local-stats-pixel fb-conv-api

Dzīve spokos, mīnusi un plusi99

1156 23

Raksts papildināts ar bildi un kopsavilkumu.

Šodien laukā atkal dziļa ziema nomainījusi pavasari. Kamēr laukā sniegi lielām pārslām krīt, nekur staigāt nevar, tamdēļ rakstu mazu pļāpu rakstiņu par šo un to Spokos.
Cilvēka daba tā iekārtota, ka tam patīk, ja kāds tevi nedaudz paslavē, vai vismaz ievēro, kaut pats to negribi skaļi atzīt.
Savu žurnālista iespēju (piekļuves) ietvaros pasekoju notikumiem Spokos , kas notiek ar dažādiem rakstiem, arī maniem. Izteikšu tikai savas domas un nepretendēju uz absolūto patiesību. Priecāšos, ja kāds ar mani kulturāli padebatēs un neviens neapvainosies.
Domāju, ka daudziem no mums sen ir nesprotams fakts - kāpēc labākie raksti tiek apveltīti ar mīnusiem, bet vidusmēra un necili bieži vien gūst ļoti lielu plusu skaitu un mīnusa neviena.
Par mīnusotājiem.
Rakstu mīnusotājus var sadalīt divās lielās grupās :
Pirmie - ar mīnusu reizē raksta komentāru ar paskaidrojumu par nepilnībām vai kļūdām, kas rakstā nav izdevies vai neptīk. Es ļoti cienu šos, kuri savu domu prot noformulēt, pamatot un nebaidās uzrakstīt. Tiem vienmēr cenšos pateikties, jo pašam savas kļūdas ieraudzīt grūtāk. Diemžēl, šādu spoku mums vismazāk un ir ārkārtējs retums to sastapt. Cienu tos, kuri spēj pievienot rakstam negatīvu, bet neapvainojošiem vārdiem izteiktu komentāru, mīnusu nepievienojot. Tos uzskatu par zinošiem, izglītotiem un ar visaugstāko intualekta pakāpi.
Otrie - komentāra nav nekāda, bet mīnuss ir. Visbiežāk rakstos , kam pievienoti jau vairāki pozitīvi komentāri. Pasekoju pēdējjā laikā mīnusiem savos rakstos. Visvairāk ir tādu, kas paši vēl nevienu rakstu nav uzrakstījuši, bet klejo pa rakstiem, liek mīnusus un daži pat raksta nesakarīgus komentārus, kas sastāv no dažām zilbēm vai zīmēm. Turklāt viens un tas pats komentārs atkārtots tiek daudzos rakstos. To var ļoti labi redzēt - jāieiet mīnusotāja profilā un jāpalasa viņa rakstītos komentārus. Uzskaatu, šie cilvēki ir, kā tagad pieņemts saukt,- cilvēki ar īpašām vajadzībām un sabiedrībai ar viņu klātbūtni jāsamierinās. Liela daļa no viņiem sirgst ar uzmanības deficita sindromu, paši uzrakstīt rakstu nav spējīgi un cenšas sev pievērst uzmanību ar mīnusu vai dumju komentāru.
Ir vēl mīnusotāji, kas minētajās grupās neiekļaujas. To nav daudz un tie ir atsevišķi gadījumi, kad spoki sastrīdas un tad pēc principa - tu man, es tev.
Varbūt kāds rets skaudības gadījums arī varētu būt. Par šādām strīdu tēmām - mīnusošanu, banošanu raksti jau bijuši, bet tie galvenokārt starp augstāka ranga spokiem.
Par plusotājiem. Tā vien šķiet, ka viss norit saskanīgā gaisotnē. Kurš raksts iepatīkas, to plusojam. Kas notiek it kā neredzamās aizkulisēs?
Šodien pilnīgi nejauši pieslēdzos vienam gandrīz divus gadus vecam spokam ar pavisam zemu krutuma līmeni un paskatījos komentāros - nebeidzamu slavinājumu komentāru virkne tikai vienam, pat teiktu, pazīstamam labu rakstu autoram.
Acīmredzot arī plusi likti, secinu pēc tekstiem. Tātad, vienpusīga mīlestība, fanošana, vai draugu būšana? Negribētu domāt par viltus profiliem. Par tiem arī gana dzirdēts.
Daudz mums ir ļoti jauku spoku un ik dienu kādu jaunu atkal sastopu.
Zinu, ka garus rakstus negrib lasīt, beidzu. .

1156 23 99 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 99

0/2000

nu gribējās jau pie pasiem rakstiem  teiksim par minusotajiem pielikt bildi un ta talak ta jau tiri neko 

3 0 atbildēt
es parasti vispar nelieku neko. biezak izsakos par rakstu un pectam(ja uznak luste) pec autora atbildem ielieku + vai -
3 0 atbildēt

Ja patīk lieku plusu, taču ja nepatīk mīnusu vai nu nelieku neko jo rakstu gaumes atšķirās !

3 0 atbildēt
Jua avatarsJua

Tu gribi pateikt ka pat ja nepatīk raksts tu nevari likt mīnusu vai kā??? emotion

2 0 atbildēt

raksts labs, sīkumus der pielabot: "ar visaugstāko intualekta pakāpi" .. "jau kā profesionās mīnusotājs"

2 0 atbildēt

Interesanti... Ar mīnusotājiem ir kā ir

2 0 atbildēt

Tā itkā tie mīnusiņi būtu pasaules gals.

2 0 atbildēt

Es nelieku ne - ne +, bet medzu rakstit kometarus par nepilnibam

2 0 atbildēt

Tieši manas domas par šo rakstu +

2 0 atbildēt

Pašam ir tikai viens raksts( tas pats, cik noprotu, sūdīgs), tā kā daudz neko blatot nevaru. Pašu, dažreiz, aizkaitina paši komentāri... it sevišķi par pareizrakstību, stila kļūdam utt. Come on.... neēsam tak profesionāli žurnālisti, un varu saderēt, tie, kas piesienās par šādām kļūdām, paši nav teicamnieki latviešu valodā. Ar to es gribēju teikt: pirms liec mīnusu, vai piesienies kaut kādām stulbām kļūdām, padomā par to, kā pats uzrakstītu rakstu. P.s. tas neattiecās uz jau''profesionāliem''spokiem. :) 

2 0 atbildēt

Labāk pacel šo rakstu vēlreiz. Kādam varbūt beidzot liksi saprast, kā jārīkojas ;)

2 0 atbildēt

Ar tiem mīnusiem ar plusiem nav nemaz viss tik balts un melns, personīgi, ja es ierakstu paskaidrojošu komentāru, kas man raksta nepatīk mīnusu visbiežāk neielieku, protams ir raksti, kur sastopamo debīlismu vienkārši nav jēga paskaidrot, tam seko sarkastiski komentāri, kur nekas netiek paskaidrots, bet raksta autors kopā ar mīnusu saņem manu izsmiešanu, un ir raksti, kur vienkārši publicejis, kāds idiots un kura dēļ nav pat jēgas pūlēties, raksta autoram "ģēnijam"´ kaut ko paskaidrot, lai vienkārši saņemtu pretī mīnusu, un ir raskti, kas ir ar maldinošu nosaukumu vai aprakstu, kuru saturs man nav saistoš, vai kuru satavs personīgi man ir pazistams no līdzigiem rakstiem, tā kā citreiz ari tadiem iemetu mīnusu, varbūt neobjektīvi, bet metu mīnusus visiem, kas diedelē lai ieliku plusus, mani tas tracina - nesaki man ko darīt un es neteikšu kur tev iet, ar plusiem gan viss skaidrs, spoku elitei ir kaudze dibenlaižu, tas nevienam nav nekāds noslēpums, kam sakuž lai skauž, personīgi es lieku plusus tikai tiem rakstiem kas man paīk, tik vienkārši...

2 0 atbildēt

Ir raksti, kur pat komentēt negribas, kāpēc esmu ielicis mīnusu, jo nav ko komentēt vai bieži vien, no autora puses, sākas "vemšana".

Un jā - man arī nav neviena raksta.

1 0 atbildēt

Mīnusus lieku tad, ja ir skaidri redzams, ka cilvēks nav centies, lai rakstu izveidotu oriģinālu un nekopētu. Vēl mīnusus lieku rakstiem, kas klaji mulsina un maitā cilvēku prātus, barojot tiem naidīgu un aplamu informāciju (Jenss De Walka ir mans kandidāts nr1). Vēl kritizēju un mīnusoju rakstus, ko ir izveidojis kāds tīnis ar sliktu humora izjūtu, piesaucot kārtējās "māte pamanīja, kā rauju kulakā" tēmas un jokus/komiksus. Tagad jau tīņi vairs pie spoguļa nespiež pumpas, bet gan sēž Spokos un Instagram. Mīnusoju banālas tēmas, daudzas no šitiem "tu vari sasniegt visu", kur parasti parāda blondīni ar sešpaku un milzīgu pakaļu, ko aizēno pērtiķa vai kāda ūdensputna cienīgs duckface. Tas ir ļoti slikts un populārs piemērs cilvēku motivācijai un mērķu iegūšanai. Pret fitnesu kā tādu man ir tikai pozitīva attieksme. Pret gramatiku reti slikti izturos, protams, līdz saprāta robežai. Pats jau arī neesmu nekāds filologs. Bieži nekomentēju to, kāpēc man kāds raksts nepatīk, jo man tas nav jādara. Un mani neinteresē cilvēku reakcija attiecībā pret manis izteikto kritiku, neinteresē visas šīs mīnusu atriebības ū-tē-tē. 

1 0 atbildēt

diez kurā grupā es ietilpstu ? emotion

0 0 atbildēt
Ja tagad katrs mīnusotājs subjektīvi noformulēs savu balsojuma izvēli komentāros, tad mēs visi noslīksim paskaidrojumu jūrā. Bet raksts interesants, lika nedaudz padomāt - '+'.
0 0 atbildēt

Paldies visiem, debates beidzam!

0 0 atbildēt
Es reti lieku rakstiem mīnusu, jo parasti cenšos atvērt tikai tos, kas mani tiešām interesē, bet ja nu ir bijusi smaga vilšanās,ielieku mīnusu... Man vairāk patīk komentēt... Par mīnusiem un plusiem īpaši nesatraucos, ne jau tā ir dzīves jēga...vismaz ne man!
0 0 atbildēt

Ieliec rakstā, ka Agurs ir mīnusotājs ;)

0 0 atbildēt

Paldies par mīnusu. Lai Tev dzīvē veicas ar skaidrību visās lietās. Varēji gan parādīt piemēru, uzrakstot vismaz vienu paraugrakstu, lai ir no kā mācīties.  .. un pamuldēties tomēr patika par visiem garāk ar  tādiem vārdiem, ko parasti solīdā sabiedrībā nelieto.

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »