local-stats-pixel fb-conv-api

Kā latvieši nacionalizē krievu mākslinieku darbus24

55 3

Katrs našķu mīlis zinās konfekti "lācītis ķepainītis", tomēr ne visi būs aizdomājušies par šī našķa dizaina izcelsmi. Konfektes ietinamo papīrīti nu jau labu laiku rotā krievu mākslinieka Jāņa Jāņadēla Šiškina mākslasdarbs "Rīts priežu mežā", kurā attēloti lācēni ar lācani priežu meža vidū. Ja nemaldos konfektes ietinamais papīrs tika izveidots kā tehnoloģisks jauninājums, kurš apliecināja to, ka konfekšu ietinamie papīrīši var būt pietiekami detalizēti, lai tajos varētu iekļaut niecīgākās detaļas un krāsu pārejas. Tomēr saldumu ražotājs "Laima" ir spēris soli tālāk, tagad Šiškina gleznu uz našķa rotā "Laimas" emblēma un glezna ir Latvijas Republikas karoga iekļauta.
Man personīgi nav nekādi iebildumi pret tāda veida krievu mākslinieku darbu izrotāšanu, vienīgais kāds saldumu tīkotājs, kurš pārāk neaizraujas ar mākslu, varētu sākt apgalvot, ka šīs gleznas autors ir latvietis, kas varētu novest pie neērtiem pārpratumiem. Gribētos vien cerēt, ka nacionāla rakstura uzņēmumi nākotnē būs uzmanīgāki ar dizaina pieskaņošanu patriotisma celšanai.

lasi, vērtē, komentē emotion

55 3 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000

Tukšs raksts. Bija reiz Ufo un Busulim Boom FM/jūķūbā raidījums "Par neko". Pat tas bija sakarīgāks par šo..

8 0 atbildēt

Šķiet, ka šis dizains un arī pašas končas ir tapušas vēl padomju laikā, kad uz visādām šitādām lietām skatījās pavisam savādāk.

Turkāt saldumus ar stipri līdzīga dizaina iepakojumu ražo arī Krievijā links

6 0 atbildēt
Tāda LATVISKA bilde!!!emotion
4 0 atbildēt

A ko mees zinaam, varbuut viss ir saskanjots! emotion

2 0 atbildēt

Tev taisnība, ar galvu vajag domāt, pēc manām domām, tā nedrīkst. emotion 

2 1 atbildēt

Tavai zināšanai Laima sen jau ir pārdota krieviem un īpašnieks dzīvo Krievijā,taka sen Laima nav Latvijas uzņēmums.Tā pat kā Latvijas Balzāms ar pieder krieviem no Krievijas,nevis Latvijā dzīvošajiem krievam.

1 0 atbildēt

pluss 

0 0 atbildēt

Putins varētu pieteikt karu par šo  emotion 

1 2 atbildēt