local-stats-pixel fb-conv-api

Latvija, nekaisi sev pelnus uz galvas!7

Šīs lietas manī noveda līdz pārdomām, ka patiesībā mēs esam nepelnīti, nepareizi novērtēti, jo tālāk pateikto iemeslu dēļ. Mūs nekad nav spējuši izprast un tādēļ arī adekvāti vērtēt. Pārāk daudz kam latvietis ir pieradis piekrist, kritiski neanalizējot cēloņus.

Piemēri, noteikti esat dzirdējuši, ka maskavieši ir centušies iegalvot, ka Latvija ir nomale un province, bet bāleliņi piekrīt un māj ar galvu, lai gan vēsturiski visas novitātes arī Krievijas impērijai ir sākušās caur Latviju un Rīgu. Sākot ar vispārējo izglītību, elektrifikāciju, elektrisko tramvaju, autobūvi un beidzot ar neizskaidrojamo tieksmi visādus jaunos viļņus rīkot šeit, bet ne pie sevis.

Kāds ir papūtis pīli un latvietis māj ar galvu un paklausīgi piekrīt, ka Latvija ir maza un mēs esam maza tautiņa.

Bet kā tad ir patiesībā?

Protams, ka Latvija nav liekama blakus 20 lielākajām pasaules valstīm, bet arī ar mazohismu nav pamata nodarboties. (skatīt avotu)

Un arī pēc iedzīvotāju skaita tas tā nav. (skatīt avotu)

Latvieši un Latvijā dzīvojošie cilvēki tiek raksturoti kā emocionāli noslēgti un nesabiedriski cilvēki, kas maz smaida.

Var jau viss kaut ko stāstīt par mentalitātēm un atvērību, bet es drīzāk domāju ka šī attieksmes uzvedība ir vairāk saistīta ar individuālo garīgās attīstības līmeni. Un mums tas ir augstāks. Mēs esam emocionāli pašpietiekamāki. Mēs vairāk meklējam mieru un protam rēķināties ar citu mieru. Respektīvi mums nav nepieciešams uzmākties citiem, lai kompensētu savu emocionālo nepietiekamību. Emocionālā nepietiekamība tomēr vairāk raksturīga garīgi mazāk attīstīem indivīdiem.

Neteikšu, lai smaidat biežāk, jo man patīk saņemt šos jūsu retos, bet īstos smaidu.

Pirms divām nedēļām par interneta hītu kļuva video "10 Hours of Walking in NYC as a Woman", kurš šobrīd Youtube skatīts 35 miljonu reižu.

Šis video tika veidots kā sociāla kampaņa, lai pievērstu uzmanību tam, kā sievietes tiek aizskartas uz Ņujorkas ielām. Līdz šim parādība, ko angliski sauc par catcalling vēl nebija izraisījusi tik plašas diskusijas un sabiedrības nosodījumu.

Mums - ziemeļniekiem - protams, ir pavisam citāda mentalitāte.

šis video radīts kā atbilde Ņujorkas klipam, kas parāda, ka mūsu raksturs ir pavisam citādāks. Mēs esam rezervētāki, toties tad, kad vēlamies izteikt komplimentu - tas ir patiess un sirsnīgs.

105 2 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

 emotion 

8 0 atbildēt

 emotion 

5 0 atbildēt
emotion
4 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Mazāk vaimanā vairāk dari
0 1 atbildēt