local-stats-pixel fb-conv-api

«Lūdzu, nesitiet savus bērnus.» Reāls stāsts par mazu puisēnu.45

427 2

Ieraudzīju šo atklāto vēstuli visiem vecākiem un nevarēju nepadalīties! Pirms pacelt roku, padomā divreiz - vai tas ir tā vērts, vai pēc tam Tu nesāksi ienīst sevi?!

«Šodien lidojuma laikā no Antālijas uz Kijevu 8 gadus vecs puisēns netīšām apgāza papīra glāzīti ar karstu tēju un tā ielija viņam klēpī...»

427 2 45 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 45

0/2000

Nu, ja sīkais sper kaķim, vai dara ko tamlidzigu, tad ar siksnu prasītos uzšaut, lai saprot. Tagad pilns ar tādiem sīčiem, kas žagaru nav redzējuši, un domā, ka var kāpt visiem uz galvas.

Pats bērnībā tikai 2-3x ar siksnu dabūju, bet pelnīti.  (salauzu sencim makšķeres utml.)

66 2 atbildēt

Citreiz, jau vajag iedot pa dirsu ne jau tā kad zils paliek un ka nedēļām, sāp bet ar mēru. Bet ja bērns nekā nav izdarijis un vienkārši klapēt par to ka sencis cukā ir, tad nu gan tam pašam sencim  abas plūmes uztaisīt, ka ir nogatavojušas un pašam kartigi pa to dirsu iedot. emotion  

34 2 atbildēt
Nezinu, kas ir ļaunāk pārāk stingri vecāki vai pārāk vienaldzīgi. Bet uzskatu, ka visam ir savs mērs. Ja vecāki ir nolēmuši bērnu audzināt, tad viņu pienākums ir izaudzināt kārtīgu cilvēku.
31 0 atbildēt
Dēļ patstāvīgās slānīšanas aizgāju no mājām. Tāpēc, lūdzu, topošie vecāki vai vienkārši vecāki, vardarbība ir tā, kas sabojā bērna psihi un nākotnē tas atspēlēsies uz jums.
26 1 atbildēt

... Teica māte, kurai nav nojēgas par to kā audzināt bērnu.

Relaitāte ir tāda, ka ir jāatrod vidus ceļš. Pasaulē ir diva veida ļauni cilvēki:

1) Cilvēki kuri auguši vidē, kur viss ir atļauts un ir nesodamības sajūta jau no dzimšanas.

2) Cilvēki kuri auguši nelabvēlīgā vidē.

Bērnam ir jāsaņem sods par apzinātu sliktu rīcību, nepaklausību un neizdarību, bet ne par nejauši vai neapzināti izrausītu negatīvu notikumu.

Mani bērnībā nedaudz pēra, bet vairāk bija sodi ar kuriem es tiku ierobežots, dažreiz gadījās kad dabūju netaisnīgi, bet visā visumā tas labi ieaudzina disciplīnu un autoritāti.

Vislabākais sods mūsdienās ir bērnam noteikt mājas arestu un atņemt telefonu, datoru, televizoru un citas elektro iekārtas, lai sēž un lasa grāmatu.

19 0 atbildēt

par zagšanu viennozīmīgi ir jāsoda par pārējo pietiek vnk, sarāt un izskaidrot bērnam ,kāpēc un par ko viņam tagad skalo smadzenes

19 2 atbildēt
Mani arī sita, kas no manis iznācis? Cilvēks kas nesaprot vārda mīlestība nozīmi, cilvēks kas nevienam nekad nav pateicis ka kādu mīlu pat ne vecākiem. Esmu viens pats un laikam uz mūžiem, nesaprotu jēgu cilvēku kopdzīves atiecībām, man tās vienkārši nav saprotamas...
15 0 atbildēt
Jā esmu pērta, bet neesmu izaugusi paldies Dievam par izlutinātu miljardiera meitiņu.
10 0 atbildēt
Varbūt reizēm tas arī kaut ko dod, bet nu atkarīgs arī par ko, jo kā piemēram mani sita jo nemīlēja, un regulāra sišana rada bailes,kas rada neuzticību cilvēkiem. tomēr domāju ka reizēm tomēr var gadities ka vajag, jo ir daži bērni, kuriem tiešām savādāk līdz smadzenēm neaiziet, ja vecāki neizdara ko tādu ko bērns negrib vairāk izjust.
8 0 atbildēt

Tagad bērnus var no 1.5 gada atdod bērnudārzā, kamēr vecāki strādā, tas tagad ir sabiedrības uzdevums izaudzēt krietnu bērnu, jo vecākiem mūsdienās ir maz laika, ko viņiem veltīt. Es ceru, ka man būs savādāka situācija. Par to sišasnu, visam ir jābū ar mēru, jo tagadējie mūsdienu knauķi ir maigi izsakoties bezkaunīgi palikuši. Neciena vecākus cilvēkus utt.

Bērna audzināšana ir ļoti smags un laikietilpīgs darbs, bet sistēmai izskatās ir labāk bērnu atraut no mātes un viņš tiek agrā vecumā ielikts bērnudārzā., lai tas būtu izaudzis tā kā sistēmai tas ir vajadzīgs, kāds izaugs krietns cilvēks, no kāda izvedos noziedznieku. Tāda loterija. Esmu vērojusi kā rodas aba veida cilvēki.

8 0 atbildēt

izskatās, ka tevi bērnībā ir pamatīgi zilinājuši.

7 0 atbildēt

Nope. Mūsdienās viņus per mazāk, kā kādreiz, jo šāda audzināšana tagad ir sodāms noziegums, it sevišķi Anglijā, nedod Dievs, atņems bērnus, un tieši tā iemesla dēļ, ka likums ir bērnu pusē, sīkie ir tā izlaisti, ka tā vien prasās uzšaut, kad tādi briesmoņi brēc, sit vecākiem kādā lielveikalā, jo viņam nenopirka kārtējo sūdu. Kādreiz pēra, neviens tādu audzināšanas metodi nenosodīja, zato bija disciplīna, cieņa pret vecākiem cilvēkiem un apkārtējiem.

7 0 atbildēt

Cik daudz  ir jāsit bērns, lai tas  lidmašīnā brēktu ''Tēti, tētīt, lūdzu, tikai nesit man. NESIT MAN!'', tikai tpc ka uzlējis tēju sev virsū?

7 0 atbildēt

Sist nevajag, bet tomēr jābūt kaut kādam respektam. Atceros, ka pirmajās klasītēs ģērbtuvēs pirms sporta neviens nelecās lielākajiem puikām augumā, bija respekts, jo lielāki un stiprāki bija. Tagad gan kaut kā savādāk ir. Ielaiž ģerbtuvē bariņu ar pirmklasniekiem, pedagogs saka, lai nesabiedē. Tie sīkie nāk iekšā teikdami, ka no mums nebaidoties un sāk kaut ko lekties augumā emotion Protams, smieklīgi, bet nu pēc pāris gadiem būs lupatas, kas tad, kad kāds reāli iesitīs, nevis vienkārši apmainīsies ar apvainojumiem, zvanīs vecākiem šokā, ka kāds viņiem pa ģīmi iedevis, kaut gan itkā neko neesot darījis. 

5 0 atbildēt
Vardarbība ir lieta kuru cilvēkos nevar izmainīt.
6 2 atbildēt

ar prātu savureiz vajag noslanīt

7 4 atbildēt

Mani vecaki nekad nav situsi, bet ir persusi, kas ir pilniba kas cits.

3 0 atbildēt

Teikšu lielu paldies tēvam, kurš man bērnībā par sataisītiem sūdiem ar siksnu pa dirsu nodeva. Apziņa, ka vecais uzzinās un dabūšu pa pakaļu, diezgan bieži atturēja no dažāda rakstura huligāniskām, un ne īpaši likumīgām likumīgām darbībām. Par to arī cieņa un respekts.

Runājot par māti, tad viņu ar visu viņas mīlīgo bubināšanu varēja mierīgi sūtīt irst, protams, tā, lai vecais nedzird..

3 0 atbildēt

Man piemēram nepatīk šie mūsdienu bērni. Ir pārāk kaitinoši. 

2 0 atbildēt

mans uzskats - ja noper, tad par savārītajiem sūdiem ir saņemts sods.

savukārt, ja neko nedara, tad ir daudz lielāka traumēšana, jo pēc tam visu laiku ir jāraustās, kas man būs par to. Un dažreiz tā nepiedošana un ignorēšana ir daudz efektīvāka nekā noslānīšana, jo sīcis visu laiku mēģina laboties, darīt labus darbus, un tik un tā tas neko nedod un nespēj izpirkt savārītos sūdus.

p.s. bērnus neesmu klopējis (izņemot pāris reizes pa pleciņu, ka piepirž autiņu), dodu priekšroku psihoteroram un ignorancei. Un kad sīkie kaut ko grib, tad ar nožēlu atceras, ka kaut kad iepriekš savārīja sūdus. 

2 0 atbildēt