local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas valsts himnas maiņa!225

Šodien izlasīju, ka TVNETā bija raksts par to, ka rosina mainīt Latvijas valsts himnu! Tas varētu būt diezgan liels un iespējams nepareizs solis, jo mūsu Baumaņu Kārļa sacerētā himna ir īsta valsts relikvija, kura pirmo reizi skanējusi pirmajos vispārējos dziesmu svētkos.
Diemžēl kā liecina ziņas, tad jau ir savākti 45 paraksti un vēl jāsavāc tik pat daudz, tas ir vēl 45, lai šī iniciatīva kļūtu aktīva!
Īsti nav saprotams, kāpēc tas vispār tika ierosināts.Mūsu ''Dievs svētī Latviju'' grib samainīt pret ''Saule, Pērkons, Daugava''. Šī ierosinājuma autors ir Eduards Griškevičš! Gribētos dzirdēt vai izlasīt kādu viņa interviju, lai viņš paskaidro šo nepiecieciešamību! Vienīgais arguments no viņa puses ir tāds, ka Eduards apgalvo, ka dziedot dziesmu ''Saule, Pērkons, Daugava'' ir spēka sajūta un jautā tautai, vai mēs tādi nevēlamies būt.

Gribētos zināt ko Jūs spocēni domājat par šo soli? Es personīgi esmu pret!

Es gribētu vēl piebilst arī to, ka mūsu himna nav skanējusi tikai pirmajos vispārējos dziesmu svētkos, bet arī daudzās olimpiādēs par izcinītajām medaļām kā arī svētkos un daudz kur citur! Šī himna dzīvo mūsos.





645 17 225 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 225

0/2000

Es esmu pret himnas maiņu!

171 18 atbildēt
dea avatarsdea

Nekad tā īsti nav patiku mūsu himna, viņa ir pārāk skumīga un lēna, BET katreiz, kad dzirdu viņu pārņem saviļņojoša sajūta (īpaši ja tā skan hokeja mača beigās :D ) Turpretī, klausoties saule, pērkons, daugava nepārņem nekādas izjūtas. :(

Lai paliek vecā himna !

137 12 atbildēt

nesaprotu kāda jēga mainīt valsts himnu..

tomēr daļa no vēstures ;)

106 2 atbildēt

Valsts sapista - brutāli, tauta - izbraukusi, latu-nomainīs eiro, aizlaist vējā vienīgo salgabājušos nacionālo simbolu? Idiotisms..

87 8 atbildēt

"Saule, Pērkons, Daugava", protams, ir ļoti patīkama dziesma, bet mūsu himna ir bijusi mūsu himna nu jau paaudzēm ilgi. Vai tā būtu jāmaina tikai dēļ kādām iegribām, pamatotām ar .. neko konkrētu?

Tas ir muļķīgi. Lai arī kādas atšķīrīgas sajūtas abas dziesmas neradītu, "Dievs, svētī Latviju!" tomēr ir dziļi iesakņojusies latviešu sirdīs un vienmēr mūs pavadījusi. Nekādu mainīšanu!

74 1 atbildēt

ES ESMU PRET

57 1 atbildēt

"Saule pērkons daugava" man daudz labāk patīk.. 

Bet es neredzu jēgu kko mainīt..tāpat lielākā daļa veco versiju tad dziedās. 

53 1 atbildēt
X avatarsX

Es esmu uzaudzis pie šīs himnas.

Kada sakara ir jamaina?

42 0 atbildēt

mana pirmā doma: are u fucking kidding me??!

38 0 atbildēt

emotiones pret... 

29 0 atbildēt

Noklausijos pēdējo video Dievs svētī Latviju un tas mani aizkustināja emotion

ES NOTEIKTI ESMU PRET HIMNAS MAIŅU!!! emotion

28 0 atbildēt

Tagad jau dažam labam "latvietim" ir grūtības ar himmnas vārdu atcerēšanos, bet kāds haoss būs ar "Saule, Pērkons, Daugava". dziesma ir daudz komplicētāka. Tomēr nevaru nepiekrist - ka "Saule, Pērkons, Daugava" ir spēcīgāka um emocionālāka.

26 0 atbildēt

Pilnīgi un galīgi PRET

26 0 atbildēt

Ehh... Saule pērkons daugava vairāk ir par to kā mūs visus apceļ nejaukās lielvalstis, bet Dievss svētī latviju ir par brīvību 'n excrement. Tādēļ atstāt to pašu. Please?

20 0 atbildēt

Lai arī man "Saule, Pērkons, Daugava" patīk simts reižu vairāk kā tagadējā himna, mainīt to nevajag! Mūsu tagadējā himna ir daļa mūsu vēstures, daļa no tā, kas mēs esam tagad (es nerunāju par ekanomisko stāvokli). Esmu PRET himnas maiņu.

20 0 atbildēt

Labi, šai himnai ir vēsturiska nozīme un tādā garā. Tomēr jāatzīst, ka skaņdarbs nekāds tautas apziņu pacilājošs nav un drīzāk atgādina kaut kādu gaudulīgu lūgšanu... 

21 5 atbildēt

Nu a moš Latvijas valst6s vārdu arī mainīs???? Idiotu bars...

17 1 atbildēt

Saule , Pērkons , Daugava  ir laba latviešu dziesma ( personiski man viņa patīk ) bet himna ir un paliek himna ar ko mēs lepojamies un ar to mēs nesam savu vārdu pasaulē ! tik pat labi mēs varētu nomainīt karogu !

ES PRET !

15 0 atbildēt

Es esmu pret himnas maiņu! emotion

11 0 atbildēt

SPD ir pārāk gara dziesma priekš himnas. Pat tagadējā šķiet drusku par garu salīdzinājumā ar citām himnām. Bet ja kāds SPD gribētu saīsināt, tad tā zaudētu jēgu.

Lai jau paliek tā pati.

10 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »