local-stats-pixel fb-conv-api

Florence Briesmīgā8

190 0

Prezidents Donalds Tramps vēlā pirmdienas vakarā apstiprinājis Ziemeļkarolīnas, Dienvidkarolīnas un Virdžīnijas štatu gubernatoru izsludināto ārkārtas stāvokli.

Līdz ar ārkārtas situācijas izsludināšanu federālā valdība, konkrēti Federālā Krīžu vadības pārvalde (FEMA), varēs koordinēt palīdzības operācijas, kurām tiks nodrošināts federālais finansējums.

"Šis solis palīdzēs atvieglot grūtības un ciešanas, ko šī ārkārtas situācija nodarījusi vietējiem iedzīvotājiem," teikts Baltā nama paziņojumā.

Tikmēr, "dzīvību apdraudošā" viesuļvētra "Florence" pirmdien strauji pieņēmās spēkā un no 2.kategorijas viesuļvētras 24 stundu laikā pārtapa par 4.kategorijas viesuļvētru, turklāt meteorologi brīdina, ka neparasti siltie ūdeņi tās ceļā varētu ļaut tai turpināt pastiprināties un pietuvoties ļoti tuvu vai pat sasniegt 5.kategoriju. Lai vētru varētu klasificēt ar 5.kategoriju, tās vēju ātrumam jābūt lielākam par 70 m/s, šobrīd "Florences" vēju ātrums ir ap 62 m/s.

Tiek prognozēts, ka "Florence" sasniegs Dienvidkarolīnas un Ziemeļkarolīnas piekrasti vēlā ceturtdienas vakarā un kļūs par vienu no katastrofiskākajām viesuļvētrām, kāda skārusi ASV austrumu piekrasti pēdējos gadu desmitos.

"Florence" var atnest ilglacīgus un katastrofālus plūdus, vētra skars piekrastes zonas, kas ir īpaši jūtīgās pret jūras līmeņa paaugstināšanos klimata pārmaiņu dēļ. Vētra skars vairāk kā 1 miljonu iedzīvotāju un to evakuācija no piekrastes zonām jau rit pilnā sparā.

Gadu pēc tam, kad postošas viesuļvētras nodarīja milzu postu Meksikas līča piekrastē un Puertoriko, varasiestādes brīdina tos, kuri ir "Florences" ceļā nenovērtēt par zemu draudus kādus šī vētra rada. Arī Nacionālās Gvardes karavīri tiek mobilizēti vētras drīz skartajos štatos.

Pagājušajā gadā 5.kategorijas viesuļvētra "Marija" Puertoriko nogalināja vairāk nekā 6000 cilvēku, un vētras sekas vietējie izjūt vēl joprojām.

190 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Var tikai priecāties, ka nekas tāds nenotiek Latvijā, jo mēs tam neesam gatavi, nešauboties ne mirkli, ka tuvā nākotnē, kas tāds varētu skart arī mūs, ja ņēm vērā klimata izmaiņas pēdējo gadu laikā.

1 0 atbildēt

Zinātnieki jau pasen brīdināja par visādām katastrofām. Te nu ir!!!

0 0 atbildēt