local-stats-pixel fb-conv-api

Ja sievietēm ir «feminisms», tad vīriešiem ir «meninisms» 🚹20

117 0

Sveiki,

Daudzi ir dzirdējuši par Feminisma un Feminazi kustībām, kuras uzsāka savu darbību pagājušajā gadsimtā, lai cīnītos par sieviešu tiesībām.
Pirms dažiem gadiem parādījās jauna kustība- Meninisms, kurš ir par vīriešu tiesībām.

👱🏻 Pēc Wikipedia datiem šis termins radās 21. gs sākumā, kad par meninistiem sauca vīriešus feministus, kuri iestājās par sieviešu tiesībām un vienlīdzību sabiedrībā.
Bet tad 2013. gadā BBC kanālā tika teikts, ka ir parādījusies jauna kustība Tviterī #MenninistTwitter, kurš sākumā bija ar jokiem pret radikālo feminismu un par seksismu, bet tad sāka pievērst uzmanību mūsdienu vīriešu problēmām. Tā kā dažās pasaules malās ir parādījušās Feminazi vai radikālo feministu kustības, tad viņu dēļ daudzi vīrieši pat jūtas diskriminēti, jo tiek vainoti visās sieviešu problēmās.

Ir pat sievietes meninistes, kuras atbalsta šo vīriešu tiesību kustību, jo uzskata, ka pašreizējā feminazi kustība ignorē faktus par vīriešiem, piemēram, ka laulību šķiršanās gadījumos pārsvarā sievietes iegūst tiesības uz bērniem, alimentiem, daļu no kopīgiem īpašumiem. 👩‍👧‍👦🏠 Ja godīgi, tad sievietēm ir sava veida privilēģijas kā skaļi izteikt savas domas par vīriešiem bez sekām.

117 0 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 20

0/2000

kamēr sievietes gribēs lai viņām izmaksā restorānā, tikmēr par vienlīdzīgām tiesībām nav ko runāt..

Vai kāds vecis ir sastapies ar situāciju, kad sieviete par savu naudu, cenšās džeku pieliet, pēc tam ar taksi aizved pie sevis, un cenšās "ievilkt" gultā...

- kāda vel vienlīdzība...

15 0 atbildēt

Eh, kad beisgies šī stulbā dzimumu sķelšanās? Kad cilvēki saprastīs, ka visi šitiem feminazi un meninistu bullšiti ir, lai samazinātu dzimstību?

10 0 atbildēt
Laime ir tad, kad katrs dara, kam daba pielāgojusi, sieviete virtuve un bērni, vīrietim politika un darbs!
7 1 atbildēt

Feministes un feminazi nav viens un tas pats. :/

4 0 atbildēt

Kas par daudz, tad par skādi. Šai gadījumā cilvēki.  emotion 

1 0 atbildēt

Vispār tās ir pupu mizas. Es iestājos par transsexistiem. Nevienas transpersonas nav mūsu parlamentā. Pat kosmosā ir bijuši,gan vīrieši,gan sievieši,pat Belka un Strelka. Arī šimpanzes abu dzimumu,nerunājot nemaz par žurkām,kāmīšiem un citiem kustoņiem. Iesaku kustību nosaukt par Končitismu un par līderi iecelt Ždanokas kundzi(gu). Lai dzīvo Končitisms! emotion 

0 0 atbildēt