local-stats-pixel fb-conv-api

Kas notiek McDonaldā patiesībā?145

1775 12

Ir tik daudz mīti, kā ir, kad strādā McDonaldā, kā tur patiesībā gatavo visus burgerus, kādā netīrībā mēs strādājot, ko tik mēs burgeros nebāžam, kādos taukos necepam gaļu.. bet tas viss ir tīrās pupu mizas, nekad nebiju vēl pieredzējusi tādu sterilitāti. Lasi tālāk rakstu, sapratīsi, par ko iet runa.

1775 12 145 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 145

0/2000

jautājumi:

- cik viegli ir tikt strādāt makdonaldā?

- KUR PALIEK VISS NORAKSTĪTAIS?

- kā tur jāstrādā cik dienas no cikiem un cik brīvdienas?

- cik stingra liekas kontrolēšana, katra darbība?

- vai ātri var pierast pie darba?

- roku mazgāšana nepadara rokas ''neērtas'' ?

- vai viss notiek lielā steigā kur viegli saputroties?

- cik daudz var pats darbinieks ēst tur pagatavoto pārtiku?

- vai zināms kas sastāvā gaļai? liellopu, cūkas, cita veida?

- cik ātrā laikā no pasūtijuma var uztaisīt parastu hamburgeru, izcepot gaļu, maizi un saliekot sastāvdaļas un iepakot? 

Ceru ka spēsi atbildēt. 

76 1 atbildēt

Interesants raksts, Es arī apmeklēju šo ātrās ēdināšanas tiesa gan varbūt vienreiz mēnesī, bet nošpļaujos uz stereotipiem, jo nav kaitīgi ēst Mcdonaldā, ir kaitīgi dzīvot, jo no dzīves visi mirst... Liktenis visiem vienāds, gan tie kas sporto, gan tie kas strādā, gan tie kas dzērāji - mūs tā pat zārkā tārpi sagremos. :D

67 2 atbildēt

Bet pieļauju ka par pašas gaļas kvalitāti Tu nevari garantēt.. Par organizatorisko pusi man nekad aplam nekādas aizdomas nav bijušas, tiesa daži pazīstami burgeros ir atraduši piemēram zobu.. Bet to droši vien var norakstīt uz vienu kkādu neveiksmi, bet... Ir viens bet, Anglijā zināmais pavārs Džeimijs Olivers uzvarēja tiesu pret makdonaldu par to ka viņu gaļā nav gaļas, tie ir visādi pārpalikumi, kuru detaļās neieslīgšu bet galvenokārt tie iet uz suņu barības ražotnēm normālos apstākļos. Šie pārpalikumi sajaukumā ar amonjaku rada kaut ko nedaudz līdzīgu maltajai gaļai... Tātad ko Tu teiksi par šo? emotion

29 1 atbildēt

Kas ir tā specifiskā smarža tiem burgeriem, kas tik ļoti raisa apetīti? 

25 0 atbildēt

Kurā Maķītī strādāji? Es Lunā (ja nemaldos - tā kas pie Laimas pulksteņa). Ne vienu reizi neapdedzinājos :)) HA! :D

Bet visam pārējam jāpiekrīt.

22 0 atbildēt

Gadu laikā par Mcdonaldu ir izveidojušies vairāki mīti ( par roku nemazgāšanu, utt.) Paldies par noderīgo informāciju, nākošreiz nevarēs vainot Mcdonaldu, ka no ēdiena paliek slikti :D

18 0 atbildēt

emotion

Tātad mīts par to ka strādājošie tur dzivo vien uz burgeriem nav paties?

Reāli Jūs tur paši nemaz viņus par velti nevarat dabūt? Pat norakstītos? 

13 0 atbildēt

Tā ir jā..Bet nu tu nepastāstīji par trakajiem rašiem, ka gribas visus pasūtīt 5as mājas tālāk jo neko nevar uzspēt... :D

Varu atbildēt uz tiem jaut.

-McD tikt strādāt nav grūti, grūti ir tur noturēties...  :D

-Viss norakstītais tiešām tiek izmests mistkastē,kuras regulāri tiek izvestas.. Ir speciāla mistkaste noraktītajai pārtikai....

-Nu ar brīvdienām un stundām reizēm ir kā ir..Gadās,ka kāds neatnāk uz darbu un tad kādu citam prasa palikt ilgāk..Ir tā,ka tev ir brīvs,bet zvana,lai atnāc pastrādāt..utt..

-Kontrolēšana ir stingra, katru jauniņo uzņem labi, bet "vecie" darbinieki ir tik pat stingri kontrolorie kā menedžeri... :)

-Atkarīgs no tā kā spēj iemācīties, jo ja esi gliemezis pēc savas dabas, tev tur  nav ko darīt.... Jo tur vajag tempu..Un jāzina ir daudz...

-Ir kam ir alerģija no tām ziepēm ar ko jāmazgā rokas, bet tā ir ok, rokas īstenībā tiek mazgātas pat biežāk..Piemēram pieskāries savai sejai, esj mazgā rokas..Burtiski pēc visa tiek mazgātas rokas...

-Bieži vien steiga tiešām ir tāda,ka viegli saputroties, tieši tādēļ ir nepieciešams labi pārzināt, katra burgera sastāvdaļas utt...

-Cik spēj maksāt tik ēd, savā darba laikā drīkst iegādāties ar atlaidi, bet ārpus tā tu maksā tāpat kā visi pārējie... Un  arī darba laikā-nedrīkst iznest pārtiku ārā, vai nopirkt un aiznest savam draugam,kas zālē sēž..

-Nu par gaļu jau saka,ka 100% liellopu, bet vai tas tā patiešām ir... Jo reāli tā ir saseldēta maltā gaļa.... Kuras temp starp citu regulāri tiek mērīta...Vai tā atbilst standartiem...

-Nu vidēji tosterī tiek laistas 6-8 bulkas, bulka tosterī cepas 35 sekundes, līdz ko bulkas no tostera ārā, tā tiek likta gaļa uz grila, pa  to laiku, kas ir aptuveni 45 sek tev ir jāpaspēj sagarnēt(nu salikt visu virsū), pēc tam jāpodod pie grila un "grila cilvēks" noņem gaļu pēc standarta tām bija jābūt kaut kādām 20 sekundēm, 8ām gaļām..Pēc tam tiek uzlikti pamati..Un sapakaotas bulkas..Nu vidēji šim procesam kopā vajadzētu aizņemt pusotru min.. Ja nav nekādas aizķeršanās....

 

Un jā pat norakstītos nevar dabūt pa velti..... Un nav tā ka vien uz burgeriem dzīvojam...

11 0 atbildēt

Spokiem atlaides dod? :D

10 0 atbildēt

Tagad jā - restorāni (smieklīgi gan viņu saukt par restorānu, bet ok...) tiešām ir augstā līmenī un redzami viss tīrs un kārtīgs, bet agrākējās baumas par visu slikto jau no zila gaisa nekrita :)))) Bet starp citu - man kaut kā tur dēļ tās visa "mēs esam veselīgi, tīri, nekaitīgi, sterili" utt kaut kā vairs nevelk uz turieni... Un lai ko teiktu un lai kā darītu: daudz baltmaizes pieštopsēties ar gaļu un eļļā ceptiem kartupeļiem, ir un paliek kunģa piestūķēšana :))))))) emotion

9 0 atbildēt

MC apmeklēju ļoti reti, tomēr visas reizes esmu bijis ļoti apmierināts. Pēdējā reizē pie kases manu pasūtījumu pieņēma pajauns puisis, kurš, neskatoties uz manu visai augstprātīgo pasūtīšanas manieri (sorry, nu ta sanāca), visu laiku bija ļoti pozitīvs, daudz smaidīja, beigās pat novēlēja labu apetīti. Biju apstulbis, iekšēji priecīgs, ka ir jauni cilvēki, kuri dara savu darbu pēc labākās sirdsapziņas. Tādus darbiniekus jārespektē!

9 0 atbildēt

Nestrādāju MCDonalds un nevaru spriest par tīrību. Man kā MCD apmeklētājam (diezgan retam, bet tomēr) nav gadījies sastapties ar netīrību apkalpojošā personāla teritorijā. Lielākā cūcība ir zem apmeklētāju galdiem, kuri pastāvīgi kaut ko nomet zemē un ņirdz par tiem cilvēkiem, kas to visu tīra un uztur kārtībā.

Vienīgā problēma ar ko jau vairākkārtīgi saskāros un vairākos McD, kartupeļi ir pārāk sālīti.

9 0 atbildēt

Var tikai pabrīnīties par lielisko darba organizāciju, bet maķītī laikam kaut ko no bulkām esmu ēdusi vienu vienīgu reizi, kad nokonstatēju, ka beigās esi ne ēdis, ne neēdis. 

 

Saldējums gan man tīk!

8 0 atbildēt

Vismaz labi maksā?

8 0 atbildēt

Par tīrību problēmu nav, tik garša tiem burgeriem ar katru gadu krītās. Hesītī garšo labāk. Uzskatu, ja esi iegājis burgeru ēstuvē, tad kalorijas neskaiti. Tādā gadījumā ja norijies burgerus tad vismaz max garšīgus. 

7 0 atbildēt

alga?

7 0 atbildēt

Hesītī pasūti - jāgaida, minimums, 5 minūtes. Maķītī -  vairāk par minūti nav sanācis. 

6 0 atbildēt

Piekritu visam rakstitajam, tapec ejiet labak stradat uz Hesbusger. Un ja nepatik visu darit merkakja atruma par diezgan smiekligu samaksu (jo vnk stundas nevar salasit), iesaku izveleties kadu darbu ar cieto algu.

5 0 atbildēt

ideālais darbs man - alga pietiekama, grafiks vienalga, un ēst par brīvu cik gribi. emotion

4 0 atbildēt
Visi te saka ka Hesīts labāks un tā, bet man ir nācies redzēt kā uz zemes nokritušu kotletīti ieliek burgerā un tad krita vērtējums Hesburger. Uz tādiem fast food vispār reti, kad eju.
5 1 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »