local-stats-pixel fb-conv-api

Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā piedalījās ap 16 500 koristu3

34 0

Daudzi no viņiem kopā ar skatītājiem palika uz sadziedāšanās pasākumu līdz pat rīta gaismai.

Aizvadītajā naktī Mežaparka Lielajā estrādē izskanējušajā XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku noslēguma koncertā «Zvaigžņu ceļā» un tam sekojošajā sadziedāšanās pasākumā bija klāt 67 253 cilvēki, līdz ar to šis ir kļuvis par visu laiku apmeklētāko Dziesmu svētku pasākumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» pastāstīja svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Juhņēviča atzina, ka liels darba cēliens ir noslēdzies, bet rīkotājiem gan priekšā vēl vairāku nedēļu pēcdarbi. «Svētki ir izskanējuši, bet daudz dažādas praktiskās lietas parasti notiek arī pēc svētkiem. Ir teritorijas sakopšana, pagaidu būvju demontēšana, protams, arī papīru darbi,» klāstīja nupat aizvadīto Dziesmu un deju svētku izpilddirektore.

Ar tautasdziesmu «Pūt, vējiņi» Andreja Jurjāna apdarē 16 500 koristu izpildījumā noslēdzās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI deju svētki, kuros kopumā piedalījās vairāk nekā 42 000 dalībnieku. Šoreiz svētki notika Latvijas valsts simtgades zīmē.

34 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Svētki bija skaisti un saviļņojuši. Sirsnīgs paldies visiem, kas piedalījās to tapšanā.

2 0 atbildēt
Meitenes noslēguma kora koncertā aiz sajūsmas un lepnuma, ka ir latvietes pilnīgi raudāja!!!
1 0 atbildēt

Jebkurā gadījumā man ir sajūta, ka šie dziesmu svētki bija kā ķeksītis Latvijas simtgadei, nemāku pateikt, bet kaut kas pietrūka. Bija labi, bet , kaut kas pietrūka, nezinu kas  emotion 

Varbūt citi izteiks savas domas, būtu interesanti.

0 0 atbildēt