local-stats-pixel fb-conv-api

Kad vīrietis nav bērna tēvs...6

138 0

Sveiki,

Nesen Lielbritānijā 🇬🇧 bija sensācija par vienu vīrieti Ričardu Meisonu, kurš ir viens no firmas ,,Money super market” radītājiem.
Pirms 2 gadiem ārsts viņam paziņoja, ka viņš esot neauglīgs visu savu dzīvi. Tā kā viņš bija precējies apmēram 20 gadu ar 3 bērniem, un pirms dažiem gadiem viņam bija £4 miljonu šķiršanās no viņa sievas, tad radās jautājums kurš ir bioloģiskais tēvs viņa bērniem.
Šī iemesla dēļ Ričards iesūdzēja tiesā bijušo sievu un pieprasīja £250 000 kompensāciju. Interesanti, ka tiesa atļāva viņa bijušajai sievai neatklāt bērnu īstā tēva identitāti.

Šis stāsts pacēla tēmu, ka pasaulē paternitātes krāpniecība ir izplatīta, un daudzi vīrieši nemaz nenojauš, ka bērni, ko viņi audzina, nav viņu bioloģiskie. Ja palasa vairāk par šo tēmu, tad ir šokējoši, ka pēc datiem, ja tiek veikts DNS tests bērniem un vecākiem, tad līdz pat 30% gadījumu tēvi nav bioloģiskie tēvi. Visaugstākais procents %, kad tēvs nav bioloģiskais bērniem, ir Jamaikā 🇯🇲(34,6%), un otrajā vietā ir Nigērija 🇳🇬(30%).

Ja vīrietis nav tēvs, tad viņš var ieslīgt depresijā, jo jūtas piekrāpts. Lai gan ir debate, ka bioloģiskā saikne nav noteicošā, lai vīrietis būtu labs tēvs bērnam, tomēr daudzi vēlētos tik un tā uzzināt vai pastāv asinssaiksne un viņa ģimenes līnija turpinājās. 👨‍👦

Iemesli, kāpēc tā notiek:
* sievietes ir neuzticīgas, un dažreiz nezin, kurš ir bioloģiskais tēvs.
* finansiāls iemesls, jo partneris ir spējīgs uzturēt sievieti un bērnu, vai sieviete vēlas dabūt legāli bērna pabalstu no vīrieša.

Interesanti, ka Francijā 🇫🇷 šādi paternitātes testi ir pat aizliegti. Ka precētam pārim piedzimst bērns, tad automātiski vīrs tiek uzskatīts par bērna tēvu. Francija pat izteicās, ka tas ir, lai izturētu mieru ģimenē. Vienīgā situācija, kad šo testi ir atļauts veikt, ir kad tiesnesis tam dod atļauju. 👨🏻‍⚖️
Toties Vācijā 🇩🇪 ir aizliegts veikt paternitātes testus slepeni. To var tikai veikt, kad abi bērna vecāki tam dod piekrišanu.

Arī Āzijas valstīs kā Dienvidkorejā 🇰🇷 DNS testi paliek arvien populārāki, jo daudzi vīrieši šaubās vai ir bioloģiskie tēvi saviem bērniem. Katru mēnesi valstī tiek veikti 200-300 paternitātes testi, un pēc statistikas ap~3 no 10 bērniem nav bioloģiski.
Bez Dienvidkorejas arī Singapūrā 🇸🇬 šādi testi paliek arvien polulārāki. Īpaši ,,prenatal” testēšanas veids ir populārs valstī.

Toties izteikti musulmaņu valstīs nav atļauts vai ir grūti veikt DNS testus, lai pierādītu radniecību. Reliģisku iemeslu dēļ sabiedrība automātiski uzskata laulībā dizmušus bērnus par vīra. Izņēmumi ir, ja tiek atrasti 4 liecinieki. Piemēram, Pakistānā 🇵🇰 ja vīrs 40 dienu laikā pēc bērna dzimšanas neizsaka šaubas par savu radniecību, tad pēc tam viņš vairs nespēj to apšaubīt un ir spiests rūpēties par bērnu.

PS Ceru, ka raksts patika. Varat savas domas izteikt komentāros. 📝

Izmantotie avoti:
https://www.bbc.com/news/av/uk-46827601/the-dad-who-found-out-he-wasn-t-his-kids-biological-father
https://www.google.co.za/amp/s/theconversation.com/amp/what-are-the-chances-that-your-dad-isnt-your-father-24802
https://www.google.co.za/amp/s/www.africanexponent.com/amp/post/9156-there-are-reports-claiming-nigeria-has-the-second-highest-rate-of-paternity-fraud-in-the-world
https://www.quora.com/What-is-the-logic-behind-France-banning-paternity-tests
http://m.koreatimes.co.kr/pages/article.asp?newsIdx=142070
https://www.verywellfamily.com/help-for-victims-of-paternity-fraud-2997823
https://www.straitstimes.com/singapore/more-people-asking-for-prenatal-dna-testing
https://www.dawn.com/news/1170785
https://qa.islam.com/s/yqketc/is_there_paternity_fraud_in_islam_also_what_is_people_these_days_having_before_marriage#gsc.tab=0

Video par šo tēmu.
138 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Sabiedrība ir liekuļi - papriekšu viņi kliedz, ka nekādas morāles formas tai nav vajadzīgas, bet kad 30% bērni dzimst no citiem tēviem, tad vajag redz sūdzēt tiesā, atmaskot utt.. Vai nu tad vajag morāles normas vai nevajg, izdomājiet vienreiz!

Baušļi ir ierakstīti cilvēka sirdī, ja saki, ka tie nav vajadzīgi, tad tajā brīdī, kad kāds no tiem tiek pārkāpts pret Tevi pašu, tad Tu esi pirmais, kas kliedz par netaisnību.

3 0 atbildēt

Īstenība ļoti daudz šādu gadijumu. Vienkāršojoties šādiem testiem, arī vairāk atklāj. Bij pāris gadus atpakaļ raksts, ka vidēji 25% tēvu audzina ne savus bērnus (te ir par gadijumiem, kad viņš pat nezina ka nav īstais tēvs). Kā parādijies, tam ir arī juridiskas sekas. Būtu jāievieš par obligātu, tāpat kā laulību līgumu. 21.gs. laikam prasa korekcijas laulības institūcijā.

0 0 atbildēt
Kāpēc sievietes ir tādas m**ķeles?
0 0 atbildēt
Šāds atklājums ģimene ir jau pirmās pakāpes neuzticība! Runājiet ar savu otru pusīti, visu var izrunāt!
0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt