local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas neatkarība ir nelikumīga!74

827 8

Krievijas Federācijas parlamentāriešu grupa ir piedāvājusi ģenerālprokuroram Jurijam Čaika atzīt PSRS sabrukumu par nelikumīgu un saukt pie atbildības "padomju seperātistus", tostarp Mihailu Gorbačovu.

Partijas "Vienotā Krievija" pārstāvji Jevgeņijs Fjodorovs un Antonijs Romanovs, komunistiskās partijas pārstāvji Oļegs Denisenko un Ivans Nikičuks, kā arī Mihails Degtjarevs ir iesnieguši prasību veikt notikumu pārbaudi, kas noveda pie PSRS sabrukuma. Deputāti savā runā norādīja, ka vairums PSRS pilsoņu (77%) referendumā bija nobalsojuši par labu saglabāt vienotu PSRS, taču tā brīža valsts vadība veica nelikumīgas darbības, kas izraisīja sabrukumu valstī. Šie deputāti pieprasa, lai tiktu saukti pie atbildības tā brīža valsts vadoņi, tajā skaitā Mihails Gorbačovs.

827 8 74 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 74

0/2000

Kā jau tvnetā komentēju, tad formāli juridiski PSRS bija valstu savienība nevis viena valsts. Teorētiski valsts no PSRS varēja arī izstāties. Juridiski PSRS likvidācija un savienoto republisku neatkarības nebija valsts sadalīšana bet savienības izbeigšana.

Skumji, ka pēc šitik daudziem gadiem vēl šādus jautājums kāds vispār paceļ. Tas tikai n-to reizi apstiprina, cik naidīgi mums ir autrumi un naidīgi ari visi tie, kas šādu politiku atbalsta - taja skaitā viens paliels bars krievvalodīgo Latvijā. Un ta brīnās, ka viņus šeit neieredz, lol.

101 3 atbildēt

Par brīvu Latviju!

Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!

Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!

Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!

Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!

Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!

Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!

Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!

Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!

Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!

Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!Latvija!

96 8 atbildēt

Nostradamusa pareģojums sāk piepildīties. Reiz lasīju, ka drīz sāksies visas Eirāzijas pārdale, proti, Eiropai uzbruks kāds liels spēks, kas liks Eiropai stāties tai pretī, izveidojoties par vienu valsti (ES kā reiz ASV izveidosies par federāciju). Ņā... ballīte mums vēl ir tikai priekšā. 

43 3 atbildēt

Padomju laikā krievu inteliģence tika gandrīz pilnībā iznīcināta, šīs ir sekas...

39 0 atbildēt

Ko nelikumīgi? Painteresējos un, lūk, PSRS konstitūcijā 71. pantā bija noteikts, ka ikvienai tās dalībvalstij bija saglabātas brīvas tiesības izstāties no PSRS.

Baltijas valstis nebija Krievijas PFSR sastāvdaļa, bet gan PSRS dalībvalstis ― Igaunijas PSR, Latvijas PSR un Lietuvas PSR. Tas arī bija noteikts PSRS konstitūcijas 70. pantā.

Ko tie krievi diršās? Ja te cels kaut kādas pretenzijas (piem., aneksācija) pret mūsu suverenitāti, vajag sūdzēt Krieviju starptautiskajā tiesā, jo Baltijas valstis juridiski ir visu likumīgi izdarījušas.

30 0 atbildēt

Par maz tiem bandu berniem ir vai ,vai tad nepietiek ka izsutija Latviesus uz Sibiriju,un muss okupeja.Ko vel viniem no mums vajag.Viniem napietiek ka Latvija ir tv ,radio,skolas,bernudarzi,prese krievu valoda,ko tie mudaki neliekas miera... emotion

31 1 atbildēt

Tikko viss sāka normalizēties.. Latvija sāka uzveikt krīzi, algas palielinājās.. Un protams jāsākas kaut kādam bezsakaram. Nu kāpēc. emotion

16 0 atbildēt

ko lai saka.. 1karš draud, 2karš draud, tgd mēs neatkarīgi esam pusdzīvi nodzīvojuši. es jau nu bez cīņas atpakaļ PSRS neiekļaušos..

12 0 atbildēt

Un tūlīt ienāks Jenss un tam piekritīs...

10 2 atbildēt

Viņi savu valsti nevar kontrolēt, bet grib vēl teritorijas. emotion Krievi iet uz to, ka var sākties WW3, kas arī varētu nozīmēt mums zināmās civilizācijas beigas. Cerams viņi nāks pie prāta.

9 1 atbildēt

citāats, "nāvi okupantiem"

9 2 atbildēt

Un to , ka PSRS 1940.gadā okupēja Latviju pēc miera līguma parakstīšanas 1920. gadā , neviens krievs negrib atcerēties. emotion

5 0 atbildēt

AAAAAAAAAAAAk.

Nabagi tie krievzemes iedzīvotāji kas viņiem pietrūkst (smadzenes??? ), dažiem tikai pieleca kad psrs idealõģija bija mēsls, plds gorbačovam kad viņš irzraka mūsu Baltiju, bet kā var redzēt krievzemes varenie veljoprojām dzīvo tālajā 1920gadiņā kad uz pasaules valdija vienkārša vara,

kā saka ja ir spēks prātu nevajag. emotion

to pierāda slavenie yuutubes video par slavenajiem krieviņiem.

žēl kad Latvijas krievi neapjēdz cik viņiem pie mums ir lieliska dzīve, aizbrauktu uz savu krievzemi atri vien piegrieztu kāds viņiem skābekli.

BESĪ kad viņi vēl kādas tiesības te grib ieviest (pie mums jau tā pārak daudz viņiem atļauts), zinu vienu valsti kurā vis ko viņi vēlās ir sagatavots tieši priekš viņiem, tā nedaudz uz austrumiem tā duj prom. emotion

 

Ukraiņu tautu jau GADSIMTU ča*arē krievi, cik vel ukraiņiem janomirst lai krievs nomierinātos, ~12`000`000 cilv. jau 100gadu laikā tika iznīcināti, bet veljoprojām nepietiek???

4 0 atbildēt

Krievi arī par daudz atļaujas!Piemērs ir Ukraina

7 4 atbildēt

Tieši šī iemesla dēļ ir labi Latvijai atrasties gan NATO, gan ES. Tik viegli viņiem mūs sagrābt nesanāks.

3 0 atbildēt

Ož jau pēc WW3

5 3 atbildēt

Un ko tad viņi tagad ņems un tiesās veco Gorbačovu? emotion Viņš, iespējams, ir gudrākais valsts vadītājs kāds tai sūda valstij vispār ir bijis un būs emotion

2 0 atbildēt

Ew, tas tiešām nav kāds nelabs joks? emotion

2 0 atbildēt

Ko viņi tur cepjas, man vienalga, kas tur par likumiem Krievijā tajā laikā bija, bet tagad te ir Latvija un tā arī būs! 

2 0 atbildēt

Lai jau sūdz tiesā un meklē taisnību. Lieta tāda, ka neeksistē dokuments par Latvijas iekļaušanu PSRS sastāvā. 1991. gadā, kad bija jautājums par neatkarības atjaunošanu, vajadzēja anulēt to līgumu, bet tādu vienkārši nevarēja atrast. Līguma neesamība tikai pierāda vardarbīgu valsts okupāciju. Neakarība nekad oficiāli uz papīriem nav zaudēta. Bet zinot krievu dabu, svarīgi papīri mēdz uzrasties no zila gaisa vai pēkšņi pazust.

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »