local-stats-pixel fb-conv-api

Bērnībā iemācītie meli par mūsu ķermeni223

4541 74

Tieši tā - daudzas atbildes, kuras tiek iestāstītas jau no mazotnes, ir meli! emotion Tu varbūt jautāsi, kāpēc mums māca aplamības? Pavisam vienkārši - tie ir ar speciālu nolūku izdomāti, lai apkārtējo pasauli padarītu vienkāršāku un garlaicīgāku. Jo kā gan citādāk apkārtējie spētu samazināt jautājumu skaitu no bērniem, kas šajā laika posmā ir tik raksturīgi? Nav brīnums, ka šī iemācītā aplamā informācija arī tiek nodota no paaudzes paaudzē. Šo izdarību dēļ, iespējams, arī tu joprojām tici iestāstītajiem meliem, tāpēc apskatīšu vairākus no tiem un atklāšu par tiem patiesību. emotion

4541 74 223 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.cracked.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 223

0/2000

noteikti +!

1 0 atbildēt

''Neej ārā bez cepures! Tu vari zaudēt lielāko daļu ķermeņa siltuma caur savu galvu.''

Mamma teica 1. daļu teikuma, bet otro ja dzirdētu tad jau bērnībā teiktu WTF emotion

1 0 atbildēt

Lai top gaisma! emotion

1 0 atbildēt

Paldies tev, ka man vairak atveri acis, jo nu tik daudz faktus es uzzinaju! Tiešam labs raksts, turpini tādus veidot un pateicoties tavam pulēm daudzi izglītojas.

1 0 atbildēt

Par maņām tiešām baigi labs emotion

teksts kopumā lika bišku palauzīt galvu :)

1 0 atbildēt

tieshaam feins raksts ar lieliski aprakstiitiem faktiem :) prieks!

1 0 atbildēt

"Tas izskaidrojams ar to, ka gaismas stari specifiski atstaro toņus" :D:D

2 1 atbildēt
dea avatarsdea

perfekts raksts. interesanti uzzināt jaunu info. ja ir vēl kādi fakti ar  kuriem cilvēci čakarē - uztaisi otro daļu :)

1 0 atbildēt

paldies, ka izgliitoji mani:D

1 0 atbildēt

Man ar bija interesanti palasīt! emotion

1 0 atbildēt

Labs raksts ķer + emotion

1 0 atbildēt

labs labs, apgaismoji mani

1 0 atbildēt

Kā man tagad gribas doties atpakaļ uz bērnību uz to brīdi kad man to stāstija un pretī parunāt :D Un atceros ka mums mācija ka dabā nav taisnas/gludas lietas bez civēka palīdzības, BET kristāli rodas bez cilvēka un viņi ir Gludi :D

1 0 atbildēt

emotion 

1 0 atbildēt

tagad varēšu dirst ar tīru sirdi visiem skolotājiem virsū.

1 0 atbildēt

Man kaut kad sen atpakaļ, medicīnas kursos viens kruts bērnu dakteris stāstīja, ka patiešām esot tādi cilveki, kuriem asinis ir iezilganākas. Tas esot tādēļ, ka viņiem asins šunā dzelzs vietā esot varš. Vara dēļ raksturīgi šādām asinīm esot īpaši ātra sarecēšana, tā ka viņi reti asiņo.

Viduslaikos, karojot, ja kara laukā ievainoja kādu, bet izvelkot zobenu spals bija iezilgans un brūce neasiņoja, tad viņi ticēja, ka tas bija eņģelis, kurš palīdzēja cilvēkiem uz zemes kristīgajā karā, un mēdza sodīt tos, kuri viņus uzšķērda. 

Kāds varbūt arī ir kaut ko tamlīdzīgu dzirdējis? Vnk tas īsti nebija skolotājs, tas bija reāls ārsts, kas to stāstīja. Taisnība / meli?

1 0 atbildēt

NOTEIKTI ŠIS RAKSTS IR VIENS NO LAB"AKAJIEM!!!! 

1 0 atbildēt

Galvu ir jāsilda ne jau tik daudz dēļ to ka zaudētu siltumu caur galvu, bet tādēļ ka smadzenes darbojas sliktāk pazeminātos grādos. Un kā zināms tad smadzenes darbina pārejo ķermeni ja vien tie ar nav meli :)

1 0 atbildēt

Atceros vēl anatomijas grāmatā bija bildes ar tiem mēles garšas rajoniem, takā, labi ka to viņi izlaboja. 

Bet nav ko iespringt. ar katru gadu tehnoloģijas uzlabojas, un cilveki attīstās, tākā būs vien gaidāmi jauni atklājumi un runājot par to ķermeņa apzināšanos, tas viss jau sen tiek pētīts bet nebija vēl tik ideāla tehnoloģija lai izsekotu nerbu impulsiem smadzenēs. To pašu var teikt par Dieva jušanu - Kā zinātnieki atklāja, kad reliģiozi cilveki (kristiesi piemēram) domā par Dievu, smadzenēs neironu darbība līdzinās situācijai, kad cilvēks (kurš netic dievan utt) domā par mīlestību (pieļauju ka ar to bija domāts, sirdsmīļoto cilvēku). Galu galā, ļoti interesanti var savilkt to, kas tad īsti varētu ta mīlestība būt.

1 0 atbildēt

Atceros, kad skolā šadas figņas kala paurī un pamēģini tik apstrīdēt, skolotājs paliks nikns kā pūķis. emotion

Vienu kuriozu atceros ģeogrāfijas stundā, kur grāmatā bija nevis silīcija ieleja, bet gan silikona ieleja. Vai tad tur silikonu ražo vai? emotion

3 2 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »