local-stats-pixel fb-conv-api

Jūrniecības Plusi un Mīnusi. Ģimene? Riski?46

460 0
460 0 46 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 46

0/2000

1. jap kā jau visi noprot autors ir zinošs un prot labi pasniegt tēmu ( viegli uztverama ) emotion 

2.vai varētu uzrakstīt nākamājā raksta beigās : kā jūrniecība ( prombūtne ietekmē dzīves kvalitāti un skatoties atpakaļ uz paveikto ar lepnumu vai nožēlu prombūtnes dēļ ) 

3. pēdējā bilde  emotion 

15 0 atbildēt
Jā, par to goda kodeksu pirmo reizi dzirdu, kaut arī pats tagad strādāju Rīgas brīvostā. Uz to vari daudz nepaļauties, ja "draudzenei" kājas kā laidara vārti veras vaļā. Novālēs pus Vecmīlgrāvis un atnāc, pastāsti, kāds tev tur kodekss un cik nopelnīji.☺. Bet kopumā raksts kā parasti, LIELISKS!
9 0 atbildēt

Raksts loti labs! emotion Mani pat ieintereseja Jurniecibas karjera, izpetiju sikak! emotion Darbs tiem kam nepatik stavet uz vietas. Bet par tam attiecibam - Nu nezinu kads kadreiz bija goda kodekss bet musdienass ja kads vaalee tavu sievieti - viens ir skaidrs - sieviete zinaja ko dara,zinaja ka virietis juuraa - vinai arii ir jauznemaas visas izrietosaas sekas. Vai butu jega milniekam nodarit smagus miesas bojajumus? Nee! Un ja nu sieviete pateica ka vinai nekads dzivesiedrs nekada juraa nepeld? ... emotion Attiecibaas vaina jauznemas tam kurs kraapj nevis ar ko kraapj!

8 0 atbildēt

4. Tiešām kaisle,  bija manā rajoniņā viena dāma kurai vīrs jūrnieks. Katru piektdienu tusējās ar citu vīrieti vai pat apgrozījās vairāku kompānijā  emotion 

7 0 atbildēt
Pēdējos gadus ar domāju pakugot, piepelnīties.Uz ārzemēm negribas braukt. 2 gadi nodzīvoju UK. Darbs fabrikā man neder, cilvēks/robots. Poļi,lietuviesi, pakistani uc draza, nigas un iniesi vēl soso. Par Letiniem visp nerunas. Pazina jau sen piedāvāja, varot tikt par Fiteri. Tik jāsakārto papīrus, par ko rakstiji iepriekš. Lasu un sāku pārdomāt, ka jūra ar nav nekāda zelta bedre. Vajadzēs parunāt ar paziņu kas un kā, izklausās ka tev pašam jau Zb
5 0 atbildēt

Kāds tu kodeks, ja sieviete pati aiz vientulības tīko un meklē iespēju. Un ne jau viņa teiks, ka viņai vīrs ir jūrniks, bet jūrniekiem ir nerakstīti likumi. Kur nu vēl draudzene. Šodien viņa ir jūrnieka draudzene, rīt arhitekta.

5 0 atbildēt
Lidz cik gadiem var būt jūrnieks un ko darīt pēc tam? Dzīvē radusies sajūta, ka pēc 50 īsti jau nevajag nevienam vairs tevi nekādā labi pelnošā darbā.
5 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt

Jūrnieki bieži ir tādi, kam patīk būt vienam bez sievas, ģimenes, jo kura gan normāla sieva ar bērnu spēs ilgi izturēt bez vīra..... ja viņa vīru īsti mīl. Parasti atbrauksi no reisa unspogulī redzi ragus emotion   

3 0 atbildēt
Man divi braleni ir jura.viens kjet omarus norvegjija,kolegji vinjam parmeta par bortu un vairs nav redzets. Otrs stradaja uz tankeri,uz jautajumu-kadu sifili atvedi? Jautaja-a kadu gribi? Pec meitas piedzimshanas gan pargaja uz GB pramja,biezjak majas var but. Algas abiem labas,bet ta projam bushana bik fegrade. Piemeram otrais kad atbrauc,nedelju pisas ar sievu,pec tam nedelju majas neradas,jo ar visiem jasadzer.
3 0 atbildēt

Es nezinu kā tagad, 80.gados un 90.gadu sākumā man sencis uz kuģa par ārstu rukāja, tad tāds internets vispar nebija, intelsat telefons vai tikai ostā, bet bija telegrāfs uz katras tupeles, no kuras uz jebkuru pasaules vietu varēja sūtīt.

Alga - krastā 100 - 200 rubļi, a jūrniekiem vismaz 1000$, pie tam, visos krastos uz kuģu kāpa starptautiskās jūrnieku arodbiedrības pārstāvis, lai pārbaudītu, ka ir samaksātas algas, dod ēst, utt. Ja nebija algas samaksātas, kuģi momentāli arestēja, un nelaida tālāk, kamēr alga nebija izmaksāta. Tāpēc jūrniekiem bija valūta, un to psrs un vdk aģenti nu nekādīgi nevarēja savākt kamēr peld pa jūru, bet oficiāli piedāvāja atpirkt pa 4rubļi = 1$ (kaut gan oficiālais kurss bija 64kapeikas par 1$). 

sencis brauca uz ledusskapjiem. kad sabruka psrs, kuba nofraktēja veselu kuģi kā ledusskapi visai valstij, jo momentāli sabruka enerģijas apgāde (vairs nepiegādāja naftu), vot tad bija gan tuvu vājprātam, jo rijamais vai nu makaroni vai nu rīsi, tušonka, zivis un dažādi dārzeņi, ko varēja dabūt kubā, un tā 11 mēnešus. Kopš tiem laikiem sencis neēd makaronus, tušonku, rīsus tikai ar suši. 

Toties mums bija laba elektronika, bija sony walkman pleijeris gan ar austiņām, gan ar mazām tumbiņām (bet austiņas skanēja labāk) ar lādētāju lai nav jātērē bačas, un daudz kas cits.

Tagad uz kuģa laikam vislabāk būtu vai nu vecākajam vai galvenajam inženierim, vai nu kapteiņa tuvumā, lai normālāka alga, krastā labā kantorī varētu nopelnit to pašu.

3 0 atbildēt
10 gadi pavadiju jura. Sakot ar Ro Ro beidzu ar LNG kuģi
2 0 atbildēt

Kā topošajam jūrniekam, interesanti palasīt tavus rakstus! emotion

2 0 atbildēt
Man pašai ir jūrnieks. nav bijuši kaut kādi pārmetumi viens otram. Īsāk sakot, mēs mazāk klausāmies citus un dzīvojam laimīgi. Tā ir profesija un šādi vīrs piegādā ģimenei naudu un, cik stāstīs no pašiem jūrniekiem,ka viņi, bieži vien, iet jūrā sievu dēļ...tāpēc, cilvēki(kuriem nav vienalga par citu dzīvi un nevēlas dzīvot savējo, jo laimīgiem cilvēkiem pilnīgi vienalga kas ir ar citiem), nevajag klausīties nostāstus un tiesāt visus pēc kārtas, kas ir saistīti ar jūru, jo paši no sākuma sasniedziet to ko viņi.
2 0 atbildēt

Piebilde par 10.punktu -ikdiena. Mūsu laikos nevajadzētu būt problēmām paņemt līdzi dažus ārējos diskus (10-20 terabaitus) ar filmām, mūziku, spēlēm, un datoru, lai būtu ko darīt pusgadu brīvos brīžos, kad nav interneta un ikdienas pienākumi.

2 0 atbildēt
Esmu dzirdējis, ka jūrnieks pēc 10 nobrauktiem gadiem jūrā(tieši jūrā nevis sēžot mājās) var iet pensijā. Vai arī tā nav taisnība? Vienīgi 100% zinu, ka jūras spēkos pēc 15 nodienētiem gadiem var iet pensijā.
1 0 atbildēt

Lielisks lasāmgabals!

1 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

1 0 atbildēt

Ir dažādi cilvēki ar dažādām vajadzībām. Zinu cilvēkus, kam ģimenes vērtības nesaista, tiem jūrā šī nav problēma, turpretī cilvēkiem, kam ģimene ir ļoti svarīga, jūrā iet tomēr neieteiktu.

1 0 atbildēt
Tev kādreiz uz kuģa ir bijusi sieviete(jūrniece)? Ja, jā, tad viņu izdrātēja visa kuģa apkalpe vai arī tie ir tikai nostāsti un viņa ne reizi nepārgulēja(tu nepamanīji)
1 0 atbildēt