local-stats-pixel fb-conv-api

Kā izspiest naudu. Rīgas satiksme + Policijas veiktais likumpārkāpums!185

Sveicināti spoki, spocenes un visi pārējie, kas lasa šo rakstu. Diemžēl šoreiz raksts par tiešām ļoti nesmuku situāciju no Rīgas Pašvaldības policijas un Rīgas satiksmes puses.

Pat ja tas viss kautkā ir padarīts likumīgi, tas noteikti nebija ētiski un ir sabiedrības nosodījuma vērts! (legalizēts rekets)

PS: Jautrākais, ka pats situācijas vaininieks (šoferis kurš biļešu reģistrotoru nobloķēja), sarunā tā arī neiesaistījās. Un vai ir tāds likums, kas nosaka kādā laikā drīkst nobloķēt reģistratoru? Tikpatlabi tad jau pēc 1 sekundes var nobloķēt un tādējādi RS satiksme var apzagt visus autobusā iekāpušos pasazierus.

PSS: Interesants pavērsiens. Nelikumīgi iegūtā deklarētās dzīvesvietas adrese ir soda kvītī nepareizi ierakstīta, kas līdz ar to nozīmē, ka juridiski soda kvīts nav derīga, jo visi tās lauki nav pareizi aizpildīti (nerunāsim par to, ka nav mana paraksta). :D

1147 10 185 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 185

0/2000
1)ja kāpj iekšā kontrole,tad kāp ārā un pārsēdies citā transportā.Ja tomēr kāpj starp pieturām,tad te ir divi varianti a)tie ir bez policijas.b)tie ir ar policiju(tas ir reti).Ja bez policijas,tad vienkārši kāp ārā UN EJ PROM,nekā ar tiem nerunājot.NE KONTROLIERIEM NE KOBLENZ APSARGAM NAV TIESĪBU TEVI NE PIETURĒT,NE KĀ BREMZĒT,NE TURĒT TEVI AIZ DRĒBĒM.viss ko tie drīkst ir palūgt tevi izkāpt,un viss.Uzreiz ej prom.Lai tie kliedz no muguras cik grib.Ej prom.Viņi izmanto cilvēku naivumu,nezināšanu un draud un biedē.Tie kas stāv un gari sjaidrojas ar viņiem,vienkārši nezin savas tiesības.Tev nav jāskaidrojas ar viņiem.Tev ir jāiet prom.Koblenz apsargs ir NEKAS,NULLE.Viņš arī nedrīkst tevi aizturēt.To drīkst TIKAI policija.Ja tomēr ir policija tad arī nav jāmaksā uzreiz.Lai tas paràds karājas gaisā,un ilgi.Tev jāņem vērā ka kontrolierīši pielieto dažnedažādas viltības.Piemēram stāv nostāk no pieturas un slēpjas aiz kokiem,pēc tam pēdējā brīdī metas uz durvīm un lec iekšā pa aizmugurējām.Tādejādi tu vari tos nepiefiksēt ja vēro tikai pa priekšējo stiklu.Slēpjas arī Cēsu ielas pieturā aiz kolonnām.Ir dažas vietas kur tie regulāri taisa slēpņus.Tādas vietas ir:No centra uz juglu,starp matīsa un tallinas,slēpjas aiz mājas stūra pirms tallinas i.pieturas.Tad at 7.tramvaju ja uz ķengaragu,zem tilta.Tad ir bieži pie rimi minskas purvciemā,pirms pieturas.Vēl jāuzmanās pirms vef tilta,kur tiem midzenis.Katrā ziņā zini savas tiesības.Nolasi viņa vārdu kas ir uz viņa zīmes kura karājas tam kaklā.Viņš nedrīkst to slēpt.Pieraksti to.Un vari uzreiz ar filmēt ar mobilo.Tas viņiem Ļooooooti nepatīk,uzreiz tie zin savu vietu.Un vēl,katrs padalaties pieredzē.Jo RS tiešām nekaunīgi plēš no mums 7 ādas par nekvalitatīvu pakalpojumu.Lai visiem veicas!
69 0 atbildēt

Policijas limenis latvija ir tik zems ka vienkarsi gribas zem gultas palist,lietas nerisina tikai iekse naudu,pats varetu izveidot rakstu ka policija mani ap pirktu aptina,attaisnojot citu cilveku kam policija droši vien bija paziņa....

63 0 atbildēt

Personas kods tomēr nebūs sensitīvie dati, bet izpaust kontrolieriem viņi to nedrīkst bez Tavas piekrišanas. Šādas situācijas nav retums, pašam vienreiz gadījās nepaspēt nopīkstināt e-talonu līdz aparāts nobloķējās. No juridiskā viedokļa: diezvai kautko var panākt. No cilvēciskā: atvainojiet, bet attiecīgie darbinieki ir patiesi idioti, kas par tādām kapeikām ir gatavi pazemot sevi un citus cilvēkus.

44 0 atbildēt

Kopš e-talona ieviešanas esmu braucis bez maksas. Tagad jau 9 mēnešus braucu uz darbu ar autobusu, iepriekš citā maršrutā apmēram 9 mēnešus, neesmu maksājis ne centa emotion  Dokuments? kas tas tāds? Personas kods? 22.03.90@inbox.lv   emotion  

42 1 atbildēt
Tev nav pienākums savus personas datus nodot sabiedriskā transporta kontolieriem, Tu drīksti stāstīt, ka Tevi sauc Otomārs Varenkārtīgspurkšķuvīrs. Viņiem tad uz doto personu arī jāsastāda administratīvā pārkāpuma protokols. Savukārt, pašvaldības policijas darbiniekam ir tiesības noskaidrot personību, palūdzot personu apliecinošu dokumentu. BET tev ir tiesības pieprasīt, lai pašvaldības policijas darbinieks nenodod tavus sensitīvos datus trešajām personām, piemēram, sabiedriskā transporta kontrolieriem. Vienīgā praktiskā izeja šajā situācijā ir pašam telefonā filmēt visu komunikāciju ar sabidriskā transporta kontrolieriem un pašvaldības policiju un tad, gadījumā, ja policijad pārstāvis ir pārkāpis savas pilnvaras un nodevis Tavus datus kontrolieriem, un tas ir fiksēts videoierakstā, rakstīt sūdzību, pievienot ierakstu un pieprasīt atcelt administratīvā pārkāpuma protokolu.
25 0 atbildēt

Derētu Rīgas satiksmes darbiniekiem iemācīties ētikas normas. Rakstā nav minēts, bet ik pa brīdim bija dzirdamas dažādas replikas. Piemēram, tika draudēts ar studenta kartes atslēgšanu un līdz ar to ar atlaižu noņemšanu. Tā kā  cilvēks vairs nestudē tad teica ka atlaides nav piemērotas uz ko RS darbiniece atbildēja, ka cerams nākotnē studēs, ar diezgan nievājošo intonāciju. 

23 0 atbildēt

Hej, man bijis mazliet savādāks gadījums - es nopīkstinu savu biļetēnu, bet man kontrole pasaka, ka neesmu pīkstinājis, lai maksāju sodu - 5 eiro, jo nēsāju līdzi karti, bet neesmu nopīkstinājis (kas vispār ir bezsakars, jo statistika nav nekas tāds, lai liktu sodu), atteicos maksāt, kontrolieris sāka pacelt balsi. Izraksta protokolu, prasa, lai parakstu, ko nedaru, bet čeku gan paņēmu. 

Mājās mana mamma piezvanīja RS, lai noskaidrotu situāciju. Izcēlās pamatīgs kašķis, jo - "mēs ļoti atvainojamies par notikošo, nekas tāds īpašs nav." Taču par soda maksāšanu gan saka, ka jāmaksā.

Galu galā pēc mēneša ilgas plēšanās iznāca, ka kaut kāda mēsla dēļ es esmu vainīgs.

Cien. kontrolierīt Ieviņ, ceru, ka šo lasi. 

20 0 atbildēt

Viens jautājums: Kāpēc kontrolei ir vajadzīga apsardze?????

19 0 atbildēt
Cik es esmu Rīgā braucis ar sabiedrisko, neesmu maksājis. Un netaisos. Labi, ka Rīgā pietiekami reti esmu, vismaz nav saķeršanās ar kontroli vēl bijusi, beg ja būs, sūtīšu viņus dirst emotion
14 0 atbildēt

Saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likuma 7.panta 5.punktu Personas datu apstrāde (šis jēdziens ietver arī personas datu nodošanu trešajām personām) ir atļauta, lai nodrošinātu sabiedrības interešu ievērošanu vai realizētu publiskās varas uzdevumus, kuru veikšanai personas dati pārraidīti trešajai personai. Ja tu brauc bez biļetes un tevi par to soda, tad tas tiek veikts sabiedrības interesēs, lai mazinātu bezbiļetnieku skaitu, un tas, ka kontrolieris tevi soda, nozīmē, ka viņš realizē publiskās varas uzdevumu. Lūk Jums likuma pants, pamatojoties uz kuru policija tomēr var izpaust kontrolei personas kodu, lai sodītu par braukšanu bez biļetes.

15 2 atbildēt

Iesaku RS neizmantot. Tos lasītājus bieži bloķē pirms pieturas pēc kuras tulīt ir kontrole. Un tad sākās pisness.

12 0 atbildēt

dauni! esu pats šo redzējis pantiņu no sūda RS..debīls esi ar savu aizstāvēšanu.. naudas izkrāpšanas tur notiek vairāk kā vajg...un tie āksti kas saka kad vajg pirms kāpšanas izņemt talonu,dir*t ejat. Netaisos dēļ šiem lohiem rokas saldēt vai lai kāds kverplis izrauj maku pieturā!!!!!!!!!!!

12 0 atbildēt

Tāpat es labprāt vēlētos zināt, kāpēc kontrolierim vajag policiju un/vai apsardzi. Tad jau sanāk, ka sētniekam arī vajag apsargu. Kā nekā, apkārt staigā dažādi cilvēki, kuru darbība var būt neparedzama.

10 1 atbildēt

RS jau vispār vairs nezin nekādas robežas. Ir gadījies, kad pat nopīkstinātu e-talonu kontrolieris atzīst par nederīgu un izsēdina. Tā notiek, ja idiotam iedod kaut mazliet varu pār citiem. Un tie menti, kas ar viņiem stāv arī nav nekādi menti- bijušie maximas apsagi, kas par dzeršanu izmesti no pamatskolas. Ja RS darbā ņemtu normāli attīstītus cilvēkus, kuri vismaz ir spējīgi izlasīt noteikumus pēc kuriem viņiem ir jāstrādā, tad šādas situācijas būtu retums.

9 0 atbildēt

Davai līdzi slēpto kameru, un iesūti Bez tabu. 

9 0 atbildēt

Jautri ar tas, ka šie pēkšņi sāka lēkāt. Sākumā lika izkāpt čalis un ar viņu bija saruna sākumā, bet tālāk man uzrakstīja kvīti kontroliere.

9 0 atbildēt
Es biju šādā situācijā ar meiteni, tiesa bija prosta kontrole bez mentiem. Mēs sakam, ka kāpjam ārā, mūsu pietura. Neizlaida. Mums, protams, vajadzēja centru un līdz tam bija vēl 30min brauciens. Tieši tik ilgi arī abpusēji tika skalotas smadzenes. Beigās viņiem vienu pieturu pirms gala jākāpj ārā, saka, lai kāpjam ar viņiem. Mēs to nedarijam un apsargs ar varu vilka ārā. Man uzreiz koss jau biju gatavs pa skarbo to bazaru beigt, apsargs gan saprata, ka izgājis ārpus robežām un aizbraucām tālāk nesodīti. Meitene juriste, viegli tikām cauri.
10 2 atbildēt

Atcerēsimies ka personas datus policija nodeva vienkārši parastam SIA un bez manas piekrišanas, kas ir likumpārkāpums emotion

5 0 atbildēt
Jā,vēl gribēju pateikt,ja kādreiz gadīsies ka gribēsi braukt ar prāmi uz Stokholmu,tad zini,brīdi pirms kuģa attiešanas tie maitas slēpjas krūmos pirms ostas pieturas Kronv.bulv.parkā.un tad lec ārā un metās iekšā tramvajā.Tie aprēķinājuši ka cilvēks steidzās uz kuği un tad maksās tiem sodu.Tāpat daudzi kas iekāpj tramvajā centrā pie operas nolemj talonu nepīkstināt par tām 2 pieturām,un tie to jūt.Tajā vietā uzķeras ar ārzrmnieki kas steidzas uz kuği.Esat informēti.Informēts-pasargāts.
4 0 atbildēt
Visas problēmas pamatā ir NETAISNĪBA.tas ar izraisa visu šo konfliktu.Tu iekāp autobusā kurā nav kur apsēsties,jo visas sēdvietas ir aizņēmušas ķotkas kas brauc par brīvu.Skolnieki ar pa brīvu.No tiem kuriem jākompostrē to dara retais.Līdz ar to tu esi idiota lomā kam jāapmaksā par visiem.Transports regulāri kavējas.Pakalpojuma kvalitātes nav.Tu jūties vienkārši draņķīgi to visu apzinoties,un vēl to ka tava nauda aiziet prokremliskās partijas barošanai.Kā būtu taisnīgi?Nu laikam jau līdzīgi kā Tallinā,kur valdība atradusi iespēju sabiedrisko teansportu nodrošināt par brīvu pilsētas iedzīvotājiem.Arī šeit tā varētu,JA GRIBĒTU.Bēgļu pabalstiem tak naudu atrada.
4 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »