local-stats-pixel fb-conv-api

Ja esi Anglijas latvietis noteikti atver šo rakstu un uzzini, kas draud nākotnē!5

Līdz šim Anglijā ar atļautajiem ātrumiem un to pārkāpšanu ir bijis līdzīgi kā Latvijā - ir nelielsdaudzums ko drīkst pārkāpt pār noteikto liegumu un tāpat tiksi vaļā bez sodiem.

Kā ziņo Daily Mail policijas šefu plānos ir šo noteikumu atcelt un iznīcināt šīs te "bezsoda buferzonas." TIek ziņots, ka plānos ietilpst samazināt šo buferzonu līdz 1 jūdzei stundā (aptuveni 1,7 kilometri stundā) un pārkāpjot šorobežu, šoferītis var tikt pie 100 mārciņu soda.

Galvenais konstebls (chief constable) Entonijs Benghems (Anthony Bangham) norāda, ka patreizējās norādes, kurās šoferi var pārsniegt pat vairāk kā 10 procentus no atļautā limita noved pie tā, ka šoferi pieņem, ka ir "ok, pārsniegt ātrumu." Tāpat Benghems arīnorāda, ka policistu dotajai ziņai par ātrumu pārsniegumiem ir jābūt tiešākai un precīzākai, kad darīšana ir ar tiem, kas pārkāpj noteikumus. Kā jau minēju ja ievieš jaunos noteikumus, tad, lai tiktu pie soda pietiks ar mikroskopisku pārkāpumu. Tiesa Benghema iecerei netrūkst pretinieku starp citiem policijas vadības pārstāvjiem, kas norāda, ka viņi baidās, ka nespēs ieviest jaunos, striktos noteikumus ar pašreizējiem resursiem. Vēl viens arguments pret šādiem jauninājumiem ir tas, ka UK policija nevēlās, lai šoferi sāk justies kā "krājkasītes." Šeit man gribētos vīt paralēles ar Latviju, jo angļu policijas priekšnieki dara pretējo Latvijas kolēģiem valdošajos amatos un ministrijā - tieši preteji liekot Latvijas šoferīsiem justies kā barotavām.

Pašreizējos noteikumos ietilpst tas, ka noteikumi sevī iekļauj tadus jēdzienus kā proporcijas, izjūtas un ātruma detektoru precizitāti. Iepriekš pieminētā buferzona ir 10% no limita + vēl 2 jūdzes stundā.

Latvieši esiet gatavi tam, ka var nākties noņemt kāju no gāzes. Bet jebkurā gadījumā - brauciet uzmanīgi un atbildīgi!

127 2 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Kāds sakars ja esi anglijas latvietis? Tas skars visus nevis tikai latviešus.
3 0 atbildēt

Šo te jau žļembā vairākus gadus. Iesākumā Skotijā, tagad jau arī Anglijā. Par laimi opozīcija ar saviem argumentiem līdz šim ir spēcīgāka par poliču murgainajām idejām.

Un jā, kāds skars ar Anglijas latviešiem? Tas ietekmētu visus Lielbritānijā dzīvojošos autobraucējus, ne tikai tos, kas Anglijā.

Un vēl - 1 jūdze ir aptuveni 1.61 km (1.609344 km)

1 0 atbildēt