local-stats-pixel fb-conv-api

Homoseksualitāte, cilvēktiesības un moralitāte.94

431 41

Sakarā ar pēdējā laika notikumiem (20. Jūnija praidu un publikas reakciju pret to), sapratu kāds īsti ir vispopulārākais viedoklis saistībā ar šo visu. Šajā rakstā mēģināšu loģiski, neitrāli izskaidrot kā var noteikt vai kaut kas ir morāli pareizs vai nepareizs un kā tas attiecas uz šo.

Pirms pārējā: moralitāte ir relatīva, bet tā vienmēr balstās uz loģiku un tai ir jābūt konsistentai, tas ir, uz katru rīcību attiecas vienādi pamatnoteikumi. Es pats nekad neesmu iesaistījies nekādās LGBT aktivitātēs, kā arī pats neesmu homoseksuāls, tāpēc man nav pret nevienu pusi nekādu aizspriedumu.

431 41 94 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 94

0/2000

Es gan tos praidus uzskatu par bezjēdzīgiem, bet nesaprotu, ko var cilvēki cepties par homoseksuāļiem ? Tas traucē, ka kādam ir citādākā orientācija? Tas nav svarīgi, kāda kam orientācija, cilvēks paliek cilvēks. emotion

36 4 atbildēt

Sākumā - pāris mīti par homīti! emotion

Nav nekādu iebildumu pret homoseksuāļiem, ir iebildumi pret praidiem. Makarons izteicās, ka heteroseksuāļiem praids ir katru dienu, tā nav. Jā, heteroseksuāļiem vienkāršāk izrādīt savas emocijas un jūtas, lai arī tad babuļi mēdz šausmināties par izlaidīgo jaunatni. Praids ir tāds "tieši sejā" pasākums un tas manuprāt homoseksuāļiem neko labu nedara. Ja kādreiz reti kurš heteroseksuālis zināja par to, ka ir arī savādāk orientētie, tad mūsdienās ar to nevienu īsti nepārsteigsi un zūd informatīvā jēga. No nosaukuma praids ir lepošanās pasākums (pride - lepnums, angļu val.). Un tādā ziņā tas ir vēl dumjāk. Lepoties ar to, ka tu esi piedzimis savādāks? Nu tad jau visām savādākajām grupām būtu jāorganizē praidi, ko tur ar seksualitāti aprobežoties! Tu kā cilvēks ej pa Vecrīgu, te pēkšņi - bungas, taures un stabules - kreiļi izrāda lepnupu par to, ka ir atšķirīgi! Vai rižiki. Vai dauni. Izklausās stulbi, ne?

Anyway... Homoseksuāļi ne ar ko nav sliktāki par heteroseksuāļiem, viss ir atkarīgs no katra indivīda cilvēciskajām īpašībām. Ja cilvēks ir maita, tad tas maz ir saistīts ar to, vai tam patīk krāniņi vai vāverītes! emotion

21 0 atbildēt

Homoseksualitāte varbūt nav ģenētikas kļūda, bet tā noteikti ir novirze no normas, jo, galu galā, homo ir minoritāte.

22 8 atbildēt

Tas 'pētījums' un tā rezultātu izvērtēšana nav nekas cits, kā - propogandas posms.

Tieši tādu pat tabuliņu, kas ir raksta ievadā - varētu uztaisīt par tiem, kas ir  nedaudz slepkavas, nedaudz stiprāk slepkavas, tie, kas grib, bet - nevar, tie kas var bet negrib, tie, kas dara to bet - negrib utt.

Katram ir tiesības runāt par to, kas šķiet svarīgi.

Un katram ir TIESĪBAS izvēlēties, kādas runas tas vēlas dzirdēt, un kādas - nevēlas. Es nevēlos neko dzirdēt par minoritāšu problēmām, jo esmu - mažoritāte emotion

Tādēļ aizveru tavu rakstu bez plusa, vai - mīnusa.

18 4 atbildēt

Prieks redzētu spokos rakstu, kas pieiet tēmai klāt ar loģisku domāšanu un pret-argumentu laušanu. 

Žēl, ka mūsu sabiedrībai tik neprogresīvi kavējas aiz citām sabiedrībam, bet cerams, ka pamazām viss iet uz labo pusi. Vecie atmirst un interneta dēļ jaunajiem vairs tik vienkārši neieborēsi savas tukstošiem gadus vecās tradīcijas galvā. 

23 10 atbildēt

Fobija - bailes

Lielākajā tiesā gadījumu, runājot par fobijām, patiesībā - tiek runāts par - riebumu. Tas nav viens un tas pats! Bet ne par to ir stāsts.

Ir arī citi pētījumi par homosexualitāti. Un tiem es piekrītu vairāk, kā jaunajam trendam - praidiem un visai jezgai ap to.

Homosexuālās attiecības attīstās un izplatās starp dzīvniekiem, ja konkrētajā apdzīvotajā teritorijā sugas populācijas apmērs sāk apdraudēt barības bāzi. Rezpektīvi, ja antilopju skaits pārsniedz tām nepieciešamās zālāju platības.

Cilvēku populācija jau vairāk kā 2x pārsniedz optimālos apmērus, kas ir noteikta - ne vairāk kā 4 milj sugas īpatņu uz Zemes (tāds ir aprēķinātais maksimālais cilvēku skaits, kurus var uzturēt uz šīs planētas!). Šāda populācijas attīstība ir bīstama.

Tas ir absolūti netendēts skaidrojums. Daba ir paredzējusi mehanismu, kā saglabāt sugu, bet samazināt tās vairošanās tempus.

Ar to varētu arī pamatot, kāpēc homosexuālisms vairāk izplatīts lielpilsētas, salīdzinot ar lauku teritorijām.

Cilvēks arī ir dzīvnieku pasaules daļa, un kāpēc gan uz to lai nedarbotos dabas likumi?

15 2 atbildēt

Personīgi vienalga, lai jau dzīvo tie geji, galvenais, lai nebāžas virsū. Tā jau, ja padomā, protams, pretīgi! emotion

16 3 atbildēt
'Cilvēki arī nav vienīgā suga, ar homoseksuāliem pārstāvjiem, tā ir sastopama gandrīz katrā sugā. Homofobija gan ir sastopama tikai starp cilvēkiem.' Manuprāt, ka šī ir vienīgā lieta, kas iedūrās man acīs. Lielājā taisnība- cilvēki ir idioti. Diskriminācija pret jebkāda veida cilvēku, kas neko tev nav sliktu darījis, is pret likumu fyi
12 2 atbildēt

Tas, vai homoseksualitāte ir ģenētiska kļūda nav gluži precīzs apgalvojums. (Daudzi zinātnieki to uzskata par evolūcijas gaitā radušos nepieciešamu sabiedrības daļu) Nevar gluži noteikt kas ir "ģenētiski pareizs", tāpēc par novirzēm uzskata ļoti retos atgadījumus. Homoseksualitāti nevar gluži saukt par ļoti retu gadījumu, jo tie sanāk vairāki procenti cilvēces. Tuvāk pēc tavas definīcijas par kroplībām/disfunkcijām varētu nosaukt fotografisko atmiņu, ģenialitāti vai sarkanus matus, jo šīs lietas ir retāk sastopamas. Uzskatu uzspiešana visos veidos notiek disfunkcionālās ģimenēs, un tas nav atkarīgs no seksualitātes.

11 3 atbildēt

man patika kāda cilvēka komentārs par visu praidu. ''jums, heteroseksuāļiem, praids notiek bez maz vai katru dienu - uz ielām skūpstoties, sadošanās rociņās, apskāvieni un citas mīļlietiņas, par kurām mēs nebļaujam virsū. taču tad, kad reizi pāris gados notiek homoseksuāļu praids - jūs bļaujat.''

28 21 atbildēt
Lai jau dzīvo man viņi netraucē.
10 3 atbildēt

Es ir pārāk piedzēries lai šito lasītuemotionLīgo,līgoemotionemotion

7 0 atbildēt

Negribēju iejaukties šajā 'draudzīgajā" čatā, bet tomēr ...

Pats par sevi saprotams ir tas, ka vajāt homoseksuālos cilvēkus ir nepareizi.

Tas būtu tā pat, kā taisīt 'krusta karu' pret tiem, kam patīk šahs, makšķerēšana, basketbols, laivošana vai kas cits. Tās ir katra indivīda tiesības uz savu prioritāšu kopas veidošanu savā privātajā dzīvē.

Katra no augšminētajām interesēm, ja tā kļūst par apsēstību, un ar savu informatīvo agresivitāti sāk traucēt pārējo sabiedrības daļu - var kļūt kaitinoša. Tā pat kā tas šobrīd ir ar Skolēnu Dziesmu svētkiem.

Man šīs informācijas jau ir par daudz! Visi mēdiji tiek pārbāzti tikai par to un ap to. Tas ir traucējoši.

Mans viedoklis (lūdzu to nekomentēt) - Skolēnu Dziesmu un Deju svētki ir mākslīgs, komerciāls veidojums, lai radītu iespēju mazliet noraust piķi massovikiem. Pirmie Skolēnu dziesmu svētki notika 1960. gada 23. jūnijā Rīgā. Tātad, nekāda sakara ar gadsimtu tradīcijām! Ļoti iespējams, toreiz tas bija instruments, lai kolektivizētu oktobrēnu un pionieru iespējas radoši izpausties, un vadītu šo iespēju dzimtenei un partijai vēlamā gultnē?

Nu nekas, esmu iecietīgs - lai jau tiek nauda svētku organizatoriem un apkalpojošajiem servisiem. Un paģībusī 'svētku gaļa' - bērni, gan jau atkopsies.

Tagad atpakaļ pie homoseksualitātes tēmas: Kāpēc homoseksuāļi izsauc lielas sabiedrības daļas nervozitāti?

Atbilde ir vienkārša - tāpēc, ka šī interešu kopa sāk prasīt īpašu attieksmi pret sevi. Tiek pieprasīta pat likumdošanas maiņa, lai uzsvērtu savu īpašo statusu! Brīnums ka Satversmi vēl liek mierā? Un fakts, kad kāda sabiedrības daļa pieprasa īpašas tiesības, loģiski - atlikušo sabiedrības daļu - sanervozē. Ja kādam īpašas tiesības, tātad, - kādam automātiski tiek - ierobežotas tiesības. Tas jau izklausās pat kā apdraudējums!

Vai varat iedomāties, ka šahisti vai kuģu modelīšu taisītāji sāktu pieprasīt savas kopienas īpašu statusu? Piedevām vēl, prasītu tiesības, kuras tiem nepienākas pēc piederības. Piemēram, šahisti varētu vēlēties, lai gadījumos, ja viņi iemet nokautu zirdziņu grozā no 6,25 metru attāluma - viņiem papildus tiek pieskaitīts 3punktinieks!

Tā tas ir arī ar homoseksuālistiem. Ja reiz esi brīvprātīgi pierakstījies šim pulciņam - neprasi tiesības no citas spēles. Pilnvērtīgu ģimeni veido savienība kurā ir vīrietis un sieviete. Un tā jau ir cita spēle cienītie - HOMO!

8 1 atbildēt
Es tikai gribētu zināt kapēc lielākajai daļai cilvēku nav vekas pret lesbietēm. Bet ir kategoriski pret gejiem.
8 1 atbildēt

[Raksts ir 3 gadus vecs, taču ideja vēl ir aktuāla un svarīga]

7 0 atbildēt

Salidzinot ar citam valstim tad Latviai vel tals cels ejams attistiba. Agrak ari raganas un burvjus dedzinaja uz sarta vai nometaja ar akmeniem. Bet vai tas bija pareizi? Sobrid ir tada pati situacija. Loti daudzi slaveni dziedataji, aktieri, sportisti ir geji un ta varetu turpinat so sarakstu. Vaitad jus neklausaties vinu muziku, neskataties filmas vai sporta parraides?  Jeb lielaka dala doma ka labak bija PSRS laikos kad seksa nebija, jo par to nedriksteja runat?  Izteniba tie lielie blaveji ir divkosi.

12 7 atbildēt

Jau citā komentārā linku uz pētījumu devu, bet arī uzsvēru, ka tas neko daudz nenozīmē. Galvenā doma tajā ir tas, ka bērni nedzīvo apspiesti un izsmieti. Par vēlāko dzīvi - nekas daudz nav pētīts, bet nav īsti redzamu iemeslu negatīvām sekām, jo bēdīgāki bērni parasti ir bēdīgāki pieaugušie. Viena nopietna atšķirība varētu būt tas, cik saprotoši viņi varētu izaugt, kas noteikti ir pozitīvi.

4 1 atbildēt

http://www.advocate.com/parenting/2014/07/07/study-gay-parents-have-healthy-happy-kids

Vēlos pieminēt, ka nesaku, ka viendzimuma vecāki vienmēr izaudzinās priecīgākus bērnus (corrolation vs causation), bet vaļīgākas lomas ģimenē bieži bērniem atļauj justies brīvakiem par sevi un savām izpausmēm.

4 2 atbildēt

"Cilvēki nekļūst homoseksuāli traumu rezultātā - ir pierādīts, ka homoseksualitāte rodas pilnīgi dabīgi ģenētiskā veidā."

Tiešām pierādīts, ka homoseksualitāte 100% rodas ģenētiskā veidā vai arī tu speciāli to esi tā uzrakstījis, lai lasītāji to tā saprastu ?

1 0 atbildēt

Kā gan bērnam var uzspiest būt par ģenētisku kļūdu, jeb to tavu ERRORS?

Nosauc dzīvnieku sugas, kurās izraida homoseksuāļus no bara un es tev pastāstīšu par piemēriem, kur bara tēviņa homoseksuāla apmierināšana ir gods un lojalitātes izpausme. 

2 1 atbildēt