local-stats-pixel fb-conv-api

Austrālijā vīrietim piespriež cietumsodu par palīdzēšanu sievai izdarīt pašnāvīb2

15 2

Vīrietis Austrālijā notiesāts uz 10 gadiem cietumā pēc tam, kad iedrošinājis un palīdzējis sievai izdarīt pašnāvību - vēsta raidorganizācija BBC.

68 gadus vecais Graems Morants notiesāts oktobrī par to, ka iedrošinājis un palīdzējis savai sievai Dženiferai Morantai 2014. gadā izdarīt pašnāvību.

Tiesnesis lēma, ka vīrietis gribējis gūt labumu no sievas dzīvības apdrošināšanas polises.

"Tu iedrošināji savu sievu nogalināt sevi, jo gribēji tikt pie 1,4 miljoniem Austrālijas dolāru [aptuveni 770 000 eiro]," piektdien Kvīnslendas augstākajā tiesā teica tiesnesis Pīters Deiviss.

Dženifera Moranta cieta no hroniskām sāpēm, depresijas un pastiprinātā satraukuma, taču nebija nāvējoši slima.

Tobrīd 56 gadus vecā sieviete tika atrasta mirusi savā mašīnā 2014. gada 30. novembrī. Blakus bija atstātā zīmīte: "Nemēģiniet mani glābt."

Pašnāvība tika izdarīta, izmantojot degvielas ģeneratoru, kuru bija sagādājis sievietes vīrs Graems.

Graems ir pārliecināts kristietis un savai sievai viņš solījis, ka apdrošināšanas naudu izmantošot reliģiskas kopienas izveidei.

Piektdienas sēdē tiesnesis Deiviss paziņoja, ka Morants neizrādot nekādu nožēlu par padarīto. "Tu izmantoji šīs slimās un depresijās māktās sievietes vājumu," teica tiesnesis.

Tiesnesis Deiviss pauda, ka šī varētu būt pirmā reize visā pasaulē, kad kāds notiesāts par cita iedrošināšanu izdarīt pašnāvību. Taču 2017. gada augustā kāda sieviete ASV tika notiesāta uz divarpus gadiem cietumā par sava puiša iedrošināšanu izdarīt pašnāvību, un uz šādu rīcību viņa mudinājusi sarakstoties telefonā un zvanot.

Apsūdzētais Greams Morants noliedz savu vainu. Uz priekšlaicīgu atbrivošanu viņš var cerēt 2023. gadā.

15 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt