local-stats-pixel fb-conv-api

Dzīves motivācija un atzinība.3

Ir teikts, ka "Dots devējam atdodas" - lielisks teiciens, uz kura balstīt savu dzīvi.

Bet ir pamatots jautājums, kas katram dzīvē liek aizdomāties- kurus cilvēkus mēs cienam?

Vai mums cieņu un apbrīnu izsauc nauda, un aizēnoti ar bagātību, esam vienaldzīgi par to, kā šī nauda, auto, māja un citi labumi ir iegūti?

Vai cienam cilvēkus, kuri cenšas mainīt valsti un pasauli, vai nonicinām, jau sākumā pasakot - tev nekas neizdosies un sākam jau domāt plānus, kā par katru cenu iegūt sev tādu pašu bagātību, kā tiem tur, kas ir "izsitušies"?

1.Daļa - kā tas sākas.

Agrā vecumā tiek iemācīts lielākajai daļai, ka nevajag citiem darīt pāri- jo agri vai vēlu sekos atmaksa.
Atmaksas cēlonis var jebkāds- ja ne no cilvēkiem, tad no Dieva vai dzīve izmācīs.

Tomēr dzīvē ir bieži novērota situācija, ka atmaksa nepienāk, bet par labajiem darbiem nav pateicības. - Bet drīzāk jautājums ir par to, kāda pateicība tiek sagaidīta?

Pārējiem vecāki nemāca kā dzīvot, vai arī paši bērni vēlas būt dumpnieki un neklausīt tam, ko māca, ejot savu ceļu - netīru, bet ar iespēju ātrāk kļūt bagātam.

2. Daļa - kādu pateicību sagaida?

Pateicība ar naudu.
Darot vairāk darba kā darbinieks, tiek sagaidīts ka vai nu paaugstinās amatā vai arī būs algas pielikums. Cenšoties arvien vairāk, cilvēks iegulda savu darbu šajā apņemšanās veidā.
Vai tas dod rezultātu?
Nē.
Pārsvarā notiek izdegšana, un darbinieka centību izmanto citi, kuri nereti atļaujas slinkot un izdarīt mazāk darba, ņemot vērā ka čaklais darbinieks izdarīs vairāk. Naudas pielikums- pārsvarā pēc personiskajām simpātijām, ja vien naudas daudzumu nenosaka tehnisko prasmju esamība, un izpratne. Bet jebkurā gadījumā, darbinieks iegūs vairāk, ja aizies uz citu darba vietu, kura piedāvā augstāku atalgojumu, jo lojalitāte nebūs novērtēta.

Rezultātā cilvēks sāk svārstīties - meklējot vieglākus ceļus, kā tikt pie laba darba- arī ja patiesībā darbs ir bez zināšanu seguma.



Vai ir pateicība uzņēmējdarbībā - cienot godīgumu?
Diemžēl daudzās nozarēs ir plaša korupcija. Tas nozīmē, ka lai nodrošinātu pietiekoši lētu cenu, par kuru cilvēki būtu gatavi pirkt pakalpojumu pietiekamā apjomā, tiek veidotas shēmas, jo.... citi dara tā pat. Tiek maksātas aplokšņu algas, jo cenai esot augstai, pircēji meklē kādu citu, kas piedāvā to pašu pakalopjumu par lētāku cenu. Un nereti uzņēmēji nonāk diezgan neapskaužamā situācijā- preces cenai esot augstai, cilvēki nevēlas to pirkt un meklē lētākas iespējas- un šīs lētākās iespējas nereti tiek izveidotas ar "nodokļu optimizēšanas palīdzību."

Atkal notiek svārstīšanās- it sevišķi, kad rodas jautājums par to, vai godīgi maksājot visus nodokļus, uzņēmums spēs pastāvēt.

Atzinība pēc uzvaras, esot dzīvs un uzvarējis cīņu - vai laba motivācija?
Bieži vien tautu vēsturē, korupcijas atbalstītāji lielu daļu laika dzīvo ļoti labos apstākļos, kamēr varoņi riskē ar savu dzīvību, kuru ir gatavi atdot. Rezultātā- viņi pazaudē visu, jo dzīve nav rožu lauks, un liela daļa vienkārši mirst dēļ lielāka mērķa.
Labs piemērs ir Kolumbijas agrākā cīņa ar narkotikām- daudzi no drošības struktūrām tika noslepkavoti, kā arī gāja bojā civiliedzīvotāji. Protams, monētai ir divas puses, un rodas paradokss- cilvēka mērķi, kas atdot dzīvību par ideju, tiek sasniegti, bet viņš nekad par tiem vairs neuzzinās, jo ir miris. Būs vienaldzīga šī atzinība, jo nav vairs no tās nozīmes, dzīvei beidzoties.

3.Daļa Patiesā un vienīgā motivācija, lai turpinātu

Mērķis un motivācija - Ziedojoties citu labā.
Vienīgā izeja un motivācija būt godīgam, ir saprast, ka tas nedos nekādu labumu materiālā ziņā cilvēkam. Nav teikts, ka cilvēks darot labus darbus, nenomirs no vēža. Ka viņa labie darbi viņu aizsargās no nāves, no noslepkavošanas (cīnoties par tiesiskumu un taisnīgumu), jo diemžēl nekas neapturēs kāda cita cilvēka gribu, ja šī griba būs kā pārestība citiem. Viņš visticamāk nekad netiks sodīts atbilstoši savam nodarījumu apmēram, ja vien būs pietikoši atbalstītāju, kuriem nauda būs svarīgāka par godīgumu.

Uzvari un dari pirmkārt pats sev.
Sportā, senajā grieķijā, uzvarētājus apbalvoja ar lauru vainagu. Bet labākie prāti paliek mazāk pamanīti- piemērs ir Nikola Tesla, kurš izgudroja maiņstrāvu, pret kuru Edisons bija pret.
Secinājums- darot to, kas patīk un ieguldot tajā sirdi un dvēseli, cilvēks ir neuzvarams.
Tikai vēlāk nāk rezultāti, nauda, slava- bet tie ir tikai blakus faktori. Un tikai tā ir īsta uzvara, kurā cilvēks dara to, kas tiešām viņu saita, un ir entuziasts.

Tāpēc - izvēle ir katra ziņā. Un galvenā motivācija ir uzlabot valsti, apkārtni, un pasauli, sākt ar sevi pašu.
Jo esmu sapratis, ka neviens cits šajā dzīvē par taviem sasniegumiem nepriecāsies tik ļoti kā tu pats. Varbūt pateiks kādu labu vārdu, varbūt uzslavēs. Varbūt nē. Bet šai uzslavai nekad nevajadzētu motivēt vai demotivēt tevi darboties un iet uz mērķiem. Tu pats izvēlies savu ceļu.

21 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

emotion

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt