local-stats-pixel fb-conv-api

Grieķijā postošie ugunsgrēki pakļauti kontrolei1

16 0

Postošos savvaļas ugunsgrēkus, kas Grieķijā prasījuši vismaz 74 cilvēku dzīvības, izdevies pakļaut kontrolei, trešdienas rītā paziņojušas amatpersonas.

Šobrīd nav izdevies savaldīt vienīgi ugunsgrēku, kas plosās kalnainē aptuveni 70 kilometrus uz rietumiem no Atēnām, pavēstīja Civilās aizsardzības ministrs Niks Tosks.

Ugunsgrēkā stipri cietušajā Rafinas kūrortā, kas atrodas uz austrumiem no Atēnām, glābšanas dienesti un brīvprātīgie turpina nodegušajās ēkās iespējamo upuru meklēšanu.

Šobrīd saskaņā ar oficiālajiem datiem atrastas 74 bojāgājušo mirstīgās atliekas, taču vietējie mediji ziņo, ka uzieti vēl vairāki mirušie.

Arī ugunsnelaimē cietušo apdzīvoto vietu mēri atzīst, ka bojāgājušo skaits varētu pieaugt.

Šobrīd bezvēsts prombūtnē esošo tuvinieki izveidojuši interneta vietni ar to cilvēku datiem, kuru liktenis joprojām nav zināms.

Ugunsgrēku dzēšanā Atēnām palīdzību sniegusi Kipra, Rumānija un Itālija, kas uz Grieķiju nosūtījušas gan ugunsdzēsības lidmašīnas, gan ugunsdzēsējus un mediķus.

Ceturtdienas vakarā Grieķijā ieradies Eiropas Savienības (ES) humānās palīdzības un krīžu vadības komisārs Krists Stilianidis, lai novērtētu situāciju notikuma vietā.

Intervijā Grieķijas sabiedriskajai televīzijai viņš norādījis, ka šīs vasaras postošo Eiropas ugunsgrēku cēlonis esot klimata izmaiņas, piebilstot, ka planētas sasilšana neesot nekādas "viltus ziņas".

16 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👌

0 0 atbildēt