja paprasīsi kādam vecam īram, lai izskaidro, tad viņš visdrīzāk pieturēsies pie mīta, kas stāsta par apburto feju zemi, kur fejas lika spējā savus burvju puteklīšus, lai cīnītos pret svešiniekiem, kuri naski vēlējās iebrukt viņu zemītē.

Ja stāstītājs atteiksies no mīta puses un apstāstīs visu tā, kā īstenībā arī ir, tad sapratīsi to, ka tā ir tikai kārtējā optiskā ilūzīja, kas, pateicoties apkārtējai ainavai, liek tavām smadzenēm domāt, ka kalns ir tāds, kādu tu to redzi nevis citādāks. Doma tāda, ka īstenībā visi šie ceļi atrodas uz kalniem kā mēs tos saprotam un esam raduši redzēt, bet kopējā ainava liek domāt, ka atrodamies, piemēram, kalna nogāzē, nevis kalna virsotnē uz ceļa.

*Noskaties video, tajā redzēsi, ka auto it kā ripo augšā kalnā, bet īstenībā tas ripo lejā pa nogāzi. Šeit ielaužas ainavas radītā optiskā ilūzija, kas liek tev domāt, ka viss notiek pretēji.

Beigu beigās, tie, kuri tic pasakām, turpinās stāstīt citiem, ka tā ir feju apburtā zeme, tie, kuri draudzējas ar loģiku un precizitāti, teiks, ka tas ir tikai acu apmāns un visam ir loģisks izskaidrojums.

Starp citu, ne tikai Īrija var lepoties ar šādiem maģiskajiem ceļiem, ir arī citas vietas pasaulē, kur var atrast tā sauktos maģiskos ceļus jeb magnētiskos ceļus, kur noris tādas pat dīvainības.

Ja tev gadās dzīvē apmeklēt Īriju, kas NAV tikai naudas pelnīšas vieta, bet arī vieta, kur ir apbrīnojami skaistas dabas ainavas, klinšainie kalni, okeāns vienā pusē, jūra otrā... tad noteikti apmeklē Vaterfordu, jo šajā vietā atrodas populārākais maģiskais ceļš. Tam noteikti arī nepabrauksi garām, jo vietējie iedzīvotāji ir parūpējušies par to, ka pirms tā atrodas milzīgs akmens ar uzrakstu ''MAGIC ROAD''.

19 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
vēl viens iemesls optiskās ilūzijas pamatā var būt koki, kuru zari okeāna malās aug sāņus stipro, patstāvīgo vēju brāzmu pēc emotion
0 0 atbildēt

Esmu tur bijis, tā viņš ir emotion bet taisnības labad jāsaka, ka šādi ceļi ir arī citviet, piemēram Skotijā (no perrsonīgās pieredzes). Jebkurā gadījumā interesanti emotion

0 0 atbildēt