local-stats-pixel fb-conv-api

Ko vegāns dienas laikā spēj apēst?174

1099 16

Sveiki spocēni, sakarā ar to ka bieži sanāk dzirdēt stereotipus ka vegānu ēdienkarte nepiedāvā pietiekami daudz olbaltumvielu kā arī ir grūti sasniegt vajadzīgās kalorijas. Tad nu nolēmu paskaitīt cik un ko tad īsti es iegūstu ikdienā un cik man vajadzētu uzņemt lai es nezaudētu savu svaru. Esmu 190 cm garš, 78kg smags ar visai aktīvu dzīvesveidu. Dažādi interneta kalkulatori rādīja nedaudz savādākus skaitļus, bet vidēji man vajagot 2500-3000 kcal, 130g ogļhidrātus, 38g šķiedrvielas, 70g tauki, 62g proteīna, ja pēc fitnesa standartiem tad 78g proteīna. No paša sākuma jau skaidrs ka ar 130g ogļhidrātu priekš manis ir stipri par maz, bet nu skatamies kas sanāks.

1099 16 174 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 174

0/2000

Cik aiziet dienā naudas tādām izvirzītbām? Egg-free majonēze, tofu.... un citas lietas, kopā normāla summa gan jau sanāk.

41 0 atbildēt
Baigais piķis aiziet pārtikā ...
33 0 atbildēt
1m90cm un 78kg? Aizver muti šketeli. Rij visu ko redzi un skrien uz tuvāko kačalku
20 0 atbildēt

Esmu veģetāriete un katru reizi, kad ''panesas'' sarunas par gaļēdājiem un veģetāriešiem, nākas dzirdēt, ka veģetāriešiem ir visādas veselības problēmas un ka cilvēki ir radīti, lai ēstu gaļu.. Tad nu man nākas aizstāvēt savu viedokli. Vēl varu piebilst, ka gaļēdāji bieži vien uzskata, ka veģetārieši un vegāni ir agresīvi, jo uzspiež savus principus citiem. Man ir nācies saskarties tikai ar to, ka gaļēdāji man uzspiež savus principus, sakot, ka ''gaļu jau nevar aizstāt''..

#GoVeg

20 2 atbildēt
Beidz ēst manas barības barību!
13 2 atbildēt
Kāds ir iemesls kādēļ tu kļuvi par vegānu?
8 0 atbildēt

domā ka viss slēpjas olbaltumvielās vai taukos? a kā tad ar visādām aminoskābēm, kas ir muskuļu sastāvā, kur tu tās uzņem, banānos takš tādu nav? Ja kas, cilvēks sākumā dzīvoja kā daunis, kamēr nesāka ēst gaļu, tad tik viņš sāka tik normāli attīstīties.

8 1 atbildēt

Personīgi es par pareizāko diētu uzskatu paleodiētu, jeb akmens laikmeta ēšanas paradumus. Tā iederas manā pasaules uzskatā un es cenšos pie tās pieturēties. 

Miljoniem gadu cilvēka ēšanas paradumi nemainījās un organisms pie tiem pielāgojās. Lopkopība un zemkopība sākās tikai kaut kādus nožēlojamus 20k gadu atpakaļ un cilvēka organisms nav pie šiem ēšanas paradumiem pielāgojies - cukurs, piens, maize, graudaugi - tā visa akmens laikmetā nebija. Tad kāpēc man jāgrū'savā organismā tas, pie kā tas nav pielāgojies?

Vairāk par paleo lasi šeit ja ir interese

9 2 atbildēt

Nevienu vegetārieti un vegānu negribu ne uzslavēt, ne nosodīt, bet es ēdu un ēdīšu gaļu un citus produktus, kas nāk no dzīvniekiem, jo tie man garšo, un kamēr man neviens dzīvnieku produktu neēdājs neuzbāžas virsū ar savu idealoģiju viss ir labi- viņi mani netraucē, es netraucēju viņus...

6 0 atbildēt

Neesmu pret veģetāriešiem, bet lūdzu izdzīvojiet vismaz vienu gadu ar mūsu platuma grādos izaudzējamo pārtiku bez papildus vitamīnu un pārējo vielu uzņemšanas.

6 0 atbildēt

es nekā nevarētu iztikt bez gaļas, olām un piena produktiem emotion

6 0 atbildēt

es esmu 190 garš un 80 smags. pagājušo gadu biju veģetārietis, un tad jau bija grūti. tie brīži kad nav ko ēst un kāds tev atnes desu, vai arī kad aizej izsalcis uz svinībām bet tur ir TIKAI gaļas ēdieni ir traki. 

neesmu jau īsti gaļas cienītājs, bet ja ēdu tad zivis, putnu gaļu, retāk cita veida. 

par vegānu kļūt man būtu pārāk grūti, olas un piena produkti man ir neaizstājami. varbūt esmu tofu kaut kad pagaršojis, bet cik tas maksā? turklāt lai es to visu uzņemtu man būtu obligāti jāizvēlas vismaz daži bagātinoši produkti, piemēram kā rieksti, kuri parasti ir bišķi augstākā cenu kategorijā. 

manas ēdienreizes pēdējā laikā sastāv no brūnajiem rīsiem un pupiņām. kā arī kartupeļiem jo tie vienkārši ir. turklāt fiziskā aktivitāte un neregulāras maltītes man neit labumā. 

6 0 atbildēt
Kur tādus idiotismus esi redzējis??? Debīls esi?
4 0 atbildēt
Vegāni varbūt ir labi, bet lai nemēģina kādam iestāstīt savu nostāju.
4 0 atbildēt

Sākumā ar tiem ''ieteicamajiem'' tu gan esi saputrojies, jo 130g oh, 62g ob un 70g tauku ir 1400kcal, bet tā ir tīri piezīme, kas nekādā veidā neattiecas uz rakstu. 

Runājot par uzturu, viss izskatās ok, tikai vajag krietni vairāk dārzeņu un augļu (tos visiem vajadzētu ēst vairāk), kā arī riekstus iekļaut regulāri. 

3 0 atbildēt

Vegāns, 100. līmenis - neēd neko, kas met ēnu.  emotion

3 0 atbildēt

Edienkarte nav isti laba, un sabalanceta, es pati esmu veģitariete, neēdu, gaļu, zivis, bet es pat neko tādu savā uzturā nelietotu, vismaz ne ikdienā. Bet studenti iir studenti! 

3 0 atbildēt

Atkal Tu sāksi ??? Cik var ? emotion

3 1 atbildēt

Mī un žē... Takš pasaule iet uz galu! Tāds iespaids radās izurbjot cauri visām komentu lapām... 

 

Pēc Bībeles cilvēkam bija 40 dienas GADĀ jāatturas no gaļas ēdieniem... TO toč zinu, kaut īsti ticīgs nekad neesmu bijis.

Par to, kāda ēdienkarte ir rakstā, es vispār neteikšu neko. Es vienā reizē apēdu (tā uz aci pierēķinot) to, ko te apēd pa visu dienu. emotion Nu labi, man tās ēdienreizes ir tādas ''jocīgas''- vienu nedēļu ēdu pa dienu, otru pa nakti... Tāds darba grafiks, piedodiet emotion Bet lai es paliktu divas dienas bez gaļas? Vienreiz pamēģināju, jo kkā aizmirsu iepirkt gaļas rezerves nākamajai nedēļai... Pirmās trīs dienas vēl tā, bet pēc tam jutu, ka nebūs labi... Nespēks, sagurums... Gluži kā būtu slims... Piektajā dienā jau ar nepacietību gaidīju nākamo algu, lai tiktu beidzot uz bodi. Tā tīri teorētiski man pa ceļam uz darbu bieži gaļa pa ceļu nēsājas, bet, par cik mednieks oficiāls neskaitos- nu nedrīkst šaut... Tiesa, nav jau arī šaujamā... 

Bet nu jā, var jau būt, ka tie zālēdāji esot sportisti un kas tur vēl... un lopu dzīves apstākļi nu nav tie labākie... Bet galu galā tas viss ir tikai tāpēc, ka cilvēks ir palicis slinks. Agrāk katrā lauku sētā bija pa 4 cūkām un tik pat govīm... Tagad (mūsdienās) lauku sētu ir ļoti maz un i tajās pašās reti kur var atrast vairāk par divām cūkām un tikpat govīm... Bet toties ir šie lielie uzņēmumi, kas zem 500lopiem nemaz nepalien... 

Manuprāt šī māžošanās, ka cilvēks var būt veģetārietis vai vegāns, ir tikai tīrākā slinkuma izpausme- viņš pats nespēj izaudzēt šo lopu un pat negrib to darīt. Zinu- pretarguments- pilsētā normāli cilvēki nenodarbojas ar lopkopību. Tiesa. Bet kāpēc tad visi tik ļoti lien uz pilsētām? Pamatā dēļ sava slinkuma strādāt laukos. Būs atkal pretarguments- laukos nevar nopelnīt... TE nu gan jāsaka- je negrib, tad nevar... 

Tā kā kaut kā tā. Ceru, ka tie, kas šitik tālu tika lasot šo savārstījumu, domu saprata. 

2 0 atbildēt

Būsiet tik labi un apgaismosiet mani, kas ir tas tofu ??? emotion

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »